PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 44068
7,6 14 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki

nienawidzilam i nienawidze buki. To postac, ktora rozwalila mi dziecinstwo, bo zawsze sie jej balam. Bylam pewna, ze tak naprawde jest przyczajonym potworem i chce zabic wszystkie muminki. Do dzisiaj sie jej boje.

jak to mowi ten znany gif - "Ch** Ci w d*** gupja ku*** za te wszystkie nieprzespane noce" :)

ocenił(a) serial na 10
Scarlatti

Jak możesz?! We mnie od zawsze Buka wzbudzała współczucie, była odrzucona, samotna, chciała się tylko ogrzać i mieć towarzystwo, a nie mogła tego zdobyć:( Do dzisiaj mi jej szkoda i jest dla mnie bohaterem tragicznym... A Ty ją jeszcze obrazasz... Zastanów się jak ona się musi czuc!:)

ocenił(a) serial na 10
Feta

Zgadzam się z Tobą feta, również ją w ten sposób zawsze odbierałem...

ocenił(a) serial na 10
Feta

Dokładnie, Buka to postać tragiczna, pamiętam odcinek w którym uratowała małą Mi z płonącego lasu...najgorszy był ten zły chochlik z drzewa.:)

Scarlatti

jedna Buka, tysiące wystraszonych dzieci :P

użytkownik usunięty
naza

Haha. ^^
Ja się ogólnie bałam tej bajki . Lubiłam ale jednak czasem bałam..
Albo w jednym odcinku co takie świecące 'pałki'(?) otoczyły Muminka i bandę w lesie .. Tez było straszne.. ; D

naza

jak zobaczylam buke w muminkach to przez tydzien nie moglam spac ( mialam chyba z 5-6 lat ) :D

Scarlatti

A ja właśnie nie pamiętam Buki z Muminków gdy oglądałam tą bajkę będąc dzieckiem. Dopiero później (gdy miałam jakieś 17 lat) ktoś mi pokazał i aż byłam zaskoczona, że nie kojarzę tej postaci z Muminków... Najbardziej bałam się i nienawidziłam Hatifnatów! Przez nie to ile miałam nieprzespanych nocy! Pamiętam, że gdyby nie postacie typu jak Włóczykij, Mała Mi czy Mimbla, to bym nie oglądała Muminków - ze względu na strach przed Hatifnatami.

Stella182

Lodowa Pani była koszmarem.

ocenił(a) serial na 9
Scarlatti

Zgadzam się z Feta. Nigdy nie rozumiałam, dlaczego Buka była postrzegana jako czarny charakter. Nawet jako dziecko jej współczułam, bo wydawała się być strasznie samotna.

Scarlatti

Pół dzieciństwa się jej bałam.

ocenił(a) serial na 1
Scarlatti

Nienawidzę Muminków od kiedy zobaczyłam Buke! Pamiętam, że była wtedy burza, a ja siedziałam, sama w ciemnym pokoju! Dlatego całkowicie popieram twoje zdanie na temat Buki! I w dodatku kocham ten gif!!! ;)