PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 43912
7,6 12 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki

odc 1. wiosna w dolinie muminków.
odc 71. usypiające grzyby
odc 80. wielka miłość ryjka :)

ocenił(a) serial na 8
alkatraz

Oglądałam jeden odcinek jeszcze w dzieciństwie, jakieś 15-18 lat temu (mam 25) i bardzo zapadł mi w pamięć ten odcinek, gdy Mama Muminka miała mieć urodziny i wszyscy zasadzili dla niej kwiaty w ten sposób, że jak się stało na wzgórzu to widać było wizerunek Mamy Muminka (np. tam gdzie miały być czerwone paski na fartuchu posadzono czerwone kwiaty, tam gdzie białe białe). Bardzo chciałam zrobić coś takiego dla swojej mamy.

Teraz powracam na nowo do tego wspaniałego serialu, więc pewnie jeszcze napiszę które odcinki są naj.

ocenił(a) serial na 5
alkatraz

Najbardziej lubiłem odcinki "Wiosna w dolinie Muminków", "Tajemnicza walizka", "Topik i Topcia", "Statek widmo", odcinki o Hatifnatach, muminkożernych roślinach i dżungli, o chochliku w drzewie i kilka innych, które już bardzo słabo pamiętam (nie pamiętam tytułów), ale ich akcja działa się w górach, w pobliżu potoku i wśród mgieł.

alkatraz

"Włóczykiju wracaj do domu!"

ocenił(a) serial na 10
alkatraz

Jest mnóstwo odcinków które bardzo lubiłam, najbardziej zimowe i te gdzie pojawia się Buka (mimo że się jej bałam). Oprócz nich, te z dżunglą, Złota rybka, Wyprawa do latarni morskiej, Latarnik, Artyści w Dolinie Muminków, Przygody Tatusia Muminka, Czarownica, Włóczykij wyrusza na południe, Złośliwy chochlik, Feniks.
To tak na szybko wybrane z listy odcinków na wikipedi ;D

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

ulubione odcinki to "Tajemnicza skrzynia" "Bańki mydlane" "Olbrzymia dynia" i "Wielka miłość Ryjka". :)