PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=304475}

Mushishi

2005 - 2006
8,0 7,6 tys. ocen
8,0 10 1 7646
Mushishi
powrót do forum serialu Mushishi

Nienawidzę tego, jak oceny anime na fw są potwornie nieadekwatne. Anime z wysokimi ocenami okazują się być słabymi opowiastkami bez ładu i składu, z tragiczną grafiką i muzyką, której się nie da słuchać, a takie cudo jak Mushishi, które momentalnie powędrowało na górę mojej listy ulubionych serii ma ledwie ocenę 7.
Tutaj nawet nie da się napisać zbyt wiele konstruktywnych słów. Muzyka - genialna, grafika - majstersztyk, postacie - charakterystyczne, pełne emocji i naturalne, sama fabuła i pomysł z Mushi - niesamowite. Ta seria w każdym calu jest wybitna i powinna być gdzieś wysoko wysoko w rankingach i przede wszystkim w ocenach. Nie dlatego, że rankingi są jakieś ważne czy coś w tym stylu, tylko dlatego, żeby człowiek który szuka dobrego anime od razu trafił na ten tytuł. Ja trafiłam całkiem przypadkiem i jestem pod przeogromnym wrażeniem.
Polecam gorąco!

ocenił(a) serial na 10
lily_vampire

Mam takie samo zażenowane odczucie. Mushishi przerosło wiele aktorskich tytułów. Fw jest po prostu zawistne pod względem ludzi - masz krytyków dążących do chocby minimalnego obiektywizmu, a są też tacy grzejący stołek o nazwie równej ulubionemu gatunkowi i lamentują egoistycznie nad wyższością czegoś tam nad czymś innym. Trollism =)

W Mushishi najbardziej mnie powaliły odcinki z tęczą i koralowcami macierzystymi. Piękne motywy.