PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=304475}

Mushishi

2005 - 2006
8,0 7,6 tys. ocen
8,0 10 1 7646
Mushishi
powrót do forum serialu Mushishi

Cały ranking został zmieniony z dnia na dzień, zarówno top 100 filmów pełnometrażowych jak i top seriali :/. Mushishi który był w pierwszej dziesiątce z oceną ponad 8, wylądował na 1353 miejscu z notą 4,05. Co to za kpiny?

ShadowDrake

Serial zasługiwał na wysokie noty. Wystarczy spojrzeć na IMDb, gdzie ma średnią ponad 9. Serial musiał dostać sporo dziesiątek z lewych kont i niestety sporo jedynek z "normalnych" kont od ludzi, którzy oceniają bez oglądania.
Szkoda, wielka szkoda, że serial skończył z notą 4 z kawałkiem, a wszystko przez bandę debili, którym się przekrętów zachciało :(

ShadowDrake

Nawet jeśli było sporo 10 z lewych kont to musiały ostać wysokie oceny, z kont uczciwych. W końcu serial jest jednym z najwyżej ocenianych w ramach gatunku. Nie wierzę, że akurat tylko na filmwebie obraz był oceniany w granicach 4/10. Wystarczy popatrzeć na inne serwisy. Administratorzy chcieli dobrze, lecz w pewnych przypadkach ostro przegięli.

Elof

Haha i widzicie po co były te wszystkie komentarze że anime jest dla "wielkich kinomanów" i dlatego mają tak wysokie oceny, a tu usunięto "konta widmo" i oceny w dół poszły.

Elof

Elof, tak jak pisałem serial ma teraz niską notę prawdopodobnie dlatego, bo dostał mnóstwo dziesiątek z lewych kont, co dało mu pozycję w top 10. Jak zobaczyli to ci niby "normalni" użytkownicy, co to wypisują teksty w stylu "nie oglądałem, ale daję jeden" albo "co to za durne bajeczki 1/10", musieli dać Mushishi mnóstwo jedynek. Admini usunęli 10 z multikont trolli, a zostawili 1 z kont debili. Tylko tak można wyjaśnić obecną sytuację.

ugarte

Rzeczywiście, wcześniej serial miał ponad 5000 komentarzy, teraz zaledwie ponad 1000. To jakiś żart? Mushishi zasługuje na o wiele wyższą ocenę niż żałosne 4/10. No cóż, to jest właśnie Polska

ocenił(a) serial na 7
ShadowDrake

Wszyscy którzy serial oglądali zgodzić się z tym muszą że zasługuje on na dużo wyższą ocenę niż 4. Ja osobiście jednak nie uważam żeby zasługiwał on na Top 10 (i tak oglądałem !!!) może coś w okolicach 30 - 50. Swoją drogą wydaje mi się że poprostu brakuje tu czegoś w stylu TOP 100 Anime albo coś w ten deseń.

ksen_7777

Bez paniki, to tylko Filmweb :) Nie takie rzeczy już się tu widziało, więc nie rozumiem skąd wasze oburzenie. Ode mnie ta seria ma 9/10, bo wręcz mnie zaczarowała swojego czasu, ale co mnie obchodzi jej średnia na tym portalu? Zakładam, że wszyscy wiemy, że często nie jest to wyznacznik faktycznej jakości i to nie tylko w tym przypadku.

ocenił(a) serial na 9
Shady_L

My to wiemy, ale co z tymi dla których ten ranking jest jednocześnie wyznacznikiem jakości filmów?

Shady_L

W sumie przyznaję rację. Co kogo obchodzi ranking na filmwebie... Ten kto jest w temacie dobrze zna wartość tego dzieła.

Elof

Usunięto i lewe 10 i lewe 1 jak widać tych pierwszych musiało być zdecydowanie więcej skoro odeszło mu 4000 głosów i ma średnią 4. I ja się akurat z tego bardzo cieszę

ocenił(a) serial na 9
Joker_27

Odeszły tylko lewe 1 od osób z wieloma kontami, ale większość wystawiona przez trolle, które Mushishi nawet nie oglądały niestety pozostały. Stąd tak niska średnia. W tej chwili nawet Hannah Montana ma wyższą, co jest po prostu śmieszne.

ocenił(a) serial na 8
ShadowDrake

Jeżeli chodzi o anime to ja polecam portal http://www.animenewsnetwork.com/ tam oceny są raczej miarodajne, ale pewnie większość z was go dobrze zna.

ocenił(a) serial na 9
butch17

Naprawdę dziwna taktyka osób rządzących serwisem. Teraz sytuacja się diametralnie zmieniła, co również nie jest najlepszym rozwiązaniem. Kto w ogóle wpadł na ten "pomysł"? xD Już lepszym rozwiązaniem byłoby usunąć wszystkie oceny do kwietnia 2009.

ocenił(a) serial na 1
ShadowDrake

wyjazd z top100 raz na zawsze

jednak są radosne chwile w życiu

pozdro trole

RushComes

No cóż, współczuję osobie powyżej, nie dość, że ma problemy z pisaniem, to z anime widziała zapewne tylko Pokemony.

Kimie

Sami sobie są winni ci, którzy z lewych kont tyle dziesiątek Mushishi wystawili. Przez ten czas gdy anime było w top10 masa ignorantów wystawiła jedynki (bo anime!) z prawdziwych kont, dlatego po usunięciu lewych głosów nastąpił taki spadek. Tu musi być przynajmniej z 500 jedynek wystawionych przez frustratów którym nie odpowiadało to, że anime było w top10.

ocenił(a) serial na 10
Witcher

Ale to oznacza, że gdyby głosowali tylko ci, którzy oglądali, średnia i tak byłaby bardzo wysoka. A wtedy i tak pojawiłaby się banda pryszczatych miłośników kolejnego wcielenia Chucka Norrisa i udowodniła światu przewagę swojego plebejskiego gustu czy też zwykłej ignorancji. Bo nie o fabrykowanie kont tu chodzi ale o odwieczne zamiłowanie ludzkości do jarmarcznych zabaw i stadne przekonanie o ich doskonałości. I możnaby to trzymać razem z całą festynową tandetą, gdyby nie świadomość, że to jeden z elementów dyktatury głupoty oraz pewność, że wiele osób zrezygnuje z obejrzenia serialu, widząc taką ocenę...

ocenił(a) serial na 10
ShadowDrake

kpiny, nie kpiny - pojeby są po obydwu stronach barykady. naprawdę trzeba mieć popierdolone we łbie, być nie kochanym przez starych, żeby tworzyć fejkowe konta i dewaluować/budować ocenę czegokolwiek (no chyba, że jest z tego konkretne siano;).
Smutnym pozostaje jednak fakt, że jeśli ktoś tak jak np ja. szuka anime na ślepo, nie znam nikogo, kto się tym interesuje, trafi na mushishi z oceną 5/10 - co jest pierdoloną farsą, moim zdaniem. To nie obejrzy i straci konkretną porcje magii, jaką to anime w sobie ma.