Po obejrzeniu 3 sezonów, przeczytaniu niezliczonych fanficów. Obejrzeniu wielu fanowskich video zainteresowały mnie tzw. Grimdarki, opowiadania przedstawiające uniwersum w bardziej dojrzałym, mrocznym stylu.
Możecie polecić jakieś ciekawe waszym zdaniem grimdarki. Standardowo "Sweet Apple Massacre", "Rainbow Factory" i "Cupcakes" przeczytane.
Ww. to nie grimdarki, tylko zwyczajne slashficki. Jeśli chcesz zanurzyć się w mroczną stronę Equestrii, polecam "Bubbles", serię "Many Secret Origins of Scootaloo", " The background pony", "Celestia in Excelsis", serię "I Am Not the Actor", serię "On the Line" (w mojej opinii jedna z najoryginalniejszych), "Easy As Lying". Niestety, chyba żadna z nich nie została nigdy przetłumaczona.
Tłumaczenie to nie problem, chyba, że oryginały są po szwedzku xD
Ogólnie SAM, RF i Cupcakes są przez większość ludzi uznawane za grimdarki, więc posłużyłem się nimi w temacie.
Dzięki za wszystkie polecone tytuły :).
Stąpasz po bardzo niebezpiecznym terenie kolego. Lepiej uważaj i trzymaj się zdala od wszystkiego co wyszło z 4chan. Naprawdę uważaj na tamtejsze fanfiction i obrazki
Nawet na clop fiction ? To najczarniejsza strona tego fandomu, żaden fandom nie uchroni się przed rule 34.
Nawet na clop fiction. W internecie nie ma rzeczy, która by mnie zniesmaczyła lub zaskoczyła.
Ja tylko widziałem kompilacje dyskusji pony thread simulator z działu pony z 4chan.
http://www.youtube.com/watch?v=dBwv7QcpDnk
W zupełności mi wystarczyło. Nawet jeśli nie są one w 100% prawdziwe wciąż częścio pokazują jak chore potrafi być to miejsce.
Chcemy tego czy nie, fandom rozpoczął swoje życie właśnie na 4chanie i tam (oraz na redditie) powstała pierwsza dorosła grupa fanów. Początkowo clopperzy i bronies żyli razem na /b/ (ale o tym nie rozmawiamy), potem nastąpił zgrzyt w dyskusji o r34 i clopficki, więc w styczniu 2011 roku Shaun Scotellaro stworzył ośrodek fanowski bez cloppingu, czyli Equestria Daily i tam radziłbym szukać nowych fanfików, komiksów, muzyki, animacji etc.: http://www.equestriadaily.com/