Jak myślicie, co sprawia, że ludzie piszą fanfiki o kucykach, tworzą fanarty? Ja też jestem fanem
serialu, ale zastanawia mnie jego tak ogromna popularność. Co o tym sądzicie?
: )) Myślę, że ten temat byłby ciekawy, gdyby nie 500 wcześniejszych założonych przez hejterów z podobnym (lub takim samym) pytaniem.
Bo każdy tak naprawdę wewnątrz jest dzieckiem i tyle, a serial jest uniwersalny i zabawny wg. mnie, ale powody dla każdego są inne.
No wiem, że jest zabawny, zastanawia mnie tylko co powoduje, że piszą takie opowiadania. Przykładowo Simpsonowie, są bardzo popularni a nikt jakoś własnych historii o nich nie pisze :).
Mam teorię, że tak cieszy się popularnością wśród dorosłych odbiorców... bo sami nie mogą uwierzyć, że podoba im się MLP, do których mieli wcześniej zupełnie inny stosunek. A potem się okazało, że jest ich więcej, to zebrali się w kupę :). Ostatecznie Simpsonowie są kierowani do starszych odbiorców, więc reakcja jest zupełnie inna. A co do opowiadań i rysunków, to najwidoczniej serial jest na tyle dobrze rozpisany, że łatwiej ludziom się o tym rozpisywać i wymyślać coś własnego (zwłaszcza jeśli w samym serialu brakuje im niektórych tematów)
Czy ten serial jest w czymś podobny do poprzednich generacji? Mam na myśli to, czy w poprzednich seriach pojawiała się Celestia, na przykład?
Nie, cała otoczka pojawiła się tylko tutaj. Zresztą ze starych postaci ostały się Applejack i Spike, poszło chyba o prawa autorskie. Nie wiem jak to wygląda z postaciami z drugiego planu.
A jak wyglądała Applejack? Jest gdzieś jakaś jej fotka? Bo Spike'a widziałem.