PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619268}

My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2020
7,4 7,8 tys. ocen
7,4 10 1 7787
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

Fenomen

ocenił(a) serial na 10

Jak myślicie, co sprawia, że ludzie piszą fanfiki o kucykach, tworzą fanarty? Ja też jestem fanem
serialu, ale zastanawia mnie jego tak ogromna popularność. Co o tym sądzicie?

Kubasek

: )) Myślę, że ten temat byłby ciekawy, gdyby nie 500 wcześniejszych założonych przez hejterów z podobnym (lub takim samym) pytaniem.

Bo każdy tak naprawdę wewnątrz jest dzieckiem i tyle, a serial jest uniwersalny i zabawny wg. mnie, ale powody dla każdego są inne.

ocenił(a) serial na 10
Dammoni

No wiem, że jest zabawny, zastanawia mnie tylko co powoduje, że piszą takie opowiadania. Przykładowo Simpsonowie, są bardzo popularni a nikt jakoś własnych historii o nich nie pisze :).

ocenił(a) serial na 9
Kubasek

Mam teorię, że tak cieszy się popularnością wśród dorosłych odbiorców... bo sami nie mogą uwierzyć, że podoba im się MLP, do których mieli wcześniej zupełnie inny stosunek. A potem się okazało, że jest ich więcej, to zebrali się w kupę :). Ostatecznie Simpsonowie są kierowani do starszych odbiorców, więc reakcja jest zupełnie inna. A co do opowiadań i rysunków, to najwidoczniej serial jest na tyle dobrze rozpisany, że łatwiej ludziom się o tym rozpisywać i wymyślać coś własnego (zwłaszcza jeśli w samym serialu brakuje im niektórych tematów)

ocenił(a) serial na 10
speiderman

Czy ten serial jest w czymś podobny do poprzednich generacji? Mam na myśli to, czy w poprzednich seriach pojawiała się Celestia, na przykład?

ocenił(a) serial na 9
Kubasek

Nie, cała otoczka pojawiła się tylko tutaj. Zresztą ze starych postaci ostały się Applejack i Spike, poszło chyba o prawa autorskie. Nie wiem jak to wygląda z postaciami z drugiego planu.

ocenił(a) serial na 10
speiderman

A jak wyglądała Applejack? Jest gdzieś jakaś jej fotka? Bo Spike'a widziałem.

ocenił(a) serial na 10
Kubasek

Co to są clopy? Słyszałem gdzieś taką nazwę, a nie wiem co oznacza.