Kiedy ja przeglądałem sobie stronę na MLP Wiki zobaczyłem coś szokującego! Powstać ma
oczywiście film animowany o przygodach kucyków z tego serialu! I (UWAGA!!) będą główną
rolę grać ludzie!!!! OMG!!! Ale zacznijmy od fabuły.
Kiedy Twilight Sparkle stała się księżniczką niespodziewanie w nocy ktoś kradnie jej koronę.
To niejaka Sunset Shimmer, jego główna przeciwniczka w tym filmie! Twilight zaczyna ją
gonić, ale wkrótce ona weszła przez magiczne zwierciadło i znikła! Mimo to Twilght wyrusza
razem ze Spike'm w misję odzyskania swojej korony! Weszła przez te zwierciadło i..... zmieniła
się w człowieka!!! A Spike zmienił się w nie małego smoczka, lecz pieska!! Wkrótce
uczęszczała do liceum i spotyka piątkę dziewczyn, które przypominają jej przyjaciółki, czyli
Fluttershy, Applejack, Pinkie Pie, Rarity i Rainbow Dash jako ludzie!! Nagle odkrywa, że jego
korona ma być główną nagrodą na tym balu, a Sunset Shimmer chcę ją zdobyć! Twilight
postania zrobić wszystko, by wygrać ten bal i odzyskać swoją koronę!! Na szczęście może
liczyć na pomoc swoich oddanych przyjaciółek.
Widziałem właśnie wcześnie ten zwiastun i powiem to jedno: T.R.A.G.E.D.I.A.!!! Jak można to
coś nakręcić?? W ogóle mi się to nie podoba w tym ludzkim wydaniu!! Już wolę raczej
obejrzeć w normalnym kucykowym wydaniu!
Premiera ma się pojawić 16 czerwca w telewizji na razie zza granicy, a w Polsce nie wiadomo!
Co o tym myślicie?? Komentujcie!!
Zadziwiające jest to że gdy opublikowany został pierwszy trailer to większość to hejtowała, tak teraz coraz więcej ludzi się przełamuje. Chodzi mi o to że ludzie postanawiają dać temu szanse. Pewnie w końcu i tak większość to polubi. Ja osobiście jestem nastawiony raczej sceptycznie, a jeśli będzie okazja to na pewnie obejrzę. Nie ma co się uprzedzać. Dużo ludzi przed obejrzeniem samego MLP mówiło że to porażka albo że dla małych dziewczynek, a później stawali się bronies lub przynajmniej fanami. Tak samo my teraz to hejtujemy EG, a może akurat wyjdzie z tego coś ciekawego. Nie wiadomo.
Właściwie to nie będzie w telewizji tylko w wybranych kinach w stanach (w niedzielę tylko w Los Angeles a w poniedziałek w 200 innych). Po wakacjach film wyjdzie na DVpotem zostanie wyemitowane na kanale Hub.
Podobno Minimini+ zamierza puścić do na swoim kanale. (Nie wiadomo jeszcze kiedy)
Pieprzysz, Sherlocku.
Pomysł wydaje się ciekawy, jednak nie obejrzałem jeszcze połowy 2 sezonu i całego trzeciego, więc nie mam co o tym sądzić.
P.S. Ale przyznacie, że piosenka w trailerze zajebista, nie? :)
Przyanaję. Mam nadzieję że 4 sezon nie będzie wzbudzał takich kontrowersji jak film
Z 3 sezonu wiem jedynie, że (UWAGA! SPOILER!) Twlight będzie allicornem. (UWAGA! KONIEC SPOILERA!) Siostra mi musiała powiedzieć, ech!