Zwracam sie tutaj do polskich bronies w pewnej kwestii mam do kazdego czlowieka tutaj szacunek ale musze niestety powiedziec pewna prawde a wiadomo ona boli
A wiec
chcialbym zaczac od tego byscie w koncu doszli do wniosku ze fandom zwlaszcza polski specyficzny zauwazylem ze dochodzi do klotni do pewnych konotacji sporow itp jest to nie etyczne nie zgodne z moralami tak pieknej animacji jak MLP ktora przeciez uczy szacunku zrozumienia przyjazni tolerancji wobec innych i gdzie te wartosci stosujecie no wlasnie nie stosujecie bo czujecie sie zbyt samolubni egocentryczni nie ktorzy nawet uznawaja ze to fandom nakreca mlp to nie prawda to MLP stworzylo fandom
fandom nie moze siebie gloryfikowac jak ma to miejsce teraz bo szkodzi to zarowno fanom fankom i ludziom ktorzy w przyszlosci chcieliby cos wiedziec o tej pieknej pouczajacej bajce ktora uczy rowniez milosci a takze egzystencji jak zyc
wiem ze te slowa moga kogos zranic ale nie o to chodzi ale chce tylko uswiadomic fandom by zrozumial swoje bledy zyciowe ze postepuje zle ze zachowuje sie beszczelnie w niektorych sytuacjach i przede wszystkim mala prosba miejcie choc troche szacunku dla poprzednich generacji bo gdyby nie one nie byloby tak pieknej animaacji w historii swiata jak MLP Friendship is magic
mam nadzieje ze zrozumiecie moje slowa
wieloletni fan My little pony wszystkich generacji Allen1002
widze ze jednak Tobie nie przyszlo na reke zrozumienie tego co napisalem trudno ale spodziewalem sie tego po twoim a raczej braku komentarza ^^
Z twojego postu wynika (popraw mnie jeśli się mylę), że MLP należy uznawać za wybitną animację i można ją gloryfikować, ale brony'ch niekoniecznie. Wręcz czasami przynoszą oni wstyd Takim fanom jak ty. Zgadza się?
nie chodzi mi o gloryfikacje w sensie transcedentnym ze jak taka wspaniala to mamy jej stawiac pomniki czy cos nie nie o to chodzi
MLP jest oczywiscie wybitna animacja bo na to pracowalo wielu wspanialych ludzi i wiem jaki to trud wlozyc w cos co kiedys bylo przez ludzi traktowane negatywnie
bronies to specyficzna grupa ktora za bardzo uznaje siebie jako kogos ponad ich zachowanie dziwi gdy zacznyja sie chwalic swoimi osiagnieciami jacy to oni super jacy najlepsi jak szerza falszywa zasade love and tolerate ze to niby oni nakrecaja fandom no prosze cie to dzieki MLP fandom powstal
http://katarakta4.deviantart.com/art/Then-and-Now-part-I-328781219 piekne ukazanie porownania dawnych serii z dzisiejsza zrozumcie to w koncu broniaki no bo jak mam wam wytlumaczyc inaczej
Dobra teraz napiszę normalnie
"chcialbym zaczac od tego byscie w koncu doszli do wniosku ze fandom zwlaszcza polski specyficzny zauwazylem ze dochodzi do klotni do pewnych konotacji sporow itp jest to nie etyczne nie zgodne z moralami tak pieknej animacji jak MLP ktora przeciez uczy szacunku zrozumienia przyjazni tolerancji wobec innych i gdzie te wartosci stosujecie no wlasnie nie stosujecie bo czujecie sie zbyt samolubni egocentryczni nie ktorzy nawet uznawaja ze to fandom nakreca mlp to nie prawda to MLP stworzylo fandom"
aha, mówi to osoba która mówi na Pore na Przygodę jaki to chłam i tragizm, a tutaj żebyśmy się tolerowali hmmmm..
"fandom nie moze siebie gloryfikowac jak ma to miejsce teraz bo szkodzi to zarowno fanom fankom i ludziom ktorzy w przyszlosci chcieliby cos wiedziec o tej pieknej pouczajacej bajce ktora uczy rowniez milosci a takze egzystencji jak zyc "
w jakimś sensie to prawda fandom sam jak ktoś wstawi 1/10 i tłumaczy kulturalnie że krecha mu się nie podoba to Broniacy dalej swoje :(
"wiem ze te slowa moga kogos zranic ale nie o to chodzi ale chce tylko uswiadomic fandom by zrozumial swoje bledy zyciowe ze postepuje zle ze zachowuje sie beszczelnie w niektorych sytuacjach i przede wszystkim mala prosba miejcie choc troche szacunku dla poprzednich generacji bo gdyby nie one nie byloby tak pieknej animaacji w historii swiata jak MLP Friendship is magic "
a ty znowu o generacjach G1-G3.
Poprostu ludziom się nie podoba, fakt gdyby nie to nie było by FiM'a i każda generacja przyczyniała się do tego co teraz mamy (ta nawet G3), ale zrozum że nie musisz ich tak przekonywać bo naprawdę brzmisz jak fanatyk (chociaż skoro siedzisz z tym 14 lat to....)
Dziękuj dobranoc.
A co Cię obchodzi banda gimbazjalistów* ?
Lubisz? Podoba Ci się? Oglądasz?
I dobrze!
Ktoś miesza z błotem bezpodstawnie? Olewasz gościa. Z trollami się nie rozmawia.
To chyba oczywiste, co nie? : )
* - celowo
(kurcze, a ja jeszcze się nie zabrałem za starsze generacje, a miałem w planach obejrzeć G3 kiedyś ; ) W sumie może w nast. sobotę sprawdzę, skoro i tak nie ma nowego odcinka)
jak juz wspomnialem wiele razy ja bez wzgledu na wszystko bede szanowal kazda generacje podkreslam pelna w MLP :) i tak pozostanie mi do konca
ja wiem ze tutaj jak to grajek stwierdzil naszla wielka trollownia ameryki nie odkrylismy ^^
warto obejrzec godne polecenia :) oczywiscie mila recenzja jakby mozna bylo ^^
W sumie to dammoni ma trochę racji ,po co przejmować się jakimiś gimbusami :)
alez ja sie nikim nie przejmuje tylko poprostu chcialem zwrocic uwage na behawioryzm fandomu ^^ ktory sama zreszta dobrze tez znasz ;)