Gdzieś na MLP wiki czytałem że Tara Strong zaprzeczyła że Twilight będzie Alicornem, ale
wejdźmy głębiej w tą teorie. Zastanawiałem się nad tym... i coś mi wpadło do głowy. Są cztery
możliwe wyjścia dla serialu jeśli Twilight zostanie alicornem:
1 Serial się skończy- Nie będzie mi to przeszkadzało bo znaczy to że twórcy uważają że serial
powinno się skończyć tu i teraz. Więc ok, wyczerpie się.
2 Serial stanie się gównem- Troszkę się boje że serial obierzę tą właśnie drogę... no ale
zobaczymy...
3 Twilight nie będzie już w serialu/zepchną ją na drugi plan/pojawiać się będzie epizodycznie-
Troszkę się znowu boje bo Twilight uwielbiam ale... zobaczymy
4 Serial obierze inną drogę- W jednym temacie troszkę skrytykowałem teorię z podwójnym
serialem. Cóż, nie mówię że jest ona do końca niepoprawna ale niektóre rzeczy które podano
jako przykład były według mnie kompletną nadinterpretacją (z czym myliłem się co do rodziców
AJ) widzicie, twórcy czasami nas rozpieszczają (Twilight pyta się o to czy w przyszłości nie ma
jakiejś wielkiej kucykowej wojny, oczywiste nawiązanie do Fallout Equestria, Twilight "Rainbow
Dash, nie musisz kryć przed sobą swoich uczuć itd), czasami coś spieprzą (Powiedzmy Derpy,
ale wyszło im to na dobrze), jednak rzeczywiście czasami ukryją pewien symbolizm (Twilight,
Celestia, Luna= Zmierzch jednoczy słońce i księżyc). Jednak serial nie jest nim wypełniony po
brzegi... ale zauważmy że twórcy tworzą coraz bardziej dla Bronych niż dla dzieci, sam projekt
kryształowego imperium i ujęcia kamery z tego odcinka były wyjęte bardziej z jakiegoś filmu
Fantasy niż z kreskówki dla dzieci. Co jeśli twórcy dalej pójdą tą drogą. i zamiana Twilight w
Alicorna będzie tak naprawdę wstępem do dłuższej związanej fabuły?
Ale najpewniej Hasbro ponownie coś spieprzyło/tylko się z nami bawi.
To że gdzieś tam pojawił się obrazek Twilight jako alicorna, nie oznacza że od razu się nim stanie. Ja raczej sceptycznie jestem do tego nastawiony. Jeśli by się sprawdziła pierwsza, druga lub trzecia Twoja teoria to serial raczej by stracił na tym. Natomiast czwarta możliwość jest nawet ciekawa.
Ja mam jeszcze inną teorię. Twilight stanie się alicornem tylko na jeden czy dwa odcinki, tylko by pokonać jakieś tam kolejne wielkie zło, a potem wróci do swojej normalnej formy. To by było bezpieczniejsze rozwiązanie ze strony twórców.
Były jeszcze naklejki z Twilight jako Alicornem. Ja też jestem sceptyczny co do tego wszystkiego. Możliwe też że będzie coś typu "Twilight jest Alicornem i wszystko wydaje się nie na miejscu, pod koniec odcinka... To tylko sen!".
Ale skąd były te naklejki? Być może ludzie którzy zajmowali się ich produkcją, nie wiedzą nic na temat serialu i wybrali po prostu te które im się podobały. A może to zwykły trolling.
Chociaż z królem Sombrą było tak że jego wizerunek pojawił się na jakichś kartach długo przed rozpoczęciem sezonu trzeciego. Wielu wtedy wątpiło że może on pojawić się w serialu, a jednak się pojawił. Być może tu będzie podobnie. Zobaczymy :)
Tak czy siak, myślę że powinniśmy do tego podejść w ten sposób: http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ
UWAGA! TWILIGHT ZOSTANIE ALICORNEM!
Ale tylko na okres jednego odcinka. Wszyscy możemy odetchnąć z ulgą.
Chyba znam odpowiedź, moja droga.
http://kryptidanimals.deviantart.com/#/d5rx3x3
ಠ_ಠ
Pozdrawiam.
Niet, Equestria Daily albo For Glorious Equestria, nie pamiętam który serwis.
A tak szczerze mówiąc od dawna spodziewałem się, iż twilight zostanie Alicornem od początku sezonu pierwszego. Gdzieś w któryms poście można chyba nawet znaleśc moje rozważania razem z innymi na ten temat. Co do jej przemiany, jest to o tyle oczywiste, iz to jest jej kolejny etap nauki. Obliczając, Alicorn mże zebrać dwukrotnie więcej energii magicznej niż jakakolwiek inna odmiana kuców, gromadząc część magii z Pegaza, kuca iZemnego, oraz najwięcej właśnie z Unicorna. O tym również były rozważania na tym forum. Pozwole sobie równiez przypomnieć, iż Shining Armour potrafił ledwo utrzymać barierę nad Canterlotem przez dwa dni, nie noce a dni. Nocą zajmowała sie oczywiście Luna. Porównajmy jednak moc Cadence która nieustannie przez około pół tygodnia (!) utrzymywała barierę magiczną, na obszarze dwuktrotnie większym i to pod nieustannym atakiem i diabelnymi warunkami(bariera niwelowała również śniezycę, co wymaga zapewne niezwykłego wysiłku). Widać więc znaczącą róznicę pomidzy gatunkiem unicornów a Alicornów. Tak więc, kwetsią czasu było tylko, iż Twi zmieni sie w jednego, by posiąść większą moc. Oby tylko jej to nie przerosło.
Pozdrawiam.
Tak naprawdę to Twilight ma się stać Alicornem w ostatnim odcinku bo zrypała coś z przeznaczeniami i liniami czasowymi. Więc będzie szukała sposobu by to naprawić.
W sumie pomysł mam taki zrodzony na szybko, ale napiszę bo jest wolność słowa :D
Wpadło mi do głowy, że jeśli Twilight ma zostać alicornem, to stałaby się nieśmiertelna. Jako jedyna z całej szóstki. Czyli na dłuższą metę było by to smutne. Ale za chwilę przyszła mi do głowy kolejna myśl, mianowicie: co jeśli Twilight i reszta głównych kuców, jako powiązane z Elementami Harmonii, stanowią swoiste następczynie dotychczasowych księżniczek? Celestia i Luna gdzieś, nie wiem, w zaświaty (jak w Star Wars), a one w szóstkę na tron jako nowa dynastia czy coś takiego.
Jeśli mam być szczery, to jestem otwarty na to, co wymyślą twórcy. Po zakończeniu drugiego sezonu i długim oczekiwaniu na kolejny ustawiłem dla nich tak wysoką poprzeczkę, że bałem się puścić Crystal Empire. Gdy zaś je obejrzałem, stwierdziłem, że ci goście na prawdę wiedzą co robią i od tego momentu moja ufność do nich stała się nieograniczona ;D
A żeby było ciekawie, w tej chwili (po przeczytaniu komentarzy) naszła mnie kolejna myśl! :D
Mianowicie, co jeśli Twilight faktycznie stanie się Alicornem by czegoś dokonać, ale moc jaką posiądzie stanie się dla niej zbyt wielka i przekształci się w zło, jak niegdyś Luna w Nightmare Moon? To byłby plot twist :D
http://3.bp.blogspot.com/-N0m8rAvchCs/TbciNuIgjHI/AAAAAAAAD00/uQvJN3Yq7k4/s1600/ the_miracle_of_twilight_by_johnjoseco-d3ey4ln.jpg :D