PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93837}
4,8 36 tys. ocen
4,8 10 1 36248
2,8 4 krytyków
Na Wspólnej
powrót do forum serialu Na Wspólnej

Wątek z Igorem

ocenił(a) serial na 8

ale czemu tak jest :/

Vaez

nalezaloby spytac o to facetow, ktorzy w ten sam sposob traktuja swoje kobiety - wmawiaja im, ze je kochaja, a za plecami ida do innej..

ocenił(a) serial na 8
malami132

Witam. Jestem chłopakiem w wieku 17 lat, i chciałbym się odnieść do Twoich słów. Niestety, ale takich chłopaków wiarygodnych jest teraz co raz więcej, a po pewnym czasie sami nie wiedzą co robić - Igor Nowak jest właśnie w takiej sytuacji. Nie jeden chłopak już pewnie w wieku nastoletnim, dorastania, bądź też przed zbliżającą się ogromnymi krokami wielką przyszłością nie wiedzą co robić. Postaw się w styaucji Igora - co zrobi, i tak będzie źle dla niego, ale dobrze dla jednej z jego wybranek. Generalnie Igor musi podąrzać za głosem serca, musi wybrać tą, którą naprawdę kocha, a tą osobą jest w tym wypadku Maja. Igora z Magdą nie łączy nic innego, jak wspólne dziecko - po odnowieniu postaci Maji, Igor staje się obojętny dla matki jej dziecka, zauważyłaś to? Co Igor zdecyduje w tej sytuacji, to będzie jego wybró, dla mnie to by była sytuacja, a jednocześnie życiowa na wagę jego wiarygodności i siły związku z jedną, nie diwema pannami. Jakbym był w sytuacji Igora, wybrałbym zdecydowanie wybrankę jego serca Maję. Nie tylko dlatego, że uważam ją za osobę ładniejszą, ambitniejszą, seksowniejszą, z wieloma pozytywami, ale dlatego, ,że dziewczyna potrafi kochać, a tego nie każda potrafi uczynić.

AdamBayern01

"W wieku nastoletnim czy dorastania nie wiedzą co robić" - problemy na poziomie związku, gdzie nie ma dziecka, są jeszcze do przełknięcia. Każda zdrada boli, ale wszystko w życiu można sobie poukładać od nowa. Kiedy jednak pojawia się w związku dziecko, trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny, a nie usprawiedliwiać się tym, że serducho nagle mocniej bije, bo swoje lata to on już ma i mógłby w końcu zmądrzeć, ponieważ niszczy życie nie tylko matki dziecka ale też samego dziecka. Jako kobieta bronię Magdy i jej współczuję, bo z jednej strony rozumiem Igora i to, że uczucie do Mai po prostu przygasło, wydawało mu się, że go już nie ma, ale z drugiej strony nie można się kimś po prostu tak zabawiać bo coś mu się ubzdurało, a teraz uświadomił sobie jak jest naprawdę. Trudna sytuacja, bo co nie zrobi to i tak kogoś skrzywdzi, ale niepotrzebnie odnawiał ten romans i wplątywał się w taką sytuację.
I co do Twojego ostatniego zdania, ze powinien byc z Maja bo ona potrafi kochac, a tego nie kazda potrafi.. A Magda? Ogolnie bardzo nie lubie tej postaci, irytuje mnie jej zachowanie, ale tego, ze jest zakochana w Igorze, nie mozna jej odebrac.

ocenił(a) serial na 8
malami132

Ciekawa konferencja nam się rozwinęła. Zdanie rozpocznę od tego, że Igor Nowak jest przykladem co raz cześciej zdarzających się męszczyzn niezdecydowanych. On ma za zadanie wybrać, z którą kobietą chciałby być w poważnym związku i spędzić resztę życia, a to jest z pewnością dla niego bardzo trudne. Z jedną mieszka w mieszkaniu z dzieckiem, natomiast z drugą każdą wolną chiwlę spędza w łóżku. Generalnie, to on nie umie wybrać pomiędzy nimi dwoma. Zarówno jedną, i drugą kocha(tak mnie się wydaje), z minimalnym wskazaniem na Maję. Magda może i umię kochać, ale nie robi tego na tyle przekonującą, by Igor Nowak mógł się do niej pzekonać. Generalnie, decyzja przed nim jest bardzo trudna, ale co wybierze, zobaczymy. Ja, tak jak mówiłem, na jego miejscu wybrał bym Maję.

AdamBayern01

"Coraz częściej zdarzających się mężczyzn niezdecydowanych" - jeśli mówisz o własnych obserwacjach i środowisku w którym się poruszasz, a zakładam że jest to okolica Twojego wieku, to.. z jednej strony rozumiem tą burzę hormonów, szczeniackie zachowanie, głupie, nieprzemyślane decyzje. Z drugiej strony przeraża mnie to w jakim kierunku zmierzają młodzi ludzie. Kobieta to nie zabawka, której raz się powie, że się ją kocha a za chwilę zostawi, bo teraz na widok innej niuni bije szybciej serce. Czym innym jest zachowanie dojrzałych facetów, w okolicy wieku Igora. Im już hormony nie powinny aż tak przewracać w głowie. Zresztą nie tylko one. Są oczywiście wyjątki, świat nie jest taki kolorowy i oczywisty, ale nie sądzę, aby na taką skalę którą sugerujesz. A jeśli się mylę, to nie mieści mi się to w głowie i nie ma to dla mnie żadnego usprawiedliwienia. Czym innym jest zostawienie kobiety, kiedy uczucie się wypala, kiedy poznajemy kogoś nowego i stopniowo nawiązujemy relacje.. Czym innym jest nagła zdrada i życie w oszustwie. On miał wybór. Mógł jej nie wyznawać uczuć, mógł jej nie proponować wspólnego mieszkania, ona się o to nie prosiła. Skoro już to zrobił, to nie może tak po prostu po paru tygodniach od tego uciec. To znaczy może, ale jest to (jak dla mnie) najwyższego stopnia okrucieństwo, bo jest odpowiedzialny za jej uczucia i za to jaką krzywdę jej wyrządza. Jasne, że nikt nie chce się unieszczęśliwiać i pod tym kontekstem powinien być z Mają, ale chodzi mi o to, że wcześniej mógł nie mieszać w głowie Magdzie. Po prostu.

ocenił(a) serial na 8
malami132

Niestety, ale zdarzają się na dzisiejszym świecie tacy, co traktują dziewczyny jak zabawki - codziennie z inną w związku. Igor Nowak można powiedzieć(o ile oglądasz ten serial od jakiegoś czasu), że też tak kiedyś robił, codziennie z inną w łóżku. Nawet jego matka - Ewa Hoffer zwracała mu uwagę, aż tu nie powiem, że jest w sytuacji lepszej na chwilę obecną. Ja od początku jestem za Mają - w końcu on częściej się z nią "kocha", i ich związek myślę, że będzie trwały. O ile pamiętasz, poprzednio związała się z Poniedziałkiem. Maja jest w Igorze zakochana, Igor w Maji także - to zwiększy ich szansę na potencjalny, trwały, poważny związek. Z takiego "finishu" będzie bardzo zadowolony.

ocenił(a) serial na 8
AdamBayern01

będę

AdamBayern01

Dzisiaj nadrabiałam zaległości z tego tygodnia, bo nie miałam czasu oglądać na bieżąco i widziałam tę scenę kiedy Igor wychodzi z domu Mai, a ona za nim wybiega i go prosi żeby ich nie przekreślał.. Widziałeś to? Ale mi się ich szkoda zrobiło..

malami132

z tego co pamiętam, to ona pierwsza ich przekreśliła... Więc niech teraz spada

ewelina358

Ale ja jej nie bronie, co wynika z moich wcześniejszych wypowiedzi..

ocenił(a) serial na 8
malami132

Oczywiście, w tym serialu jestem zawsze na bierząco. Ale, Igor Nowak jednej proponuje wyjazd w miejsce, gdzie się narodził ich związek. Natomiast w trakcie tych przemyśleń, chcę zakończyć związek z Mają, i od niej odejść. Jednak nie jest to łatwe, Maja nie daje za wygraną. Moim zdaniem ostatnią sceną(gdzie Maja wybiega za Igorem, i w sypialni się całują i rozbierają), Maja dała do zrozumienia nie tylko Igorowi, ale i całemu społeczeństwu oglądającym, że jednak za Igora oddała by wszystko. Jej na tym bardzo zależy, Magdzie trochę mniej!

AdamBayern01

Hm, niestety trafiłam na artykuł w którym napisali jak to się dalej potoczy.. Co prawda do pewnego momentu, ale ja już niestety wiem.. :)

ocenił(a) serial na 8
malami132

Kwestia zaskoczenia? :)

AdamBayern01

Hm, chyba jednak nie do końca. Zresztą trudno powiedzieć, bo napisali co się wydarzy tylko do pewnego momentu, a potem zasugerowali, że jeszcze nic nie wiadomo i to nie koniec tej historii.. Nic Ci więcej nie zdradzę! :)

ocenił(a) serial na 8
malami132

Ok, nie jedna osoba mnie trzymała w niepewności w różnego rzodzaju sprawach, bądź sytuacjach. Jestem ciekaw, jak się po prostu ta sytuacja potoczy. Co Igor Nowak zdecyduje w swoim życiu, czy będzie to dobre, bądź też złe posunięcie. Jestem bardzo ciekaw tego wątku, bo o dziwo inni mówią, że jest monotonny. Ja uważam wręcz przeciwnie!