a dzieci niech muwiom co chcom bo nie dla dzieci ten film on o powarznym zyciu jak sie dzieje i co morze sie zdarzyc a jak wy te swoje youtuby oglondacie z jakimis parodjami politykuw i tylko to was smieszy 10/10 za film
Też tak myślę, ja w I klasie SP tyle błędów nie robiłam,nawet nie rozumiem w sumie, o co autorowi chodzi. Tłumacz by się przydał:/
Również zastanawia mnie ta wypowiedz :)
Chociaż znam chłopaka(25lat) który robi STRASZNE błędy ,już dziecko w 1klasie takich nie popełnia.;p
Najlepiej wyjaśnić brak znajomości ortografii dysleksją. Jakby się uczył, to by potrafił.
No ale bez przesady, 25 lat i nie potrafi pisać zgodnie z ortografią to już jest kalectwo. Ja rozumiem, że się nie uczył ale co on, gazet nie czyta, internetu nie ma? Przecież czytając człowiek zapamiętuje.
Prawdę mówiąc, nie wiem o co teraz chodzi. :-) Częściowo wytłumaczyłeś nieznajomość ortografii 25latka dysleksją, dobrze rozumiem? ("Istnieje coś takiego jak dysleksja :)" Ja z kolei nie przeczę, że istnieje coś takiego, ale pewna wrodzona ułomność potęgowana jest przez 90% nazywających siebie dyslektykami lenistwem. KAŻDY jest w stanie nauczyć się ortografii, i każdy z nas się uczył. Każdy z nas zaczyna w szkole od zera, i każdy ma takie same szanse. Ci drudzy muszą tylko włożyć w to nieco więcej wysiłku. Dysleksja nie jest więc wytłumaczeniem nieuctwa i nieznajomości własnego języka.
Nie tłumaczyłem tego dysleksją, nie znam go więc nie wiem, po prostu myślałem, że jak ktoś w takim wieku nie potrafi pisać poprawnie po polsku, to MOŻE mieć dysleksję. Po za tym jak już pisałem, człowiek uczy się ortografii czytając cokolwiek i podświadomie zapamiętuje wyrazy więc to na prawdę dziwne w tym wieku. Nie zaśmiecajmy już forum serialu. Jak masz coś do dodania to pisz na PW.
zgadzam się, niedługo to nieróbstwo też będą tłumaczyć jakąś dysfunkcją i wtedy będzie baardzo ciekawie