Odcinek w sumie nudny w większości nic się nie działo dopiero pod koniec nudni RzeWi Wiki wybaczyła Tomaszowi ten niby „gwałt” .Dostała samochód i przez pół odcinka uczyła się jeździć mogli darować sobie te sceny i pokazać coś ciekawszego.
Przemek – Ola masakra ona ma pretensje o Zuzę on o Jana. Dobrze ,że się rozstali ich związek to była kompletna porażka tak jak Olka powiedziała ,że łączy ich tylko Frania. W sumie to nie wiem jak oni będą dalej pracować znając życie to ona teraz zacznie kręcić z Janem ,a on z Zuzą tak trochę niezręcznie.
Była wzmianka o Romie myślałam ,że scenarzyści już zapomnieli o tej postaci tak samo jak Adam ,ale jednak nie chyba chcą nam wmówić ,że to była jego miłość co ja to średnio kupuje.
Piotr Cyrwus w roli pacjenta wkurzający miałam ochotę przewinąć z nim scenki już lepiej w klanie grał.
Ostatnia scena takie trochę wtf myślałam ,że pokażą jak zatrzymuje się serce Andrzeja ,a tu nie widz sam musi się domyślić o kogo chodzi i to zatrzymanie pokazane tak jakby z perspektywy Falkowicza yy okej.
Wiki chyba kupiła prawo jazdy;-), samochodzik bardzo fajny;-) te 3 epizody agresji Tomasza, które widzieliśmy chyba jakoś niespecjalnie na nią działają, nie widzę, żeby to jej dało coś do myślenia
powrót Przemka do pracy też ni w 5 ni w 10, w zeszłym odcinku przypadkowo operował, jak Sambor zapytał kiedy wraca to się wykręcił, a teraz szast prast i jest, mogli chociaż pokazać jakąś rozmowę między nim i Olką na ten temat; w stosunku do Olki zachowywał się po prostu jak kawał chama na razy, o ile rozumiem jego frustrację wynikającą z bycia kurem domowym, no to niektóre teksty jakie jej rzucił w tym odcinku były mega chamskie
Adam też ogólnie wkurzający, oczywiście, poza pierwszą sceną jeszcze w ośrodku transplantologii, wonty jakieś do Wiki, potem do Szczepana (ale może tu miał gorączkę), znowu Roma, ten wątek tak beznadziejnie rozegrali, że nie mam słów, niby kocha, potem ta akcja z Wiki, żałoba na maksa, później znowu przytulas z Wiki i brakuje mi Ciebie, coś tam jej chciał powiedzieć przed operacją, teraz znowu Roma, bo książka, ja rozumiem, ze można być rozdartym uczuciowo miedzy dwoma kobietami, ale to jest jakieś takie niespójne i sztuczne
a o co mu chodziło z gołymi zdjęciami Wiki to nie wiem, naprawdę, czy to miał być żart niskich lotów?
z ostatniej sceny najbardziej mi się podobało ujęcia na twarze Agaty, Wiki i Jana, ciekawe czy kolejny odcinek zacznie się od reanimacji, czy po prostu będzie już Falko powracający do zdrowia
Przemek to chyba najbardziej wnerwiająca postać w całym serialu myślałam ,że jak wróci do pracy to się ogarnie ,ale nadal ma o wszystko ból dupy jedyny plus ,że rozstał się z Olką ,ale pewnie i tak dalej będzie się czepiał.
Adam niektóre jego teksty były żenujące z tymi gołymi fotami to chyba miał być żart jednak nie wyszło.Dobrze ,że Tomasz tego nie słyszał.
Może i bym uwierzyła w tą jego miłość do Romy gdyby jej nie uśmiercili za szybko plus po nocy spędzonej z nią całuje się z Wiki scenarzyści mogli lepiej to rozegrać ,a tak wyszło jak wyszło.
Myślę ,że będzie przeskok czasowy i Andrzej wróci już do domu.
a, śmiać mi się chciało z Falkowicza i Izunii, nie wiem kiedy on zapałał do niej taką sympatią, w odcinku z operacją jej męża tej ich bliskości nie było chyba widać;-)
odcinek średni, poprzedni był lepszy, chociaż końcówka nadrabia. trochę dziwię się Wiki, że tak szybko zapomniała o zachowaniu Tomasza
zdecydowanie, jeszcze ten tekst, że mąż jej kupił auto, bo chciał jej sprawić przyjemność, mówiąc to wyglądała jak by w to wierzyła
własnie, Adam od razu coś wyczuł, że to na przeprosiny, a Wiki sama chyba chciała usprawiedliwić Tomasza przed sobą i przed Adamem
a pytanie z innej beczki, dlaczego pozbyli się tak szybko Marka i zakończyli jego wątki, jedynie dlatego ze nagle chciał operować i po prostu przeniósł się do innego szpitala, trochę to denerwujące takie urywanie wątków
może Wieczorkowski nie chciał już grać? choć zdaje się, że żadnej oficjalnej informacji o jego odejściu z serialu nie było
pewnie tak,Wieczorkowski nie wpasował w rolę miałbyć drugim Żebrowski a był niewypałem.
Ciekawe jakby teraz wyglądały w tym serialu wątki Zosi Kuby i Bruna z nimi tez tak samo jest jak z Markiem ich wątek został urwany ale jak oni odszedli to powinni zakonczyc ten serial bo to byli głowni bohaterowie to było bezczelne ze strony rezyserów i scenarzystów ze serial dalej kręcą bez nich, z oficerami było podobnie byli kręceni bez Borysa Szyca był on ale epizodycznie.Rezyserzy i scenarzysci mogliby zrobic film ktorego akcja działa by sie w Niemczech i gdzie był by pokazane dalsze losy Kuby i Zosi co wy na to? co wy o tym sądzicie??
Jeżeli chodzi o Oficera i Szyca nie do końca się zgodzę.Fabuła była taka żeby go odsunąć,w końcu jego bohater ukrywał się przed Legionistami którzy chcieli go zabić,z tego co pamiętam pracował też jako tajny as wywiadu,na dodatek jego epizodyczna rola dawała coś w rodzaju tajemnicy,napięcia.Poza tym w 3 serii znów sporo grał.
A wątek Burskich w Niemczech bez sensu,bo aktorzy zrezygnowali z ról.Przecież nie odeszli dlatego że scenariusz tego wymagał.
A co sadzisz o kinowej wersji dalszych losów Kuby i Zosi z Na dobre i na złe dobre by to było jak by nakręcili taki film jak sobie wyobrazasz?,oprócz Kuby i Zosi i Bruna nie ma profesora Tadeusz Zyberta i jego córki Moniki Zybert i Tomka Burskiego a oni byli przedtem głownymi bohaterami i ja się dziwię jak mozna kecic serial bez głownych bohaterów? Na dobre i na złe na poczatku czyli w latach 1999-2001 było dobre i dało sie je ogladac a teraz to juz nie ma takiego klimatu co na początku dobry był wątek Julki przybranej corki Kuby i Zosi która miala byc oddana do domu dziecka.
wiesz,byłoby to ciężkie w realizacji,takie wersje kinowe mają sens jak coś trwa krócej np Świadek Koronny i serial Odwróceni.Poza tym kiedyś czytałem że NIZ dlatego jest na topie bo regularnie pojawiają się nowe postaci.
Zresztą ile można męczyć stare postaci w końcu taki Burski dobija teraz do 50,więc trudno żeby dalej grał Playboya jak na początku serialu.
Pewnie za kilka lat i serialowa Wiki czy Agata będą przejedzone i też zaczną iść w cień,jak Sambor nie wiem czy tymczasowo go odsuneli czy już zawsze będzie grał ogony,albo ostatecznie odejdą.
Zresztą w innych serialach jest podobnie w końcu nie można oczekiwać od aktora że będzie grał w jednym serialu 20 lat albo dłużej,nawet jakby w innej pracy ktoś miał taką propozycję pewnie by się nie zgodził.
Dlaczego twierdzisz że byłoby to ciężkie w realizacji? dla starych fanow Na dobre i na złe to bedzie zajebisty film bo skoro oni nie chca wystepowac w serialu to mogliby chociaz wystąpic dla starych fanów w wersji kinowej ich przygów przeciez to byli kiedys głowni bohaterowie tego serialu.I ciekawe o czym byłaby kinowa wersja ich dlaszych losów?
Nikt nigdy nie pisał o wersji kinowej tego serialu,poza tym aktorzy pewnie by nie chcieli a nawet jak ktoś by chciał to pewnie nie wszyscy tylko max połowa.
Ale mi chodzi o wersje kinowa tylko o Zosi i Kubie,Bruno tez moze tam goscinnie sie pojawic ale mi nie chodzi o prof Zyberta Wiktorie ,Agate i innych tylko o Zosie iKube.
rekordu oglądalności to by ten film nie pobił, raczej mało kto nim był zainteresowany
gdyby nie pojawienie się Agaty, Przemka i Wiki, potem Gawryły, Hany i Falkowicza to serial już pewnie nie byłby emitowany z powodu niskiej oglądalności
tak,to prawda nowi ciągną ten serial,zresztą za kilka lat i taka Wiki będzie przejedzona.
Ile można wałkować temat wersji kinowej tego serialu... Mówisz jakbyś nie zdawał/a sobie sprawy jak się robi filmy. Ciekawy scenariusz to podstawa do tego dochodzi realizacja. Nawet z najlepszych seriali nie robiono filmów żeby nie psuć widzom odbioru bohaterów i wątków a co dopiero z tasiemca.
Mnie żarty Adama się podobały.
Auto dla Wiki - łe, dwudrzwiówka. Nie lubię takich, bo są niepraktyczne.
nie zwróciłam uwagi na to, że dwudrzwiowy, tylko ogólnie jeśli chodzi o kształt to fajny jak dla mnie
Widziałem ten odcinek i muszę przyznać że przy Tomaszu Wiktoria straciła osobowość.To zupełnie inna osoba niż przy reszcie.Grzeczna,potulna,tłumaczy się z każdej godziny.Facet ją zgwałcił,albo wymusił sex a ona żadnych pretensji,Adamowi za próbę pocałunku dała by w twarz,a Tomasz jest panem jej życia.
żart Adama uważam nic złego,ale Wiki przegięła z tą wdzięcznością.przecież Tomasz nie zrobił cudów przy Adamie i Andrzeju.Poza tym załosne było jak Tomasz stwierdził że nie dziwi się że oni mają mało przyjaciół,sam raczej też nimi nie porywa jak kumpel że szpitala nie wiedział że to jego żona,jego świadkiem był Przemek a nie wygląda żeby był specjalnie lubiany.
Kolejny absurd w szpitalu właściwie dwóch chirurgów jeden rezydent który jak wiadomo słabo sobie radzi w praktyce i drugi tuż po długiej przerwie.poza chorymi dwoma chirurgami,niewiadomo gdzie jest masa chirurgów Nina,Michał,Borys,Piotr.Wiktoria też bardziej dyrektora przypominała.
w 588 Wiki wspomina Sambora, Ninę i Borysa, jeszcze nie obejrzałam, ale z tego co czytałam to łapie dało że jest fatalnym szefem i jej specjaliści szukają ciekawych zabiegów na mieście i że pewnie odejdą i wymienia tę trójkę właśnie
że ta trójka gdzie indziej też pracuje?w sumie głupio ostatnio pokazują dokładają lekarzy,dla starych nie ma scen i robi się młyn że jeden bohater pojawia się co 3 odcinki.