znowu fajny odcinek
1. Szczepan - no, no, zapowiada się fajny bohater, dobra gra aktorska, do tego ładna buzia, może w końcu tej Agacie się ułoży (fajna scena jak powiedziała do Zuzy - chyba nie bedziemy rozmawiać o pięknym Szczepanie, a Zuza potem sama do siebie - to on jest piękny?)
2. Zuza - tej dziewczynie potrzebny jest psychiatra i to na cito, w tej scenie z Przemkiem w hotelu rezydentów znowu była dawną, głupią Zuzą, ale jak to pisałam na innym wątku, odniosłam wrażenie, że ona chce samą siebie przekonać, że jest w stanie być blisko mężczyzny, a że Przemek jej się dobrze kojarzy, to się na niego rzuciła (na próbę pocieszania Szczepana zareagowała histerycznie)
3. wreszcie pojawił się Sambor! choć szkoda, że przy absencji 3 chirurgów nie pokazali więcej starej ekipy
4. Falko i Adam - bardzo fajna scena ostatnia, fajne "przesłuchanie" Falkowicza, mam nadzieję, że po przeszczepie się do siebie zbliżą
5. ADWI - właściwie wszystkie sceny fajne, zwłaszcza to jak Adam jechał na salę operacyjną, tekst odcinka - a żonę zapraszam po badaniach;-)
6. RZEWI - cóż, chirurg dziecięcy coraz ostrzej sobie poczyna, ciekawe czy doczekamy się regularnego pobicia
Odcinka nie oglądałem,ale zszokowałaś mnie że pojawił się Sambor.Niezbyt go lubię ale można napisać tylko jedno:NARESZCIE!!!
no wiesz, Wiki wzięła dzień wolny to ktoś musiał ją zastąpić, ja nic do Sambora nie mam, zrównoważony facet, no i jest autorem drugiego tekstu odcinka z mojego punktu widzenia oczywiście -" Jedź, potrzymasz go za rękę"
ja też do niego nic nie mam,ale poprostu wolę inne postaci z chirurgii np Adam,Andrzej,Piotr czy Jan.Ale oni już nie raz pokazywali że nawet jak nie ma wszystkich to Sambora nie pokazują jak kiedyś co Wiki była w podróży poślubnej,Andrzej chory,Adam też coś a Piotr operował ze Stefanem.
1.Też mi się spodobał i ten uścisk z Agatą no no może coś z tego będzie fajnie by było.
2.Zuza w tym odcinku masakra ,a już zaczynała mi się podobać jej postać.
3.Wow pokazali Sambora szkoda ,że tak krótko ,ale dobre i to to teraz jeszcze niech Nina się pojawi.
Adam/Falkowicz podoba mi się ta ich relacja powoli odbudowują więzi rodzinne .Andrzej w rozmowie z profesorem trafnie podsumował ich braterstwo ,i końcowa scena super aż się uśmiechnęłam ;)
Co do Rzewi to podkoloryzowali ten "gwałt" myślałam ,że będzie gorzej mnie akurat Tomasz się w tym odcinku podobał i nawet żal mi go trochę bo czego by nie zrobił to i tak nigdy nie będzie u Wiki na pierwszym miejscu.Wiktoria tak naprawdę robi sobie i jemu krzywdę.
Tomasz to jest jednak MASTERMIND - wyczaił, że dziewczynka z infekcją ma maskotkę od Adama, to z premedytacją wcisnął Wiktorii tego pluszaka, mimo że doskonale zdawał sobie sprawę, że Adam i Andrzej powinni raczej w tej chwili trzymać się z daleka od rzeczy, które nie są sterylne. Geniusz! Nikt się nawet nie połapie, że miał największy udział w tym, że Andrzej i Adam złapią w następnym odcinku infekcję od tej głupiej maskotki. :D
w sumie masz rację, nawet sobie pomyślałam, czemu lekarzowi nie przyszło do głowy, że misiek może mieć zarazki, ale ja głupia nie wpadłam na to, że to było z premedytacją!
Wow, no o tym ja też nie pomyślałam. Ciekawe czy rzeczywiście jest taki sprytny i bez skrupułów. Mi Tomasz tak bardzo działa na nerwy, że jedno o czym marzę, to żeby mi w końcu zrobił przysługę i odszedł, bo go po prostu nie trawię. Ta scena pod koniec między RzeWi, no kurcze, dziewczyna rozmawia z Agatą przez telefon, a on jej go wyrywa, no i widać wyraźnie, że mówi nie, że woli najpierw porozmawiać na ten temat dziecka, ale on ma to gdzieś... Taki niby nie do końca gwałt, no ale jednak robił to trochę wbrew jej woli...
Mam nadzieję, że Agata w końcu ułoży sobie życie i znajdzie faceta, który ją pokocha i z którym będzie szczęśliwa, i szczerze, to chcę aby tym facetem był Szczepan, bo tak jakoś od pierwszej chwili go polubiłam.
Relacje Adama i Falko coraz bardziej mi się podobają. Ten tekst Falka: "Ja cię naprawdę kocham" - aż się wzruszyłam.
Świetna była też scena między Adamem i Wiki zaraz przed operacją. Taka szczera rozmowa bez zbędnych złośliwości, dawno nie było między nimi takiej rozmowy. Miałam wrażenie, że ten niby drugi pocałunek od Agaty, to bardziej Wiki miała ochotę drugi raz go pocałować ;) Czekam na sceny, gdy Adam będzie ją uczył jeździć, mam nadzieje, że scenarzyści o tym nie zapomną. Tak w ogóle to kiedy ona zrobiła prawko? Bo, gdy była pamiętna scena AdWi w samochodzie pacjentki to ona mówiła, że nie umie prowadzić. Jeszcze co do Wiki i jej małżeństwa, to laska chyba powoli zaczyna myśleć, powoli, ale jednak już zaczyna. Dobre i to. I nie wiem, czy wydawało mi się, czy na początku odcinka Wiktoria leżała, dotykając swojej obrączki (i myśląc ;) ), w pokoju Adama?
nie wiem gdzie Wiki leżała, ale wyglądała tak samo jak w odcinku przedślubnym, dosłownie identyczna mina, do tego to samo ubranie
a co do Tomasza - najnowsze wieści są takie, że będzie pracował w Leśnej Górze...
No faktycznie z tym miśkiem, ale wydaje mi się, że to wyjdzie za kilka odcinków i dojdzie jeszcze pewnie to, że ją będzie tak naciskał o te dziecko i dojdzie do rozwodu.
Dlatego właśnie Tomasz jest mężem Wiki,bo potrafi zrobić to o czym Adam z Andrzejem nawet by nie pomyśleli.
"Dlatego właśnie Tomasz jest mężem Wiki,bo potrafi zrobić to o czym Adam z Andrzejem nawet by nie pomyśleli."
Tomasz pokazuje swoje nieznane dotąd oblicze :D
1. Widze, ze Szczepan zrobil wejscie smoka i podbil serca, bo ja tez jestem na tak :D ...o Pieknym Szczepanie... Genialne :D
2. Zastanawia mnie jaki bedzie final Zuzy. Czy cos odwali specjalnie badz niespecjalnie czy sama pojdzie po rozum do glowy i odda sie w rece kogos kto jej pomoze.
3. A co z Nina? Borys tez ostatnio gdzies zaginal, chociaz nie teskno mi za nim :PP
4 i 5. Przemilcze, bo ani ziebia ani parza mnie te sceny... :D
5. Uhuhuhu... Tutaj na final tez czekam, jak daleko posunie sie Pan Tomasz... Jajca by byly jak np. po tym ewentualnym seksie (zalozmy, ze byl) Wiki bedzie w ciazy :D
Dodalabym jeszcze do zabawnych momentow "rozchodna" scene Zuzy i Agaty :D :D :D
najlepsza scena w samochodzie między Adamem i Wiki, "luz no wyklepie Ci maskę", a Adam "brzmi nieźle" kocham <3
Nie oglądałęm odc. 586 ale możesz mi dalej spoilerować CZy to prawda że Adam umrze na skutek komplikacji?
a mnie jeszcze zastanawia jedna rzecz, dlaczego Przemek nie lubi tak Adama, myślałam ze może nie jest to super przyjaźń ale się dogadują, a w 586, jak Przemek rozmawia z Agatą, mówi do niej " jakoś nie mogę zrozumieć dlaczego poświęca się dla tego sk....." ?
Przemek i Adam zaprzyjaźnili się odkąd Krajewski wprowadził się do hotelu rezydentów. Sądzę, że wyszło na jaw, iż Adam jest prawą ręką Falkowicza, z którym jak wiadomo Zapała ma na pieńku.
A może i poniekąd poszło o Rudą? Krajewski sprytnie zajął jego miejsce obok niej po tym jak Wiktoria zbliżyła się do Andrzeja, a pan Zapała zareagował wielkim fochem.
oglądałem ostatnio na TVP Seriale odcinek sprzed 2-3 lat, i Falkowicz razem z Wiki uratował mu rękę(Przemkowi) to dziwi mnie ta jego niechęć do Falkowicza. Uważam że to dobrze że Falkowicz zostaje w serialu Michał Żebrowski wnosi trochę kolorytu to tego serialu.
Przemek nie może zrozumieć, że Adam się poświęca dla tego sukinsyna, czyli Falkowicza. Znamy stosunek Zapały do Falkowicza, niezmiennie zaślepiony nienawiścią, to i nie może zrozumieć, że brat się poświęca dla brata
Czyli Zapała skur........ nazywa nie Adama a Andrzeja?a propos wdzięczności Zapały dochodzi to że Andrzej uratował życie jego siostrzyczki i do dzisiaj ma problemy ze zdrowiem.To najlepiej świadczy że Andrzej niepotrzebnie się narażał dla niego,nie warto było.Adam właściwie mu wybaczył sytuację z Romą po kilku odcinkach a ten mściwy skur.....,przeleciał kilka kobiet w tym czasie a dalej swoje.
rozmowa z Agatą mniej więcej tak wyglądała: Przemek: jak Adam? Agata - na razie planowo, Przemek - nie mogę zrozumieć czemu się tak poświęca dla tego sukinsyna
ewidentnie martwię się o Adama, a sukinsynem jest Falkowicz
Bruno, dobrze to określiłeś "mściwy skur.....,przeleciał kilka kobiet w tym czasie a dalej swoje"
mimo wszystko, lubię Przemka za to jaki był kiedyś, mogliby scenarzyście mieć jakiś pomysł na niego, coś innego, niż nieustajacy foch na Falkowicza i miotanie się między Olką i Zuzą
a tak w ogóle to Wiki ma nie być przez kilka odcinków, ciekawe jakie wątki wtedy będą głównymi
Przemka to ja nigdy nie lubiłem,już jak się pojawił w serialu był śliski,niby kochał Wiki a tylko czekał na okazję żeby zaliczyć Agatę.najchętniej miałby obie na wyłączność.teraz tez Ola ma się trzymać z dala od Jana,a sam po kątach z Zuzą.....
Kilka odcinków bez Wiki to chyba niemożliwe,ona jest zawsze skąd wiesz że jej nie będzie.podobno sprawa Hany ma wyjść,może rozwiną romans Agaty,czworokąt Przemko-Olowo-Janowo-Zuzowy,albo coś innego.
https://www.facebook.com/382137831882311/photos/a.382522091843885.87161.38213783 1882311/743318129097611/?type=1&theater
w tym wywiadzie Dąbrowska mówi, że jej nie będzie przez parę odcinków
Liczę ,że jak jej nie będzie to nadal będą pokazywać wątek braci.Jeszcze okazuje się ,że Tomasz zacznie pracę w Leśnej Górze to już wgl będzie ciekawie nie za dużo tam chirurgów?
Tomasz chirurgiem w Leśnej Górze bez sensu,przecież on jest dziecięcym.No chyba że specjalny lekarz do małych pacjentów.
zostanie ordynatorem chirurgii dziecięcej, chyba specjalnie dla niego taki oddział otworzą;-)
dopiero w 586 zwróciłam uwagę jaki on jest niski!
no właśnie ma 176 cm więc jest średniej wzrostu,choć faktem jest że ma o 10 cm wzrostu mniej niż Adam i 12 niż Andrzej.
Dlatego pewnie dłużej pociągną ten wątek.W sumie komiczne facet u siebie w szpitalu był gwiazdą,a teraz wszystko zaczyna od nowa,żeby żonę pilność,powinien z Piotrem pogadać że jak żona będzie chciała go zdradzić to i tak to zrobi,on z Haną pracuje a ta i tak go zdradziła.
Nielogiczne jest ,że ponoć nie szpital nie ma funduszy ,przecież nie było etatu dla Klaudii ,a tu teraz otwierają dla Tomasza odział.No w tym sezonie to raczej ich małżeństwo się nie skończy pamiętam wątek z Pawłem i Agatą kilkanaście odcinków i koniec ,a tutaj to ciągną.Może właśnie praca w jednym w szpitalu przyczyni się do ich rozstania.Wychodzi na to ,że małżeństwo nie powinno razem pracować Latoszek tez zdradził Lenę.
Poza tym pamiętasz jak było z Markiem nie mieli na sprzęt na kardiochirurgię,chłopak odszedł z pracy,a tutaj nowy oddział faktycznie brakuje logiki i spójności.
i uratował mu jeszcze rękę, a w jakich okolicznościach uratował Hanie życie? bo straciłem wątek
To było w 488 odcinku na koniec jednego sezonu,jak wariat prześladujący Hanę chciał ją zabić i wtedy Piotr zasłonił ją własnym ciałem a Andrzej wdał się z nim w bójkę.
Mnie się wydaje, ze chodziło o Falkowicza. Przecież on mu dalej nie wybaczył Ludmiły.
aaa oki to ja nie zrozumiałam na początku, myślałam że nazwał tak Adama, ale szczerze Przemo mógłby już sobie darować te fochy, też mnie ostatnio zaczyna denerwować, obecnie najlepszym wątkiem jest Wiki, Adam , Falkowicz, Hana jest wkoło nieszczęśliwa i płaczliwa, a tak jak Zuzę zaczynałam lubić tak w odcinku 586 była jakas nie do zniesienia ja dla mnie
Zuza przegięła już w 585 odcinku,jak naśmiewała się z sytuacji Przemka i tego że spędza sporo czasu z córką,to chyba normalne że mając małe dziecko się nie imprezuje,buja na motorze i zalicza kolejne panienki.
nie wiem czy też to miało być tak zagrane ale jakoś średnio w 586 podobała mi się gra Julii, trochę miałam wrażenie jej nienaturalności, póki co oglądam głownie dla wątku Adam. Wiki i Falko <3
Zdenerwowała mnie ta Zuza czepiająca się Oli. Zresztą ona ogólnie mnie w tym serialu irytuje.
Przemek już nie jest jej facetem, więc niech się odwali.
Choć coś w tym jest, że na dłuższą metę bycie przez Przemka niańką, kurą domową i całkowity brak kontaktu z chirurgią może totalnie zepsuć związek jego i Olki. Zresztą już teraz jest między nimi źle.
Niechęć Przemka do Falkowicza - Przemek pewnie do dziś nie może mu wybaczyć Ludmiły.
Bo rzeczywiście Falkowicz postąpił wtedy z Ludmiłą nieetycznie i ohydnie.
zgadzam się że Falko zachował się wtedy karygodnie,ale potem oddał pieniądze na dodatek uratował mu rękę i życie jego siostry to też powinno być brane pod uwagę przy ocenie.Ola i Przemek nie powinni być razem,to fakt ale na stałe Zuza chyba się nie nadaje do związku.Raczej nie widzę Happy Endu między nią a Przemkiem,może zrobią słynny manewr że Przemek będąc z Zuzą zacznie tęsknić za Olą i wrócą do siebie.
Falkowicz to ciekawa postać - niejednoznaczna.
Zdarzyło mu się zachować podle, ale ma też przebłyski człowieczeństwa.
Ostatnio coraz częściej je ma (śmierć zajrzała mu w oczy, to stał się bardziej ludzki).
według mnie Falkowicz wcale nie musi być zły,żeby tworzyć ciekawą postać.a tym złym mógłby być np Przemek albo ktoś inny.
wróciłam do oglądania serialu jakoś niedługo przed śmiercią Ludmiły, więc tego najgorszego Falkowicza mało się naoglądałam, za to scena, która mi zapadła w pamięci to ta jak wystawił Wawrzyniaka, ta jego mina jak tamtego policja zabierała..., zło wcielone...
ale powiem szczerze, że wolałabym chyba oglądać złego Falkowicza niż tego, którego nam pokazują obecnie
Tak,ale jako naprawdę zły długo by nie pobalował w serialu,zresztą kiedyś chodziła taka bajera że Żebrowski będzie tymczasowo w serialu np rok,może dwa a potem odejdzie.Ale widocznie aktor uznał że mając rodzinę na utrzymaniu lepiej się gdzieś zahaczyć na stałe,a jego postać porwała widzów.Ja tam go lubię,uważam że pokazać pozytywną ciekawą postać jest trudniej niż negatywną.
wiem, że się powtarzam, ale nie lubię Olki, dla mnie jej postać nic nie wnosi do serialu, tysiąc razy lepiej wygląda w scenach z Janem niż z Przemkiem, do którego nigdy nie pasowała
w ogóle ten wątek jest beznadziejny, lekarze, wpadka po sexie na przypadkowej randce, potem te jej nieudolne starania powiedzenia mu o ciąży, jej, masakra;
do dziś uważam, że fajnie by było, gdyby Frania okazała się być dzieckiem jakiegoś jej poprzedniego faceta,
Właśnie to jest sedno sprawy,Ola może nie porywa,ale z Janem wygląda całkiem dobrze,ta scena jak się z nim przytulała zabawna,z Przemkiem drażni widza.Przemek też komiczny gotuje się na przyjacielski uścisk a sam tylko patrzy Zuzę do łóżka zaciągnąć.
Powiedzcie mi... czy jest jakaś normalna para w serialu oprócz Niny i Sambora (których nawet nie pokazują)?
Hana i Piotr? niedługo mu powie o zdradzie i się rozstaną albo będzie wychowywał dziecko kochanka :x Uwielbiam połączenie Hany i Radwana - mogli rozegrać to inaczej a nie robić z Krzysztofa złego mściciela..
Wiktoria wyszła za Tomasza kochając Adama - kolejny super wątek miłosny
Ola i Przemek? miałam nadzieje, że rozwiną to w dobra stronę - Przemo rzuci Zuzę, zaopiekuje się dzieckiem, będą się kochać i być normalną rodziną. Teraz Przemek zgrywa zazdrosnego o Janka a tak naprawdę sam ślini się do Zuzy.
A z Niną i Samborem też jest taki myk że są szcześliwi bo Michał nie wie że Nina była prostytutką.Jak im przyjdzie ochota to dowie się prawdy i ten związek zniszczą.A jeśli chodzi o miłosny kwadrat,to znajomość Oli z Jankiem mniej rzuca się w oczy bo oni nigdy nie byli razem,na dodatek poza jednym niewinnym pocałunkiem,nic takiego się nie wydarzyło,a Przemek i Zuza byli razem,łączył ich romans a ostatnio prawie poszli do łóżka.