PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654411}

Na krawędzi

2012 - 2014
7,4 5,6 tys. ocen
7,4 10 1 5648
7,0 2 krytyków
Na krawędzi
powrót do forum serialu Na krawędzi

Lektor

ocenił(a) serial na 9

Na początku każdego odcinka ktoś tłumaczy co było w poprzednim odcinku i co zrobiła Marta a czego nie zrobiła. Kto wie kto jest tym lektorem ?

Paolina88

pewnie Cichy:-).

ocenił(a) serial na 9
noman64

to mówi ochroniarz Marty

ocenił(a) serial na 9
ewe095

no właśnie zastanawiałam się nad nim. Tajemnicza dosyć postać. Nie wiadomo skąd się wziął, czemu jej pomaga i czemu nic nie mówi.

noman64

Tym lektorem jest Jacek Kopczyński, który również dubbingował Freda w bajce Scooby Doo.

Paolina88

serial oceniam bardziej niż pozytywnie, ale ta narracja jest akurat zupełnie niepotrzebna i wg mnie irytująca
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
pan_troglodytes

Zauważcie, że on tam cały czas mówi w pierwszej osobie "pomagałem Marcie, Marta mnie nie posłuchała itd". Więc to nie jest tak, że "lektorem jest Jacek Kopczyński", tylko postać "Cichego" grana przez Jacka Kopczyńskiego. Wydaje mi się, ze to ma jakiś cel, który się wyjaśni z biegiem fabuły :)

ocenił(a) serial na 9
dziubek1991

chyba masz racje :)

Paolina88

i okaże się, że Cichy wcale nie jest głucho-niemy ;-)

ocenił(a) serial na 9
seeiko

Albo zostawią tak jak jest i ani słowa wyjaśnienia.

ocenił(a) serial na 7
seeiko

Cichy nie jest głuchoniemy- jest tylko niemy :)

ocenił(a) serial na 8
Alee

Cichy jest głuchoniemy. W serialu jest wyraźnie powiedziane, że czyta z ruchu warg, czyli nie słyszy i nie mówi!!

ocenił(a) serial na 7
Medoc_2

A w którym momencie było to powiedziane?

ocenił(a) serial na 8
Alee

w I odcinku, gdy Marta Sajno spotyka się z Tamarą na przystani, by przekazać jej zdjęcia swoich oprawców. Spotykają się w tajemnicy, gdy Tamara zauważa Cichego stojącego nieopodal - Sajno mówi: "nie mówi, czyta z ruchu warg, gdy będziesz potrzebowała pomocy, on ci pomoże".

ocenił(a) serial na 7
Medoc_2

Ok, dzięki. Nie pamiętam już dokładnie tego serialu, ale uznałam, że Cichy słyszy, bo były sceny- jedna w samochodzie z jakimś facetem, nie wiem , w którym odcinku, gdzie nie patrzył się w ogóle na mówiącą osobę i jej odpowiadał tzn. odpisywał, czyli musiał wiedzieć co powiedziała.

Medoc_2

W I odcinku rzeczywiście było powiedziane, że "nie mówi, czyta z ruchu warg...", ale w niejednej scenie Marta rozmawiając z Cichym stoi do niego tyłem, a on i tak ją rozumie. Więc jednak tylko niemy.

ocenił(a) serial na 8
ElizaSz

prawda, jest tylko niemy i jak ktoś wcześniej wspomniał jego rola się wyjaśnia ;)