Wytłumaczcie mi proszę, na jakiej zasadzie weryfikatorzy akceptują i odrzucają materiały do filmów i seriali.
Dodałem plakat do "Na krawędzi", plik wziąłem z oficjalnej polsatowskiej strony serialu: http://www.nakrawedzi.polsat.pl/Aktualnosc,6445/Ogladaj_Bezplatnie_Na_Krawedzi_P rzyjaciolki_I_Zdrady_Tydzien_Przed_Premiera_Telewizyjna__Tylko_W_Ipla,1312227/in dex.html
Nie ma bardziej oficjalnego źródła niż strona internetowa stacji telewizyjnej, emitującej serial. Podałem również drugie źródło, IPLA, gdzie jest identyczny plakat.
Mimo wszystko, weryfikator odrzucił plakat, jakby nawet nie zajrzał w źródła, a w komentarzu napisał: "na pewno jest to plakat?"
Jeśli ktoś może mi wyjaśnić intencje weryfikatorów w tym serwisie - będę wdzięczny, bo ja nie rozumiem.
Mam wrażenie, że weryfikator nie oglądając serialu/filmu i nie zaglądając w źródła akceptuje tylko to, co chce zaakceptować. Nie pierwszy raz zdarzyło mi się, że kontrybucja została bez powodu odrzucona.
gorszy od tego jest czas oczekiwania... była taka "kontrybucja" co czekała ponad rok... ale jest film który już oglądałam ale jeszcze go nie dodali... to samo ma się z wieloma odcinkami które są niby na bierząco dodawane jak tylko się pojawi info o nich ale "akceptowane" po tygodniu jak nie wiecej
Gdzieś czytałem, że weryfikatorzy mają swoich "ulubionych" dodających, którym wszystko akceptują w ciemno.
Miałam "kontre" z filmem z krajem USA, odrzucona bo kraj to UK, zmieniłam to znów mi odrzucono bo juz ktos dodał z krajem USA.
Hahaha :)
Każda zweryfikowana rzecz to określona ilość punktów. Są ludzie, którzy jakoś fikcyjnie rywalizują ze sobą w rankingach, jak w fejsbukowej farmie albo gierkach internetowych, i dodają tylko po to, żeby ich nick był jak najwyżej w rankingu. Weryfikatorzy również mają punkty za weryfikację.
Tak to działa. Niestety, doprowadza do tego, że np. serial "Na krawędzi" zostaje zweryfikowany długo po zakończeniu, a w trakcie emisji nie znajdziesz żadnych informacji :)
Wiem... i tak szczerze powiedziawszy nawet raz na 2 miesiące nie patrze na ranking, on nic nie mówi.... nic nie mówiące nicki(jakich jest .b.b.b.b.b.b.bardzo wiele)
Ja się ciesze ze są jeszcze fanowskie strony które mają informacje z pierwszej ręki często i gęsto sporo przed emisją lub natychmiast po pojawieniu się info w sieci.
ja chcialem załozyc stronę dla gry i filmu których nie było w bazie filmwebu, kilka razy moj film był odrzucany teraz czekam całą wieczność na potwierdzenie kontrybucji, ktoś, może chętny na bycie weryfikatorem?