PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33235
8,0 2 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

Nie wiem czy taki temat był, ale tak jak w temacie kto był albo jest najsilniejszym ninja w świecie naruto. Dzięki technice edo tensei dowiadujemy sie dużo na temat byłych kage, każdy ma swoje wysublimowane i rzadkie techniki czy zdolności. 3 raikage który mógł walczyć pare dni bez odpoczynku, wiemy że 2 tsuchikage zabił 2 mizukage co poszło w dwie strony. Ale był tez 1 hokage który pokonał kyubiego i madare naraz.

ocenił(a) serial na 10
barski26

Oczywiście Hashirama Senju oraz Madara to oni stworzyli wioske ukrytą w liściach pózniej Naruto i Sasuke narazie tego nie ma w odcinkach ale jest w mandze :)

bibios

Oczywiście 1. Sarutobi
2. Orochimaru i jset to w anime jak sarutobi rozwala ich 2 naraz ... idiots..

zewral

1 Sarutobi młody oczywiście ..

barski26

1. Sarutobi młody
2. Orochimaru .....

reszta wymięka ..

ocenił(a) serial na 8
zewral

Chyba sobie jaja robisz? Hashirama, Tobirama i Madara rozwaliliby tych dwóch bez problemu.

dirt16

Każdy swoje wie tam się nie bede kłócił :)

ocenił(a) serial na 8
zewral

A dlaczego uważasz, że Sarutobi jest lepszy od nich?

dirt16

bo było powiedziane że najsilniejszy był ze wszytkich hokage i wszystkich shinobi jak był młody ...

ocenił(a) serial na 8
zewral

Kto tak powiedział? Kiedy?

dirt16

Nie oglądałeś widać naruto tylko sam shuppiden ...... Brakuje ci elementarnej wiedzy lepiej obejrzyj wszystko od początku kolego . Żeby takich rzeczy nie pamiętać ...

ocenił(a) serial na 8
zewral

No więc teraz wiem, że powiedzieli tak Iruka i Kabuto. Ale jakie to ma znaczenie? Oni nawet nigdy nie spotkali Hashiramy i Tobiramy więc nie wiedzą na co ich stać a to oznacza, że ich wnioski są bez uzasadnione. Na podstawie umiejętności i dokonań wyżej wymienionych przeze mnie ninja oraz Sarutobiego można łatwo stwierdzić kto jest lepszy.

Hashirama przede wszystkim może korzystać z Uwolnienia Drewna co daje mu spore możliwości zarówno w ofensywie i defensywie (Hiruzen miał z tą techniką spore problemy, dał się schwytać w gałęzie i nie mógł się ruszać). Potrafi kontrolować ogoniaste bestie. Dzięki tej technice może pokonywać całe armie. Do tego może wejść w Tryb Mędrca co znacznie zwiększa jego siłę i techniki, stworzył gigantyczną statuę dzięki której pokonał Kuramę. Ponadto Hashirama może korzystać z medycznego ninjustu które stoi na dużo wyższym poziomie niż to Tsunade. Do tego posiada ogromne zasoby chakry. Jako jedyny potrafił pokonać Madarę.

Madara natomiast posiadał Wiecznego Mangekyou Sharingana dzięki którym używał Perfekcyjnego Susanoo. Miał Rinnegan dzięki któremu mógł używać Sześciu Ścieżek oraz opanować pięć podstawowych natur chakry. Do tego jako Uchiha może używać Izanagi. Ponadto potrafi używać Uwolnienia Drewna, podobnie jak Hashirama, i korzystać z wielu jego technik. Jest świetny w genjutsu. Potrafi kontrolować ogoniaste bestie. Posiada ogromne pokłady chakry. Jego potęgę potwierdza fakt, że bez problemu pokonał piątkę Kage oraz większość 4 Dywizji. Tutaj miałem na myśli Madarę przed tym jak został jinchūriki Dziesięcioogoniastego.

Tak więc nie sądzę aby Hiruzen dał im radę (jedynie co do Tobiramy można się sprzeczać), oni są na dużo wyższym poziomie, pokazali to i dziwię się, że ktoś myśli inaczej. To są shinobi którzy potrafili pokonać całą armię, Sarutobi nigdy czegoś takiego nie dokonał. Hiruzen słynął z ogromnych pokładów chakry, korzysta z wielu transformacji natur. Do tego cechuje go duży spryt i inteligencja dzięki którym może obracać walki na swoją korzyść. W trudnych sytuacjach potrafi zachować zimną krew, mimo podeszłego wieku pokonał dwóch Hokage (dla jasności, oni nie zostali wtedy przyzwani z pełnymi siłami), czym udowodnił swoją siłę. Ale to jednak za mało na Hashiramę i Madarę.

dirt16

ty jesteś tępy tak wyobraź sobie, że sarutobi już był okrutnie stary i wycieńczony człowieku, kiedy on był młodszy zmiótł, by ich jednym ciosem ty nic nie czytasz ze zrozumieniem tylko pleciesz jak potłuczony ...

dirt16

nie ważne jakie mają umiejętności bo trzeci hokage proszę pana znał je wszystkie i ponad to .... sam orochimaru powiedział że tylko 10 lat różnicy i znim by przegrał ... A co dopiero wcześniej .. Gdy był w pełni mocy ...

ocenił(a) serial na 8
zewral

Skoro jesteś taki inteligentny to mi udowodnij dlaczego Hiruzen jest lepszy od nich i dlaczego by ich zmiótł. Ja ci podałem argumenty, a ty g*wno podałeś, tak więc wychodzi na to, że to TY jesteś tępy i sam pleciesz jak potłuczony. Bo niby co to za argument, że ktoś tam powiedział, że Sarutobi jest najlepszy?
Sarutobi znał ich wszystkie techniki? To dlaczego ich nie używał? Dlaczego nie używał Uwolnienia Drewna? Dlaczego nie używał Susanoo? Na jakiej podstawie wyciągnąłeś takie wnioski?
Czekam na konkretne argumenty z twojej strony. Na razie ani trochę nie udowodniłeś, że Hiruzen jest od nich lepszy. Powiedziałeś tylko, że jest lepszy i tyle, i wyciągasz z d*py wnioski, że on rzekomo zna ich wszystkie techniki. To do mnie nie przemawia w ogóle.

dirt16

argumentem jest walka i sama ich rozmowa ... I widać było, że używał techniki odpowiednie do ich odparcia, po co ma używać takie same techniki w walce z nimi, co to ma być drugi kakashi ?? Ehh to tak jak, by się uprzeć, że freezer spuścił taki w p ierdol goku normal .. Bo był za cienki . Ale, kiedy wpadł w prawdziwa siłę, czyli ssj to frezzer nie miał szans .. Jeżeli wiesz do czego zmierzam .. Nawet Sarutobi znal techniki, które unicestwią każdego .. Po prostu był za stary .

ocenił(a) serial na 8
zewral

A co niby pokazała ta walka? Sarutobi pokonał Hashiramę i Tobiramę którzy NIE ZOSTALI PRZYZWANI Z PEŁNYMI MOCAMI.

"po co ma używać takie same techniki w walce z nimi"

Ja się pytam skąd wiesz, że Hiruzen zna te techniki. Nigdy ich nie używał, nigdy nie wspomniał nawet, że je zna. Więc na jakiej podstawie uważasz, że może ich używać? To jak na razie tylko twój wymysł.

"Nawet Sarutobi znal techniki, które unicestwią każdego"

Ciekaw jestem co to za techniki. W jaki sposób twoim zdaniem Hiruzen poradziłby sobie np. z perfekcyjnym Susanoo Madary lub gigantyczną statuą Hashiramy?

dirt16

Nonsens .. Man

ocenił(a) serial na 8
zewral

You Lose!
Tym żałosnym zdaniem właśnie udowodniłeś, że nie masz żadnych argumentów i nie potrafisz udowodnić, że Sarutobi jest lepszy od Hashiramy i Madary. To ty wyszedłeś na tępaka i człowieka nie umiejącego czytać ze zrozumieniem.

dirt16

Nonsens man .... Nie potrafisz po prostu uważnie oglądać .. nie ma po prostu dalszego sensu z tobą rozmawiać chyba trzeba ci to dosłownie wyperswadować ..

ocenił(a) serial na 8
zewral

Nie, po prostu ty swoją bezradność tłumaczysz rzekomo moją niewiedzą. Piszesz głupoty i zamiast przyznać mi rację to uparcie trzymasz się swojej opinii, że Sarutobi jest lepszy od Hashiramy i Madary. Zadałem proste pytanie - Dlaczego? A ty cały czas wymigujesz się od odpowiedzi, ponieważ nie potrafisz mi tego udowodnić. To ty nie potrafisz uważnie oglądać. Gdyby było inaczej to wiedziałbyś, że Sarutobi nie może używać Uwolnienia Drewna ponieważ nie posiada w sobie komórek Hashiramy, wiedziałbyś także, że nie może używać Susanoo gdyż nie posiada Sharingana.

ocenił(a) serial na 10
zewral

A ja się z tobą zgodzę :) . W moim własnym rankingu Hiruzen też jest wysoko. Jak to się mówi "starość nie radość" a Tytułu Boga Shinobi nie dostaje byle kto, a zaledwie 3 wielkie osoby . Sam ten tytuł świadczy o potędze Hiruzena.

ocenił(a) serial na 8
D3Mania

I uważasz, że jest lepszy od Hashiramy i Madary?

ocenił(a) serial na 10
dirt16

Oczywiście że nie, aż tak potężny to on nie był. A co ten koleś napisał że był silniejszy ? bo każdego posta nie czytałem.

ocenił(a) serial na 8
D3Mania

Właśnie tak napisał.

ocenił(a) serial na 10
dirt16

Nie no aż taki potężny to on nie jest, a do tej dwójki nikt się nawet nie zbliża. W sumie można by nad tym spekulować, czy Hiruzen faktycznie zasłużył na tytuł Boga Shinobi. Było sporo lepszych Shinobi.

zewral

No niby racja, parafrazując: ``Trzeci Hokage, najsilniejszy w swoim czasie, bóg Shinobi``. A nawet teraz po wskrzeszeniu z nieśmiertelnym ciałem i nie kończącą się chakrą straszna pałka z nigo. Jak on niby miałby pokonać Onokiego, 3go Raikage czy nawet 3go Kazekage? Enmą? Niby `profesor` bo zna wszystkie Kinjutsu Konohy, ale nic nie pokazał. Kishi mógłby ogarnąć ten wątek.

ocenił(a) serial na 8
EMERSION

Moim zdaniem Kishimoto wsadził go tu tylko po to aby wykonał z resztą wskrzeszonych Hokage technikę Shisekiyōjin. Oprócz tego w ogóle nie był potrzebny. Trzej Hokage walczyli z Obito i Madarą a on zrobił niewiele więcej niż na przykład Kiba czy Sai.

zewral

No chyba kazdy wie ze kaguya byla najsilniejsza xD. Ale wedlug mnie madara najbardziej zaslguje na ten tytul.

barski26

madara a najgorszy naruto

barski26

Hashirama i Madara najsilniejsi to wiadomo, ale jeśli Itachi by zdobył wiecznego mangekyou sharingan mógł by przewyższyć tych dwóch :)

ocenił(a) serial na 8
Godlo

Mój kolejny ranking na podstawie ostatnich rozdziałów mangi:

1. Kaguya Ōtsutsuki
2. Hagoromo Ōtsutsuki
3. Madara Uchiha
4. Naruto Uzumaki / Sasuke Uchiha
6. Hashirama Senju
7. Obito Uchiha
8. Kakashi Hatake
9. Might Guy (8 bram)
10. Tobirama Senju
11. Hiruzen Sarutobi
12. Itachi Uchiha
13. Nagato (Pain)
14. Minato Namikaze
15. Orochimaru
16. Kabuto Yakushi (Sage Mode)
17. 4 Raikage
18. Onoki
19. Jirayia
20. Danzō Shimura
21. Hanzō
22. Tsunade
23. Mei Terumi
24. Killer Bee
25. Kisame Hoshikagi
26. Gaara
27. Sasori
28. Deidara
29. Konan
30. Kakuzu
31. 4 Kazekage
32. Hidan

dirt16

Itachi słabszy niż Might Guy ? nie...

ocenił(a) serial na 8
Agron334

Might Guy w trybie 8 bram rozwala każdego śmiertelnika, chyba, że ten ma dobrą obronę (tak jak ci którzy w moim rankingu są przed nim). Jest piekielnie szybki i silny (pogruchotał kości Madarze). Itachi nie ma żadnej dobrej obrony która przeciwstawiłaby się Yagai Guya. Nawet jego Susanoo jest zbyt słabe. Uchiha padłby martwy po kilkunastu ciosach. Chyba, że uważasz inaczej, w takim razie czekam na argumenty. :)

dirt16

Pamiętajmy,że Itachi jest mistrzem Genjutsu,tsukuyomi i wygrał walkę.

ocenił(a) serial na 8
Agron334

Tsukuyomi jak i inne gentjustu wymagają kontaktu wzrokowego. Itachi nie mógłby mieć z nim kontaktu wzrokowego ponieważ Guy jest zbyt szybki. Tak więc te techniki nie pomogłyby mu.

"wygrał walkę."

Jaką walkę?

dirt16

Tsukuyomi i wygrałby walkę miałem na myśli...na pewno znalazłby jakiś sposób :D

ocenił(a) serial na 8
Agron334

"na pewno znalazłby jakiś sposób :D"

Ej no, nie uważasz, że taki argument jest niepoważny? Tak to każdą walkę można tłumaczyć. Tsunade na pewno znalazła by sposób aby ominąć Susanoo Madary, kopnąć go w zad i zwyciężyć. Ale jak na razie nie widzimy tego sposobu. To do mnie nie przemawia. :P

dirt16

Pamiętajmy,że Itachi był prawdziwym geniuszem,nie to co cycata babcia.

ocenił(a) serial na 8
Agron334

Geniusz jest przereklamowany. Might Guy i Rock Lee to udowodnili pokonując wielu geniuszy dzięki ciężkiej pracy.

dirt16

Itachi by pokonał każdego prócz Madary i Hashiramy i oczywiście tej Matki Mędrca i jego samego, Itachi to jest geniusz on by rozpracował każdego, wystarczyło by mu EMS i Guy i Kakasi razem by go nie pokonali. Zresztą maga się spierd*liła i każdy teraz dostaje jakieś power up'y nie wiadomo skąd nawet ta Sakura, ale każdy z głównych bohaterów mógł by Itachiemu shurikeny nosić :)

ocenił(a) serial na 8
Godlo

"wystarczyło by mu EMS"

Ale go nie ma, więc to żaden argument. Równie dobrze mogę powiedzieć: wystarczyłoby żeby Konohamaru miał Rinnegana, Sharingana i komórki Hashiramy, wtedy rozwaliłby wszystkich. Co Ty na to?

dirt16

pamiętasz 1-szą część ? Kakashi,Kurenai i Asuma vs Itachi i Kisame,kto wygrał ? 2 na 3 wygrało akatsuki,później przyszedł micht guy i nie zrobił wrażenia na uchiha i rekinie...w późniejszych odcinkach jeszcze stał się silniejszy,stworzył by jakiegoś klona genjutsu że micht by nawet się nie zorientował że nie jest prawdziwy czy coś i kosa w plecy ;D

ocenił(a) serial na 8
Agron334

"później przyszedł micht guy i nie zrobił wrażenia na uchiha i rekinie"

Bo nie otworzył wtedy 8 bram.

"stworzył by jakiegoś klona genjutsu że micht by nawet się nie zorientował że nie jest prawdziwy czy coś i kosa w plecy"

Zanim by go stworzył to Guy już by go położył. Zobacz sobie na walkę Guya z Madarą, stary Uchiha też znał podobne sztuczki do Itachiego, ale nic mu to nie pomogło. Szybkość Guya zakłóca atmosferę, Itachi nie zdążyłby wykonać żadnej techniki bo Guy by go przed tym dopadł.

dirt16

Itachi też jest szybki w wykonywaniu uników,zobacz sobie walkę Itachiego z Sasuke,Sasuke spojrzał bratu w oczy a ten w pół sekundy ? teleportował się do niego na 10 metrów ? i w dodatku zasadził mu front kicka ;D

ocenił(a) serial na 8
Agron334

Nie porównuj szybkości Itachiego do szybkości Guya w trybie 8 bram bo to niebo a ziemia. Czytałeś chapter jego walki z Madarą? Prędkość Guya można porównać z prędkością światła lub dźwięku. Od Itachiego jest szybszy nawet Minato.

dirt16

Micht Guy jest potężny,na pewno patrzyłby mi w oczy jakby prowadził natarcie na mnie,i spojrzał by w sharingan a tu tsukoyomi i itachi wygrał,na pewno by jakoś nawet przypadkowo spojrzał.

ocenił(a) serial na 8
Agron334

Dlaczego uważasz, że na pewno patrzyłby mu w oczy? Dlaczego miałby to robić? To samobójstwo. Wystarczy, że patrzyłby się na resztę ciała przeciwnika aby go skutecznie zaatakować. W walce z Obito i Madarą nie patrzył im w oczy, dlaczego inaczej miałby się zachować w walce z Itachim?

dirt16

Nie wiem,tak przypuszczam ;D

dirt16

tak might guy jest poteżniej szybki i strasznie silny według mnie pokazał pełnie swoich możliwosci . ale itachi ich nie pokazał a mógł mieć jeszcze wiele technik w zanadrzu nie użył ich ponieważ w walce sasuke vs itachi ,itachi CHCIAŁ przegrać a w walce z kabuto nie chciał go zabijać. might guy musi też jakby (włączyć) 8 bram a w tej chwili itachi włączył by susanno ju w walce z kakashim gdy pojawił sie guy itachi powiedział żęby na niego uważać to znaczy że znał jego umiejętnosci. dzięki tarczy która odbija KAŻDY atak fizyczny czy duchowy. dzięki temu guy nawet dzięki 8 bramom nie zrobił by mu nawet drasniecia a przez efekty uboczne padłby wreszcie ze zmęczenia (sory za błędy
)

ocenił(a) serial na 8
domek123409

Mógłby go zajść od tyłu. Guy był tak szybki, że Itachi nie zdążyłby się odwrócić z tarczą aby zablokować cios, a kopnięcie Guya było tak potężne, że zniszczyło część ciała Rikudo Madary, więc śmiało można założyć, że zniszczyłoby Susanoo (Tsunade swoim uderzeniem zrobiła pęknięcie na Perfekcyjnym Susanoo Madary, a siła Guya w trybie 8 bram jest o wiele większa niż Tsunade), dotarło do Itachiego i zabiło go.

Itachi na pewno nie znał umiejętności uwolnienia 8 bram, ponieważ Guy nigdy wcześniej ich nie używał, a jego ojciec Duy użył ich gdy Itachi się chyba jeszcze nie urodził. Więc Uchiha nie mógł w żaden sposób zobaczyć jak działa ta technika.