PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33256
8,0 2 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

Podczas użycia techniki Edo Tensei wskrzeszeni zmarli są w wieku, w którym umarli. Na przykład Itachi, Minato, Hashirama są młodzi bo umarli za młodu, a Hiruzen jest stary bo był stary gdy zginął podczas walki z Orochimaru. W takim razie dlaczego Madara Uchiha po wskrzeszeniu był młody skoro umarł jako bardzo stary człowiek?

dirt16

Też się nad tym zastanawiałem, pewnie Kishi przeoczył albo stary Madara mu nie pasował. Ale takich niedokończonych pierdułek jest więcej.

ocenił(a) serial na 10
dirt16

Wiesz to pewnie mało istotne ale pamiętam że kabuto wspominał coś o tym że ulepszył ciało madary i jakoś tak ( już nie pamiętam dokładnie )

dirt16

Podczas walki Orochimaru i edo Hokage w pierwszej serii z Hiruzenem, Orochimaru wspomniał, że wskrzesił ich w takiej formie aby zranić uczucia starego mistrza. Widocznie są sposoby by odpowiednio dostosowywać wiek wskrzeszonych do swoich potrzeb. Mnie bardziej zastanawia czemu Hiruzen kiedy był joninem nadzorującym nad młodymi Sanninami wyglądał starzej niż w czasie wojny kiedy został Hokage i dorośli Orochimaru, Tsunede i Jiraya otrzymali swoje tytuły.

ocenił(a) serial na 8
Oskitoa

"Mnie bardziej zastanawia czemu Hiruzen kiedy był joninem nadzorującym nad młodymi Sanninami wyglądał starzej niż w czasie wojny kiedy został Hokage i dorośli Orochimaru, Tsunede i Jiraya otrzymali swoje tytuły."

No to też jest dziwne. Ale tak jak napisał wcześniej EMERSION, takich błędów jest wiele w tym serialu. Na przykład tutaj ludzie wskrzeszeni techniką Edo Tensei mają czarne gałki oczne, natomiast gdy Orochimaru wskrzesił byłych Hokage to mieli normalne oczy. Albo rinnegan, począwszy od któregoś tam odcinka pierwszej serii Naruto aż do walki Paina z Jiraiyą jego wygląd zmieniał się trzykrotnie.

"Widocznie są sposoby by odpowiednio dostosowywać wiek wskrzeszonych do swoich potrzeb."

To wydaje mi się bez sensu, bo wtedy Kabuto i Orochimaru wskrzeszaliby w ten sposób wszystkich. A tu Hiruzen i Chiyo byli starzy, a Nagato siwy i wychudzony.

dirt16

Jutsu ma także grać na uczuciach przeciwnika, więc nie dziwię się, że wskrzesił Hiruzena i Chiyo w stanie w jakim znało ich 90% świata. W innym wypadku po prostu ludzie patrzeliby się na nich i zastanawiali kim są te młodziki o umiejętnościach Starszej Sunagakure i trzeciego Hokage.

ocenił(a) serial na 8
Oskitoa

A jak wyjaśnisz Nagato?

dirt16

Odmłodniał po wchłonięciu chakry. Widocznie Kabuto wolał skupić się na odmłodzeniu i przypakowaniu Madary. Jeśli by chciał to by mógł Nagato odmłodzić lub przywrócić do stanu sprzed tego wypadku ale widocznie wymagało to zbyt dużej ilości chakry, którą Nagato pozyskał później w walce.