Po przeczytaniu 2 ostatnich czapterów i po obejrzeniu dzisiejszego odcinka: przyjrzałam się dokładnie Nagato i Kushinie i stwierdzam, że oni muszą mieć jakieś powiązania rodzinne. Niee wiem jakie ale na pewno. Jak sam autor mangi w pewnym wywiadzie zasugerował, ze Naruto jest z linii kekkei genkai, to tym bardziej stwierdzam, że może być on uzytkownikiem rinnegana, choc z niejasnych powodów jeszcze sie u niego nie rozwinął. Wydaje mi się ze rinnegan uaktywnia sie na podobnej zasadzie jak sharingan. A teraz widzę jak ludzie zaraz zaczną mnie krytykować za moją chorą ambicje.
Teoria nawet sympatyczna, ale w mojej opinii błędna. Otóż rinnegan nie jest przekazywany dziedzicznie jak sharingan czy byakugan. Jest to po prostu swoisty "Dar od losu" :) Na dowód tego dodam, iż rodzice Nagato nie mieli rinnegana. W związku z powyzszym nie miałoby sensu by Nagato i Kushina byli spokrewnieni
Kishi dał hinta co do powiazań Rikudou z Naruto w ostatnim chapie wiec coś z tego może być, ale mimo wszystko ja stawiałbym na wersje jaką opowiadał Madara tj. Sasuke jest "wcieleniem" starszego brata Rikudou który posiadał rinnegana (z którego wyewoluował z czasem sharingan), a Naruto wcieleniem młodszego. Nie widzę innej możliwości