Dla znających mange i szukających odpowiedzi na pytanie kim tak naprawde jest Tobi.
Ok. Sam mówi że jest Madarą.Poruszałem już sprawę jego maski i sharingama. Domysły kierowane były w stronę Obito znanego z mangi. Ostatnie wydarzenia mimo penych wybiegów scenarzystó wydają sie jednak być nie trafione.Pisze tak dlaetgo iż w niedługim czasie będziemy mieli przyjemność obejrzeć sobie speciala o dziecinstwie kakashiego"kakashi Gaiden" znanego fanom mangi. Jest to wybieg dziwny ze strony scenarzystów i można go zrozumieć tylko i wyłącznie na DWA sposoby.1. Jak dobrze wiemy scenarzystą "koordynatorem" anime jest Masashi kishimoto.Więc prawdopodobnie postać obito i jego domniemane powiązania z Tobim mogą być słuszne. Jeżeli Kishimoto planuje aby Tobi był starym przyjacielem kakashiego-Obito to przecież trzeba ukazać tą postać w anime ażeby ludzie nie znający mangi sie w tym wszystkim połapali.Pytacie dlaczego nie zrobił tego wcześniej zaraz po pojedynku nar/sasuke? Proste. Manga tworzona jest od 10 z haczykiem latek więc prawdopodobnie sam Kishimoto nie wiedział, nie planował tak dokładnie tego co sie może wydarzyć.Nie widze innego wyjaśnienia.
Jednak istnieje możliwość że special robiony jest tylko po to by zwiększyć rolę kakashiego przed jego "ostatnią";p walką.Zdarzało sie już tak np. z Asumą.
2. ostanie wydarzenia z mangi troche mnie zbiły z tropu i złapałem sie na kompletnej ignorancji. Nielubiłem nigdy tego "charakteru", wydawał mi sie bezbarwny.Ale ostatnie wydarzenia każą brać go uważnie pod uwagę w sprawie rozwiązania zagadki Tobiego aka madary. Przypomnijcie sobie kto zawsze pragnął upadku konohy, chciał być hokage, założył dziwną organizacje następnie zapiczętował ich aby nie mogli powiedzieć nic na jego temat, wydał rozkaz Itachiemu do wymordowania klanu, przyczynił się do śmierci przyjaciela Nagato i ma zasłonięte Prawe OKO? Danzo.Jeżeli Kishimoto tylko z nami pogrywa i miesza nieziemsko to owacja na stojąco. ostatnie zwróccie uwage na 2 ostatnie chptery mangi i porównajcie cele i sposoby działania Tobiego/Danzo. Można zauważyć coś bardzo BARDZO dziwnego i dającego prawie jasną odpowiedź na powyższe pytanie. Szuakjcie a znajdziecie.Serio<oczko>
Nad tym czy Tobi to Obito nie będę się zastanawiał bo jest to pogmatwane.A jeżeli chodzi o special to z tego co mi wiadomo jest on robiony po to aby bardziej zrozumieć fabułę 3 kinówki Shippuudena.
SPOILER
Tobi to nie Obito tylko Uchicha Madara, lider klanu Uchicha z przed 100 lat, który przegrał z Pierwszym Hokage, ale jakoś przeżył (Tylko nie wiadomo, jak i jakim cudem jeszcze nie zdechł ze starości)
Co nie wyklucza że jego duch nie przenosi sie z ciała do ciała uzyskując przy tym "nieśmiertelność" i młodość jak zresztą robił już Orochimaru. Sprawa jest prosta.
I tu się nie zgadzam . Madara nie jest sprzed 100 lat ,bo ja ktoś oglądał anime ostatnio to Jyraya mówil wyraźnie ,że 1 hokage pokonał Madarę jakieś 16,17 lat temu gdy Konoha powstawała czy jakoś tak ^^więęc sorry. ja już totalnie się nie łapię xDD pozdrófka dla fanów i mega-fanów xDD
wiec albo tworcy sie pokopali albo ktoś przy tłumaczeniu :) Naruto ma 16-17 lat wiec jakim cudem 1 hokage mógł pokonać wtedy Madare skoro wtedy były czasy 4 hokage(ojca Naruto)? :P
to jest błąd w liczeniu bo moim zdanie mineło jakieś 50-60 lat od tamtego pojedynku. Wystarczy popatrzeć na 3 kage który był mały jak żył jeszcze 1 kage
dobre spostrzerzenie :) poza tym to Madara sworzył klan Uhicha (co każdy napewno wie ) i trochę czasu musiało minąć napewno więcej niż 14-15 lat zanim ten klan się powiekszył i "rozrósł" :) Wiec napewno jest bląd w liczeniu . bo przeciez ojciec Sasuke musial miec swojego ojca i tak dalej xD a ojciec Sasuke nie mogl miec 16 lat xD chociaz moge sie mylic bo madara mogl wczesniej zalozyc klan , jeszcze przed pojedynkiem z pierwszym hokage xD
Tobi to nie Danzo! Mam na to niezbite dowody. Otoż podczas spotkania 5 kage, Danzo rozmawial z innymi Kage, a w tym samym czasie był pokazany Tobi rozmawiający z Zetsu. To był chapter 459 jak się nie myle. Wątpie zeby Tobi był w dwoch miejscach jednocześnie.
Pozdro ;)
Autor jednoznacznie pokazuje że Tobi to Madara Uchicha.....
W którym chapterze jest pokaznne że Danzo ma sharingana?
w tym -> http://www.manga-lib.pl/manga/read_online/naruto,455,16.html
Danzo mimo wszystko to nie Tobi... jeden i drugi maja odmienne cele, wiec mowy nie ma żeby to była jedna i ta sama osoba, chociaż można by się dopatrywać podobieństw miedzy nimi i prawdopodobnie właśnie o to chodzi autorowi ;]