Nie jestem wielkim fanem naruto, więc nie obracam się w tej materii za dobrze. Jestem jednak ciekaw jakie umiejętności posiada Zetsu ? bardzo mnie to ciekawi, ponieważ ostatnio gdzieś w internecie zobaczyłem, że potrafi się dzielić na pół. Z góry dzięki za odpowiedź :)
On tak jakby składa się z dwóch części - czarnej i białej, każdej z osobną jaźnią. Ten biały umie jeszcze wysysać energię.
Prawdopodobnie nie jest jakiś super silny. W organizacji do której należy pełni rolę szpiega. Potrafi się rozdzielić na dwie części. Ciągle mało o nim wiadomo i wciąż wszędzie jest podkreślane że Zetsu to osobnik bardzo tajemniczy.
Fragment z najnowszego Naruta dobre ujęcie Zetsu SPOIlER
http://www.manga-lib.pl/manga/read_online/naruto,486,7.html
O.O są nowe wiadomości o tym bohaterze!
Biała część potrafi zrobić czyjąś dokładną kopie.
Zetsu - To osoba, która ma dwie połowy, a zarazem dwie osobowości.
Czarną, czyli bardziej agresywną i bezczelną i Białą, która jest bardziej spokojna.
Większość jego ciała otacza muchołówka, która służy mu do wkopywania się pod ziemię i konsumowania ciał' tak, Zetsu jest kanibalem.
Co do umiejętności:
- Może widzieć rzeczy oddalone nawet 100m od niego, coś jak Byakugan
- Zetsu może rozdzielić się, czyli czarna i biała połówka jest osobno
- Wtapianie się praktycznie we wszystko, przez co rzadko jest zauważalny
No i ostatnio poznaliśmy jego dwie techniki, a raczej tylko Białej połówki:
- Houshi no Jutsu - Zetsu rozrasta się niczym roślina oblepiając sobą swoich przeciwników przez co kradnie im ich Chakrę, przy okazji tworzą się wtedy jego kopie. W ten sposób skradzioną Chakrę może oddać swojemu sojusznikowi, by mu ją zregenerować.
- Narikawari no Jutsu - Zetsu potrafi stworzyć idealną kopię kogokolwiek dotknął, nawet na poziomie Chakry.
Co do Czarnej Połówki, to potrafi ''nagrywać'' walki które zobaczył, cokolwiek to znaczy xD.