czy istnieje klan uzumaki ? bo słyszalam z kilku różnych forum i gdzieś tutaj też czytałam . czy to prawda ? czekam na odpowiedzi ! :P P
Jedyną osobą z "klanu" Uzumaki jaką znamy poza Naruto jest jego matka - Uzumaki Kushina, która pochodziła z nieistniejącej już wioski wiru. Czemu wioska już nie istnieje, a co za tym idzie czy klan Uzumaki dalej istnieje możemy się tylko domyślać...(prawdopodobnie kraj został zniszczony podczas Wielkiej Wojny) pewnie kiedyś wątek ten będzie bardziej rozwinięty. Narazie wiadomo jedynie, że Minao w celu ukrycia tego że Naruto jest jego synem nadal mu nazwisko po matce. Bardzo możliwe że starsi wioski mogliby być "niezadowoleni" z tego że Minato postawił po sobie potomka(zwłaszcza biorąc pod uwagę spiskującego Danzo), nie wspominając już o tym że Naruto byłby ciągle porównywany do swojego ojca.
Skoro już wspomniałeś o Kushin'ie z "klanu Uzumaki", to się podłączę pod ten temat.
Co się z nią mogło stać, co? Czytałem gdzieś na jakimś forum, że jest/była ona jednym z ciał Pein'a. Nie wydaje Mi się jednak żeby było to możliwe. Ani w mandze ani w anime nie widziałem tam takiej postaci.
W/g Mnie są trzy możliwości:
-umarła przy porodzie - tak jak w większości książek/filmów/seriali itp.,
-dała dyla bo nie chciała wychowywać Narutopotwora, ew., dla tego, że nie chciała go wychowywać sama po śmierci 4 Hokagę,
-ukrywa się z tego samego powodu który podałeś bądź też żeby nie powiązano jej z 4 Hokagę i Naruto.
Acha, co do zmiany nazwiska Naruto, to wydaje Mi się, że to ie tyle jego ojciec to zrobił, co 3 Hokagę.
I czy nie wydaje wam się, oczywistą oczywistością, że Kushina, będąca z tej nieistniejącej wioski, Ukrytego Wiru, mogła/może mieć czakrę natury wody? A co za tym idzie i Naruto. Dało by to, razem z wiatrem, lud jak u Haku.
Naruto gasi ogień Sasukę wodą - ten "pieści" go prądem - uderza w niego wiatrem - atak wzmacnia ogień - ... I tak robi się błędne koło.
Co wy na to?
Hmmm..bardzo ciekawie to rozwineliście/łyście . Myślę ,że Kushina jeszcze żyję . Niby w anime (i w mandze pewnie też) była mowa ,że ona umarła w czasie wojny . Ale później może będzie coś w stylu ,że uciekła i gdzieś sobie żyje (albo się ukrywa) xD . Możliwe też , jak mówicie ,że ten temat będzie później rozwinięty i może ona się ukaże i powie Naruto ,że jest jego matką. chyba.. . w sumie byłoby fajnie ,ale Naruto byłby pewnie na nią zły ,że go zostawiła. Trochę już rozpisałam i w ogóle ,ale to b.prawdopodobne. A co wy o tym myślicie ?
A jeśli chodzi o to błędne koło to Kakashi ( gdy Naruto uczył się RasenShurikena) mu o tym mówił . I b.prawdopodobne ,że Naruto ma element wody . Słyszałam też ,że będzie się uczył elementu ognia , kuli ognistej czy coś takiego. :DD i myślę ,że klan "Uzumaki" jeśli
(taki istniał ) ,że był najsilniejszy w Kraju Wiru . ##
Hm, ognia? Gdzie o tym było napisane? Chodziarz, Itachi dał Naruto "tajne coś", to może i by było to.
Albo coś innego.
Czytałam to na jakimś forum ,że będzie się uczył Katonu ale nie będzie mu się to udawało. xd