Nasze matki, nasi ojcowie

Unsere Mütter, Unsere Väter
2013
5,9 7,5 tys. ocen
5,9 10 1 7520
Nasze matki, nasi ojcowie
powrót do forum serialu Nasze matki, nasi ojcowie

Das nisken ocenen

ocenił(a) serial na 10

Według mnie serialu nie powinno się oglądać pod względem faktów tylko pod względem fabuły i
efektów + gry aktorskiej. To że w tym serialu jest AK-Antysemit to inna sprawa. Gdyby to był
dokument - Rozumiałbym niskie oceny. Ale że to jest serial i miał być tylko serialem to nie
zasługuje na ocenę niższą niż 7 (bo nie jest zły).

ocenił(a) serial na 8
kubixer11

Jak tylko dojrą Twój temat zobaczysz jak Cię sponiewierają
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
jaca1969

Dokładnie tak - tutaj zdanie, że uważasz serial za dobry, że należało go obejrzeć, zupełnie się nie liczy.

ocenił(a) serial na 8
ma_loney

Nie może być dobry, bo uraził naszą "dumę " narodu wybranego-bo to my jesteśmy święci i narodem wybranym a nie Żydzi. Najnowsze badania IPN dowodzą że Jezus miał polskie korzenie, więc kto nas śmie obrażać?

ocenił(a) serial na 9
jaca1969

Dzięki za poprawę humoru. : >

ocenił(a) serial na 8
ma_loney

Nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość jak będziesz mieć doła po nieszczęsnych rozmowach :)
Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
kubixer11

Tak jak powiedział Max Kolonko - to bardzo wygodne zrobić serial pod płaszczykiem historii fabularnej, przez co wszystkie chwyty są dozwolone, bo przecież nie jest to film dokumentalny co daje twórcom pełne prawo do manipulacji historią. Szkoda tylko, że scenariusz był konsultowany z historykami przez co do niemieckiej publiczności ten film jak najbardziej trafia jako "historyczny". Ciekawostką jest to, że ojciec producenta serialu jako 18-latek poszedł na ochotnika do armii Hitlera. Widać przez kogo i dla kogo został zrobiony ten serial.

ocenił(a) serial na 8

A ty się będziesz plątać po wszystkich 232 tematach?

użytkownik usunięty
jaca1969

Przeszkadza ci moja obecność na tym forum?

ocenił(a) serial na 8

A nie możesz sobie założyć narodowo -socjalistycznego tematy jak ci radził Marasz i tam z twoim "pięknym "wulgaryzmem i prostactwem bronić swoich racji?

użytkownik usunięty
jaca1969

Nie, bo nie jestem narodową - socjalistką. Mam prawo się wypowiadać, gdzie chcę.

ocenił(a) serial na 8

Niestety.

użytkownik usunięty
jaca1969

Chciałbyś mi to prawo odebrać, faszysto?

ocenił(a) serial na 8

Widzę, że żarty się skończyły -czy jest na forum jakiś psychiatra? -Potrzebna natychmiastowa pomoc dla Flashback!

użytkownik usunięty
jaca1969

A może jednak dla jaca1969?
PS. Jeśli to twój rocznik w nicku - to do roboty byś się wziął a nie przesiadujesz na forum :)

ocenił(a) serial na 8

A ty miałaś już pierwszą miesiączkę? Bo rozwój intelektualny jest na poziomie szkoły podstawowej, ciekawe czy nie było skutków ubocznych?

użytkownik usunięty
jaca1969

Daruj sobie inwektywy. Poniżej pewnego poziomu nie schodzę więc bez odbioru.

ocenił(a) serial na 8

Dno intelektualno -moralne ma jakiś poziom? Chyba ukryty? Chamstwa i inwektyw uczę się tutaj od "oburzonych " bo trzeba przyznać, że w tym jesteście lepsi od tych, którzy odbierają ten film jako film, a nie lekcję historii i powód do wypowiedzenia Niemcom wojny

ocenił(a) serial na 10

Dziadek Tuska był ochotnikiem w Wermachcie. Więc został zrobiony dla PO a dzielny PIS i reszta patriotów będzie walczyć z tym serialem. Serial powstał od tak - Dla $$$ a nie dla historii - Dla historii ogląda się ,,Apokalipsą : II Wojna światowa" na National Geographic.

ocenił(a) serial na 10
kubixer11

* Apokalipse

kubixer11

Każdy niech sobie ogląda pod jakim kątem chce. Ale to akurat prawda - pomimo przekłamań i niechlujstwa historycznego, realizacyjnie to jest bardzo dobra robota.
Jest rozmach, i autentyzm wynikający ze świetnych zdjęć, scenografii, dobrej batalistyki - czyli wszystkiego tego, czego nie ma w naszych półteatralnych "superprodukcjach".

ocenił(a) serial na 8
kubixer11

A widzisz -ostrzegałem Cię że będziesz jechany przez "elitę "patriotyczą

ocenił(a) serial na 10
jaca1969

Jeszcze nie jest tak źle - Jak zbiorą się Mohery i 100% polacy to będzie źle.

ocenił(a) serial na 8
kubixer11

Już paru jest, a inni nadciągną im z pomocą :)

ocenił(a) serial na 10
jaca1969

Cała armia patriotów - Powstanie Czerwcowe normalnie.

ocenił(a) serial na 8
kubixer11

Ja powoli opadam z sił-to jest jak rozmowa z koniem (bez obrazy konia).

kubixer11

Film byl dobrze zrobiony na to ze byl nie krecony do koina tylko na obraz w telewizji. Ja rece bym w ogien nie wlozyl na 100% ze nie bylo polakow ktuzy nie wydali zydow. Wiem ze jak rozbila sie 2 wojna durzo zydow nie chcialo isc do polskiego wojska. Tak samo w niektorych mijscowosciach witali niemcow bo nie wiedzieli nic o ich planie!