Zauwazylem pod tym filmem znalazło się kilka osob, ktore w ogóle nie znają się na historii, a
komentują, że niemcy uratowali nas od rusków, że zabijaliśmy żydów.. ( nie będe wymieniał przykładów)
Więc proszę o to, żeby więcej takich osób się nie
wypowiadało, jeśli mają pleść banialuki.
Aż nie dobrze mi się robi, gdy czytam takie głupstwa. Prawda jest taka, że serial, OGROMNIE
zhiperbolizował* antysemitów w AK. Na 300 tyś ak-owców, powiedzmy, że było 500
antysemitów. AK poza tym dużo razy organizowało ataki na niemieckie więzienia, po to, by
uratować żydów i polaków.(potwierdzone przez prof. Antoniego Dudek)
Niemcy wybielili i nadal wybielają swoją historię, bo najwyraźniej się jej wstydzą. A teraz przez
ten serial wiekszość polaków bedzie sie wstydzilo kłamstwa historycznego. Powinnismy być
dumni z AK. Gdyby nie Oni to bylibyśmy zapewne niemcami lub ruskimi. Ehh.. Szkoda gadać
Sami znani historycy niemieccy wypowiadali się o tym serialu o jako kłamstwie historycznym.
Nie będę już wspominał o polskich. Nawet były AK-owiec wskazał kilka kłamstw historycznych.
(np. Rudy znajdował się w nie tym miejscu co trzeba). Poza tym nie podobały mu się twarze
polaków. Wyglądali jak pijacy czy złodzieje.
Tylko dziennikarze (bild) wypowiadali się o tym serialu o jako wspaniałej historii. Nie wiem
jak Wy ale mnie już w przedszkolu uczyli, że nie wszystko co w telewizji pokazują nie jest
prawdą.
A teraz tylko pomyśleć, że tacy ludzie będą głosować lub już głosują... Smutne ale prawdziwe
* Wyolbrzymił