Nasze matki, nasi ojcowie

Unsere Mütter, Unsere Väter
2013
5,9 7,5 tys. ocen
5,9 10 1 7520
Nasze matki, nasi ojcowie
powrót do forum serialu Nasze matki, nasi ojcowie

Genialny serial, jednak kiedy patrzeć na to pod względem historii - wkurzył mnie. Chociaż też
ludzie przesadzają, mówiąc że cały serial to jedno wielkie kłamstwo, jedynie z nami, polakami,
pojechali po bandzie. Cała reszta jest naprawdę świetna, przyjemnie się to ogląda jeśli mogę tak
powiedzieć. Nie rozumiem dlaczego wynikła z tego wszystkiego taka afera, każdy mówi że w
serialu pokazali nazistów jako tych dobrych, a nas jako główne zło. Przesada, dobrych żołnierzy
wroga była tam garstka. Ode mnie mocne 9/10, jeśli nie jesteś fanatykiem-patriotą serial Cię
porwie, jest świetnie zrealizowany, są momenty wzruszenia, są genialnie zrealizowane sceny
walk.

ocenił(a) serial na 1

Nie wiem co cie tak urzekło ? pal licho kwestie historyczne. Ale od strony technicznej ten serial jest co najwyższej średni. Sceny batalistyczne byle jakie., w którym momencie są one genialne to nie jestem wstanie pojąć . Po niemieckim kinie spodziewałbym się czegoś na Wzór Stalingradu z 1993r. A najbardziej żałosny to był Berlin. Cały czas ta sama ulica z wiecznie rozkopaną studzienką kanalizacyjną.

Widzę analogie do polskiego kina dawniej u nas robiono całkiem porządne filmy i seriale wojenne a teraz to totalna kaszana . Niemcy też mają kilka porządnych filmów wojennych na kącie ale to co robią od jakiegoś czasu to woła pomstę do nieba.

Na szczęście Spielberg i Hanks zabrali się za kolejny wojenny serial i czekam z niecierpliwością bo co firma to firma.