Prują to się spodnie!
A ludziom dlatego nie pasuje ten serial, ponieważ pokazuję że według niego każdy naród był zły i antysemicki, a Niemców ukazał że tylko jednostki takie był złe.
a wiesz, że w w tym niemieckim filmie jest pokazany polski czołg z numerem 102 i napisem Rudy? wystarczy się dobrze przyjrzeć, co ciekawe niby brał udział w bitwie na Łuku Kurskim, to mniej więcej taka prawda historyczna jak armia czerwona walcząca pod Monte Cassino,
II RP była równie antysemicka, co III rzesza. To przecież oczywiste.
O co ten dym ?
Zdążyłem jeszcze poznać trochę ludzi wychowanych w międzywojniu i naprawdę wiem, co mówię.
Im się nawet twarz od razu zmienia, kiedy sami zwykle na temat Żydów wchodzą.
Od razu z miłego człowieka zmieniają się w jakieś mocherowe zombi, jak ta kobieta, która na filmiku na Youtube przeplatała najgorsze wyzwiska z nawoływaniami "trochę kultury dyskusji".
To są proste i oczywiste fakty.
Sam jestem jednym z tych Polaków, którzy z mlekiem matki a raczej z opowieściami babci antysemityzm wyssał, tyle, że jakoś dałem radę :-)
Może przygody dzielnego wojaka Szwejka pomogły od dzieciństwa czytane, albo komunistyczna szkoła ?
Szwejk dobrze robi na zdecydowane poglądy polityczne i za to go kochać należy :-)
Co jak co ale w komunistycznej szkole przynajmniej mi antysemityzmu w łeb nie kładli.