Według mnie wszystko jest tu pokręcone.
1.Do kogo przychodzi Nieznajomy?
Do Ofiary czy do kata?
W Pierwszym odcinku przyszedł do Tadzia, ostrzec go ze zapłaci za winy. Nic więcej nie mówi.Nie dostaje żadnej koperty. Potem ginie Afgan. Ofiara czy kat?
W drugim odcinku przychodzi do Kolesia w myjni i daje mu kopertę. Mówi mu o córce i Jego przyjacielu który ja molestował itd. Facet się mści i morduje kumpla. Kto w tym odcinku płaci za winy? No pedofil, ale nieznajomy zjawia się u "kata" nie "ofiary".
W Tym odcinku prowokuje do morderstwa.
W trzecim, nieznajomy z koperta zjawia się u Kasi. Gada że trzeba zapłacić za winy, ale na końcu ginie ktoś inny; morderca jej przyjaciółki. Tu nieznajomy przychodzi do potencjalnej "ofiary" z gadką o zapłacie, ale ginie oprawca, a jej w sunie nic się nie dzieje.
W tym odcinku wygląda na to że próbował ją ostrzec.
Wygląda na to że za każdym razem jego intencje są różne. Niech mi ktoś wytłumaczy bo nic nie kumam.
Mi się wydaję, że:
Nieznajomy przychodzi do osoby "A" będącej bliskim znajomym/rodziną osoby "B" która kilka lat wcześniej została skrzywdzona przez osobę "C" (osoba "B" raczej już nie żyje). Manipuluje osobą "A" aby zemściła się na osobie "C", za krzywdę wyrządzoną osobie "B". Być może Nieznajomy sam w jakiś sposób nie może wykonać wyroku, dlatego nakłania osoby "A" do zabicia osób "C". I tak:
Odc.2
A - Sztaszek
B - córka Staszka
C - Radek
Odc.3
A - Kasia
B - siostra Kasi
C - Igor
UWAGA! Jeśli nie oglądałeś trailera "Naznaczonego"w dalszej części mogą znajdować się spoilery
( dokładnie chodzi o http://www.youtube.com/watch?v=gOL5vrNs_fQ)
Odc.1
A - Afgańczyk
B - ? być może jakiś bliski Afgańczyka
C - Tadeusz
Z trailera wynika, że Tadeusz służył kiedyś w wojsku (zdjęcie z przekreślonymi wszystkimi twarzami żołnierzy prócz twarzy Tadeusza).
Być może Tadeusz skrzywdził na służbie (może był na misji w Afganistanie [szczególnie, że na tym zdjęciu żołnierze mają pustynne kamuflaże]) jakiegoś bliskiego tego Afgańczyka, w wyniku czego Nieznajomy przychodzi do Afgańczyka, namawia go do zemsty na Kralu, ten chciał zamordować Tadka na drodze, ale mu się nie udało. Zaś Nieznajomy "objawia" się Tadeuszowi hmm... może po to żeby przypomnieć mu jego grzechy? Być może "objawiał" się także innym osobom "C", lecz po prostu nie pokazano tego w serialu.
Intryguje mnie to zdjecie z wojska z przekreslonymi twarzami - zauwazcie , ze twarze sa tak przekreslone zeby kompletnie nie bylo widac kto jest na foto. Mam pomysl - byc moze na zdjeciach sa mezczyzni ktorzy do tej pory zgineli , czyli koles ktory napastowal corke kumpla , wlasciciel zakladu pogrzebowego , gwaliciciel , itd. ??? Łaczyloby sie to wszystko fajnie w jedna calosc , nie sadzicie ?