Własne wczoraj obejrzałam pierwszy odcinek i muszę stwierdzić, że ani mnie nie zachwycił, ani nie odrzucił. Ogólnie nie znoszę polskich filmów, a seriali to już w ogóle, ale tu jakos nie czuć tego skąd jest. Denerwowały mnie trochę przekombinowane ujęcia kamery i skakanie z jednej sceny na drugą. Chwała producentom za to ze dali trochę starszych aktorów, a nie jakiś szczyli z łapanki. W sumie nie jest zły, ale zobaczymy jak będzie dalej.
Zgadzam sie. Tez obejrzalam dwa odcinki. Pierwszy obiektywnie slabszy, ale w drugim zaczelo sie robic
ciekawie choc moglo by byc jeszcze wiecej grozy i strachu - bo przeciez tak mialo byc :/ A czsami (
szczegolnie w pierwszym odcinku ) jest ckliwie jakby to byla kolejna Magda M.
Spada po równi pochyłej. Z każdym odcinkiem jest nudniejszy i bardziej tandetny. zbyt naciągane są poszczególne odcinki i za mało się w nich dzieje. Znanymi aktorami i wymyślnymi ujęciami raczej się braków w treści nie załata.
Do tego ma coraz więcej sprzeczności, a główną jest to, że wszyscy giną za własne przewinienia, a w wypadku Krala jemu nic nie grozi, tylko niewinnej żonie i dziecku. W dodatku to błędne koło, bo ci co się zemścili, są następnymi w kolejce, aby ktoś i na nich sie odegrał.
Ostatecznie obejrzałam wszystkie odcinki bo byłam ciekawa jak się skończ. Pomysły w poszczególnych odcinkach nawet dość ciekawe, ale ogólny wątek nudny i zupełnie nie trzymający w napięciu. Zakończenie tandetne i mocno przerysowane, mieli tyle możliwości, a wybrali takie przesłodzone coś.
Ogólnie to żeby film postał rzetelną ocenę musieli by go sprzedać do jakiegoś innego kraju, bo Polacy są wyjątkowo krytyczni co do własnych produkcji .