PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467672}
6,4 9,3 tys. ocen
6,4 10 1 9313
5,6 7 krytyków
Naznaczony
powrót do forum serialu Naznaczony

Jak w temacie. Mam wrażenie, że większość osób na tym forum jest spadkobiercami słynnego poglądu inżyniera Mamonia na polskie produkcje. Jakoś tak się przyzwyczailiśmy, że na polskie filmy to się do kina nie chodzi, że jak polskie to beznadziejne. Oczywiście takie podejście nie wzięło się znikąd i ma swoje podstawy.

Jednak mi się pierwszy odcinek "Naznaczonego" bardzo spodobał i nie wstydzę się do tego przyznać :)
Motyw z tajemniczym gościem z kapeluszu nie wydał mi się ani trochę śmieszny ani przesadzony. Wprost przeciwnie. Czerwony statek na morzu, tajemniczy Afgańczyk, zdjęcia (jak gość w kapeluszu przechodzi przez bramę i każda latarnia gaśnie na sekundę, gdy ją mija, albo, gdy Adamczyk leży na ziemi i patrzy na tego faceta, a krople deszczu lecą w odwrotnym kierunku) - dla mnie całkiem klimatowe :) Nie są ważne dla mnie efekty i czy sztorm na Bałtyku wygląda wiarygodnie. Jestem fanką dreszczowców i horrorów klasy B i czego innego szukam w filmach grozy. To "coś" znalazłam w pierwszym odcinku "Naznaczonego". Mam nadzieję, że dalsza część jeśli nie jest lepsza, to przynajmniej trzyma ten sam poziom.

ocenił(a) serial na 10
salus_in_platone

Mi też się to podobało :D I odnoszę wrażenie że większość osób na tym forum nie przepada za polskimi serialami/filmami i czepiają się najmniejszych szczegółów. Moim zdaniem film trzyma poziom i jest godny polecenia.

salus_in_platone

Mi również się podobało;p Tylko nie przypadła mi do gustu muzyka, która według mnie jest taka... hinduska,wolałbym coś na podobnego do theme z losta czy archiwum x,ale nie razi mnie to aż tak.Co do efektów specjalnych, stoją na średnim poziomie ale serial to nie film kinowy.Jak na chwilę obecną 4/5.Mimo wszystko ciesze się ,że nasze filmy i seriale zaczynają dorównywać produkcją zagranicznym.

salus_in_platone

Nie jest źle :) Powiem szczerze, byłem sceptycznie nastawiony co do tego serialu, ale po obejrzeniu pierwszego odcinka jestem ciekaw jak potoczy się dalej akcja :) Na pewno przewyższa poziomem wszystkie te m jak miłość i na wspólnej, a to już jakiś postęp.

ocenił(a) serial na 8
salus_in_platone

A ja nie nastawiałem się na grozę, bo takiej nigdy nie odczuwam oglądając różnego rodzaju horrory, ale na tajemniczość oraz rozmach. Dostałem to, czego chciałem ;). Ogólnie film baaardzo mi się spodobał, tym bardziej biorąc pod uwagę, że to Polska, a nie Stany.