PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=100434}

Neon Genesis Evangelion

Shin Seiki Evangerion
1995 - 1996
8,1 17 tys. ocen
8,1 10 1 17477
7,4 9 krytyków
Neon Genesis Evangelion
powrót do forum serialu Neon Genesis Evangelion

Czyste piękno!

ocenił(a) serial na 10

Właśnie skończyłem oglądać NGE (w dwa dni obejrzałem wszystkie odcinki + 4 director's cut i Death & Rebirth), teraz zabieram się za oglądanie "End of Evangelion" i czuję w sobie ogromną pustkę i smutek, w tak krótkim czasie w pewnym sensie zżyłem się z bohaterami NGE :(

Dopiero po obejrzeniu D&R drugi raz 25 i 26 odcinka serii zrozumiałem o co naprawde w tym serialu chodzi. Oglądając serial można wyczuć zmiany zachodzące w umysłach "Dzieci", daję nam to wspaniały obraz jak na ludzki umysł wpływają różne wydarzenia - dobre i złe, w tym przypadku są one w większości złe.

Kolejne anime, które obejrzałem i kolejny raz utwierdzam się w przekoaniu, że Japońska kinematografia jest najlepsza na świecie. Powinni puszczać Japońskie anime jak i filmy jak najczęsciej w publicznej TV!

Jak obejrze EoE napisze recenzje :)

Nighty89

Nie wiem czy obejrzałeś End of Evangelion..., ale nie zszokuj się kiedy go zobaczysz ... :>. Fani narzekali na 2 ostatnie odcinki serii, więc twórcy postanowili dokręcić alternatywne zakończenia. Być moze dlatego, że ja zrozumiałem SZCZĘŚLIWE zakończenie serii mam wrażenie, że twórcy zniesmaczeni "powiedzieli" (oczywiście nie w rzeczywistości) fanom "nie podobało się główne zakończenie? Macie więc co chciliscie!". Lubię myśleć w ten sposób :). Nie mniej EoE również na 10.