PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=790532}
7,2 220  ocen
7,2 10 1 220

Netojū no Susume
powrót do forum serialu Netojū no Susume

Nie wiązałem z tym tytułem absolutnie żadnych nadziei , tymczasem odcinek startowy zaskoczył mnie dość mocno, oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Może nie jest to seria sezonu, aczkolwiek jeśli serial potoczy się w tym kierunku, jaki sugeruje pierwszy odcinek - może to być rzadka okazja, by obejrzeć coś o tematyce gier online z naprawdę ciekawą fabułą i postaciami. Sam nie jestem fanem MMO, nigdy fenomenu tych gier nie rozumiałem, lecz tutaj - takie przynajmniej odniosłem wrażenie - twórcy skupili się raczej na bohaterach i ich emocjach, niż na samych grach, które są tylko nośnikiem fabularnym.

Więcej z opisem, moim komentarzem (po 1, a w przyszłości 6 i ostatnim odcinku) oraz zrzutami ekranu:
https://rascal.pl/anime-manga-japonia/seriale-anime-jesien-2017/#Net-juu-no-Susu me

rascal0pl

Tym razem się z tobą zgadzam.
Jak co sezon wybieram sobie dwie serie anime które obejrzę... I ta przykuła moją uwagę oryginalnością !
A wątek romantyczny... Chyba w końcu jakaś naprawdę dobra i tak zbliżona do codzienności tematyka od czasów Lovely Complex.

Postać głównej bohaterki to odludek, i zapewne nie z własnej woli, widać po niej wręcz resztki chęci do życia i codzienną wegetacje... W końcu postać która sama będzie musiała się odbudować, a nie, że dostaje "magiczne coś"....
Nie mogę się doczekać aż to zrecenzuje.