a posiłkują się jakimiś starymi pomyslami??
Tamten serial,amerykańskiej produkcji,chodź też kiczowato-głupkowaty,to jednak śmieszny,bo ten rodzaj kiczu pasuje do Ameryki!!Amerykanom o wiele lepiej wychodzi tworzenie głupkowatych,ale jednak śmiesznych,seriali niż nam.A u nas jak powstają glupkowate to tylko na tej glupocie sie kończą i nawet nie ma co się dopatrywac śmieszności.
A do tego ani ta sceneria,ani te sytuacje nie pasują do polskiej rzeczywistości!!Do amerykanskiej owszem,zreszta ameryka jest daleko więc nawet nie mamy jak porównać,a tuaj:| -tylko ręce załamać.
Ale już abstrahując od wiarygodności samych sytuacji tam przedstawionych itede,to in tak polski kicz zostanie tylko i wyłacznie polskim marnym kiczem,a w Ameryce przynajmniej wyjdzie z tego zabawny kicz:/
I żal mi że marnujemy swój potencjał,bo mi się wydaję że polacy mają poczucie humoru,więc zamiast stworzyc coś z niego dobrego,trafiającego w nasze narodowe poczucie żartu,to lecimy na pomyśle i sławie serialowych (USAńskich :P )poprzedników :/:/
Z całym szacunkiem,ale bawi to chyba tylko jakiś półinteligentów:/
A Alternatywy 4 ??
Genialny serial, jakze doskonale osadzony w polskich realiach, tyle ze sporo lat temu.
ja nie mówię o serialach sprzed lat, ale o tych współczesnych: choćby 'sąsiedzi', 'niania' i inne wynalazki, naprawdę mało jest dobrych i smiesznych [ale nie twierdzę że nie ma żadnych].
Dziś oglądnełam jeden odcinek tego serialu, zmuszona ponieważ kuzynka poprosiła czy moze u mnie oglądnąc.
Oglądałam i aż oczom nie wierzyłam jak ci scenarzysci mogą być na tyle- z całym szacuneczkiem, ale- głupi???!!!
Jak można taką durnotę wymyślac i sie jeszcze podpisywać pod tym swoim nazwiskiem??
Mogli by to jakoś do polskich realii dopasowac, mogli by dodac do tego jakis konkretny zamył, jakies w miare dobre zarty, a tu nic... posklejane sceno-plagiaty [ ;) ] z amerykanskiej wersji, bez składu i ładu.
Ja się dziwie kto to ogląda??
Twórców mogę jeszcze usprawiedliwić tym ze lecą za kasą, no cóż kazdy jej potrzebuje.
Ale polskie społeczenstwo takie cos ogląda?? Yyyy... no coments
Nie tylko oglada ale wybiera na najlepszy polski serial komediowy :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Zdecydowanie za dużo w polskiej tv seriali na zagranicznych licencjach. Gdyby one jeszcze były na poziomie, ale niestety... Taka Niania czy Sąsiedzi, to naprawdę gniot jakich mało.
Łomatko... Zalecam wypluć ten połknięty kij, wziąć kilka głębokich wdechów i troszeczkę radości w życiu dostrzec a nie tylko biadolić i załamywać ręce. I docenić niezłą grę aktorską. Ta produkcja to zimno wykalkulowana przemyślana produkcja filmowa. Mógłbyś biadolić gdyby Polska kinematografia w swoim głównym nurcie nie wyprodukowała niczego lepszego. Ale nie, Ty rwiesz włosy z głowy i wieszasz psy na naszych filmowcach że wyprodukowali sitcom na licencji?....
Tak swoją drogą nasza "Niania" jest lepsza od piewrwowzoru dzięki zatrudnieniu aktorów z najwyższej półki i naszym, polskim, realiom.)
...
Półinteligentów? A jest sens sobie tak folgować? Ktoś kiedyś powiedział że inteligentni ludzie wyróżniają się też większym poczuciem humoru i świeższym spojrzeniem na rzeczywistość...
I szybciej się uczą.
Pisząc "polskim realiom" nie mam na myśli oczywiście postaci kamerdynera i architektury pomieszczeń (choć pewnie i takie też już niektórzy mają). Natomiast okoliczności różnych wydarzeń - jak najbardziej.
Czy ten serial podoba się komuś czy nie to-kwestia gustu. Ale ja na twoim miejscu nie pisałabym o fanach tej produkcji 'półinteligenci'...Jeżeli tak się już przyczepiasz poziomu intelektualnego to (chodzi o twoja następna wypowiedź) nie mówi się 'oglądnełam' to nie po polsku...
Też mnie to zastanawia.Tylko kilka seriali powstało na autorskim polskim pomyśle i o dziwo właśnie te seriale są najlepsze.