PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202466}

Niania

2005 - 2009
6,5 72 tys. ocen
6,5 10 1 71690
6,4 14 krytyków
Niania
powrót do forum serialu Niania

Ponieważ TVN raczy swoich widzów powtórkami tego wiekopomnego dzieła, pozwolę sobie na małą refleksję. Za każdym razem kiedy serial mimowolnie rzuci mi się w oczy, mam nieodparte wrażenie, że główna bohaterka to nieokrzesane czupiradło, którego życiowym celem i ambicją było złapanie bogatego faceta oraz żerowanie na jego życiowym dorobku. Kiedy widzę jak to bezguście poniża elegancką i inteligentną Paulinę, to nóż mi się w kieszeni otwiera. Oczywiście widać tu jak na dłoni kto jest targetem serialu - pstrokate i wytipsione bywalczynie centrów handlowych, których taka postawa życiowa nie razi. Przy okazji widać, jak bardzo satysfakcjonuje widzów dowalanie tym lepszym, bogatszym, którzy osiągnęli sukces i im się powodzi. W ostatecznym rozrachunku to przecież kocmołuch Frania stawia na swoim i zyskuje księcia z bajki. Zdaję sobie sprawę, że to tylko sitcom a nie dzieło misyjne, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że tytułowa niania w pierwowzorze była o wiele znośniejsza. Ufff...ulżyło mi :)