Rocio i Vicente brali ślub w kościele ? Jeśli tak to czegoś tu nie rozumiem, bo przecież za jakieś 20 odcinków Rocio wyjdzie za mąż za Daniela...pobiorą się w kościele. Myślałam że ślub kościelny można brać tylko raz...W Meksyku jest inaczej ?
Vicente umrze! Ale nie wiem czy to będzie przed czy po ślubie z Danielem. Jakby umarł przed to sprawa rozwiązana ;P
W Meksyku chyba jest inaczej bo w telkach wiele razy było tak, że ktoś brał rozwód a potem kolejny slub w kościele... np. w Esmeraldzie przecież wzieli rozwód a na końcu był happy end i znów kościelny ślub
W odcinku gdy Leopardo oświadcza się Marichuy on mówi jej że wezmą ślub w
kościele, a ona mu odpowiada że to raczej niemożliwe bo już raz wzieła ślub
w kościele,mimo że ten slub unieważniono bo wróciła viviana...więc mają
takie samo prawo jak my bo w kwestii ślubu kościelnego to nie zależy od
prawa państwowego tylko od wyznania...skoro są katolikami to nie mogą wziąc
ślubu kościelnego po rozwodzie...ale to telenowela wiec jakoś z tego
wybrną...:)
owszem telenowela ale przecież w niej nie może być czegoś co jest niezgodne z prawem. to tak jakby w m jak miłość mroczek miał 2 żony:) a bigamia jest w polsce nielegalna
telenowela nie jest prawdziwym życiem, sa tworzone na podstaiwe rzeczywistości ale jej nieodzwierciedlają, rozwodów też się tak szybko nie dostaje jak w filmach...
To bardzo szybko... pewnie obie strony się zgodziły. Moja siostra rozwodziła się ponad rok...
Vicente umrze zanim Rocio i Daniel wezmą ślub także nawet u nas jest tak że gdy mąż umirze (tfutfu odpukać)to można ponownie wziąć ślub Kościelny.Tak mi się przynajmniej wydaje ;)
od razu mówię że nie oglądam tej telenoweli cały czas tylko od czasu do czasu czy ktoś może mi napisać co się stało że nie wyszło Rocio i Vicente. Akurat oglądałam ten odcinek w którym wychodziła za mąż, ale nie obejrzałam do końca.
Ja wnioskuję na podstawie tego, co widziałam, że Vincente zdradził Rocio. Rocio w rozmowie z JM mówi, że jej małżeństwo się skończyło i że nie może wybaczyć zdrady.
I Rocio z Vincente pojechali do Włoszech. on miał tam studiować malarstwo i mieli tam być rok. Nistety, już wtedy zaczęło się coś psuć między nimi, Vincente spotykał się z nowymi znajomymi z uczelni, a Rocio była sama, nawet mu o tym powiedziała i już wtedy chciał wracać do Meksyku, ale pogodzili się. Niestety nie na długo...
widziałam odcinek w którym Rico przyłapała go jak całował kobietę która mu pozowała, z tego wynikało że łączy ich coś więcej
Rocio zarzuciła Vincente zdradę, ale nie wiadomo do końca czy ją zdradził, bo pokazane było tylko jak całuje w policzek inna kobiete (modelkę). Poza tym Rocio miała dość, że mąż ją regularnie olewa i buja się po nocach ze znajomymi,a ona jest skazana na samą siebie:)
wydawało mi się że całował tę kobietę w usta... zresztą wyglądało to jakby ich łączyło coś więcej
no może, ale ja odniosłam inne wrażenie, ale to kwestia podejścia do sparawy mi się wydawalo, że tam nic nie było
przecież ta modelka była naga, nie powinien wcale jej całować, napewno to tylko koleżanka... nie wierzę w to
Rocio otrzymuje dokumenty rozwodowe od Vicente.
Odcinek 175, będzie emitowany 12.02 czyli rozwiedzie się przed ślubem z Danielem!
Streszczenie z www.telemagazyn.pl :)
Nie doczytałaś do końca ! Te dokumenty okażą się fałszywe! Vicente przyjedzie do Meksyku w 178 odcinku i wyda się że nie przysyłał Rocio żadnych dokumentów rozwodowych. Umrze pod koniec telenoweli postrzelony przez Anę Julię i Amadora(Ci się szamotali i pistolet wystrzelił). Przed jego śmiercią Daniel powie Rocio że ze względu na to że Vicente dopuścił się zdrady można unieważnić małżeństwo, a oni mogą podbrać się w kościele.
Nie napisałam że te fałszywe dokumenty przysłali Amador i Ana Julia, Rocio uwierzyła że to od niego bo był dołączony list.