PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485618}

Nie igraj z aniołem

Cuidado con el ángel
2008 - 2009
7,4 6,7 tys. ocen
7,4 10 1 6671
Nie igraj z aniołem
powrót do forum serialu Nie igraj z aniołem

Czy aktorka grajaca Maite jest corka tej, ktora gra Estefanie? :D Bardzo do siebie podobne :)

ciastko.

Nie, Ana Patricia ma 2 córki: Ana Marię i Ana Sofię.

ocenił(a) serial na 8
lucre

Ana Patricia,Ana Maria i Ana Sofia. Fajne imiona :D
Ciekawi mnie czemu zawsze Ana i Juan występują z innym imieniem.Może raz widziałam żeby postać nazywała się po prostu Juan ale zazwyczaj jest to własnie Juan Carlos ,Juan Antonio ,Ana Christina i tak dalej ;p

pati1109

Pamiętam, że oglądałam jakąś telenowele kostiumową kiedyś i tam chyba każda bohaterka miała na imię Maria tylko np. jedna to Maria Fernanda, druga Maria jakaś tam itp ;)

A nie jest właśnie tak, ze np. jak są nazwiska to mają je po rodzicach i używają tych dwóch (np. jak siostry Paleta pojechały do Meksyku to są Paleta Paciorek) i tak samo jest z imionami, że używają też drugiego imienia? A potem z tych imion robią jakieś skróty. I że najczęściej te dwa imiona są używane jak dziecko nazywa się Ana, Maria albo Juan, bo to są popularne imiona.
U nas nie używa się dwóch nazwisk (ojca i matki) i dwóch imion. Pamiętam jak były chrzty to ksiądz Anselmo mówił że dziecko Marichuy będzie miało na imię Juan Miguel, a Beatriz Eduardo coś tam. I tak jakby Miguel to drugie imię. Nie pamietam jak to było, gdy Marichuy z Omarem mówili o tym imieniu.
Np. w Norwegii jak jest jakaś rodzina to każdy nosi inne nazwisko (kiedyś tak było teraz to nie wiem). Np. Anna jest żoną Hakona i mają córkę i syna: Emmę i Lukasa. No więc Anny tata nazywal się Olaf, więc ona nazywa się Olafsdatter, a Hakona tata nazywał się Magnus, więc on nazywa się Hakon Magnusson. ich dzieci nazywaja się klejno Emma Hakonsdatter i Lukas Hakonsson. Lukasa dzieci przyjmą nazwiska odpowiednio dla dziewczynki Lukasdatter a dla chłopca Lukasson.

Sorry zboczyłam z temu, ale chyba właśnie na tym polega ten fenomen hiszpańskich dwuczłonowych imion.