PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485618}

Nie igraj z aniołem

Cuidado con el ángel
2008 - 2009
7,4 6,7 tys. ocen
7,4 10 1 6670
Nie igraj z aniołem
powrót do forum serialu Nie igraj z aniołem

W tej telenoweli zauważyłam kilka nieścisłości...Rozumiem dlaczego Cecylia oddała córkę(była zdesperowana, myślała że umrze itd.), nie rozumiem jednak dlaczego po nią potem nie wróciła ? Po wszystkim, kiedy okazało się że będzie żyć, mogła wrócić do kościoła, dowiedzieć się od tego księdza co stało się z jej dzieckiem. Nie zrobiła tego ! Poza tym gdzie wtedy był jej mąż ? I jeszcze jedno...Chodzi o ten przytułek dla sierot. Zakonnica powiedziała Cecylii że nie starcza im na żywność, ubrania dla dzieci. Skoro tak, skąd pieniądze na MUNDURKI dla nich ? Chyba zauważyliście że dzieci w nich chodzą, prawda ?

ocenił(a) serial na 9
Sabcia

to co to za psycholog ;P ?
fakt telenowele zazwyczaj się wleczą jak flaki z olejem ;P

ocenił(a) serial na 10
Kaya1456

moze dostaly dofinansowanie.heh.

moze po prostu mialy za darmola, albo normalnie kupila im, bo przeciez nie zawsze mudnurki sa drogie..;pppp

Kaya1456

Mam jeszcze coś. W streszczeniu przeczytałam gdzieś że Ana Patricia Rojo zagra dziewczynę która będzie udawać że jest ich zaginioną córką, oni przyjmą ją chyba bez żadnych tłumaczeń. Może mi ktoś powiedzieć jak to możliwe ? Przychodzi sobie dziewczyna i mówi im że jest ich zaginioną córką a oni przyjmują ją bez gadania i wierzą na słowo ? Czy Ci ludzie jeszcze w ogóle myślą ? Pomyśleli chociaż o zrobieniu badań DNA ? W takim przypadku to pierwsza i chyba najważniejsza sprawa. No...chyba że pomyśleli i zrobili je ale jak zwykle w telenowelach bywa dziewczyna(Estefania)sfałszowała wyniki i została ich kochaną córeczką.

ocenił(a) serial na 10
Kaya1456

Kaya1456 twoje pytania są dziwne ...

Skąd my mamy wiedzieć dlaczego dziewczynki w sierocińcu noszą mundurki ? Czepiasz się nie istotnych dla fabuły szczegółów ... CCEA dopiero się rozkręca ! Wytrzymaj jeszcze trochę . Z czasem znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie .. No może oprócz tych mundurków <lol2>

Dulce_Maria_RBD

Nieistotnych szczegółów ? No wybacz...ale to trochę dziwne. Podobne mundurki nosi się raczej w szkołach z internatem...

ocenił(a) serial na 10
Kaya1456

Ahh xDD Te dziewczynki chodzą w takich jakby fartuszkach , które mi wgl nie przypominają mundurków ze szkół z internatem ! Dlaczego się ich tak uczepiłaś ? To są nieistotne szczegóły ... Zaraz zapytasz dlaczego Mariczuy ma takie włosy? Przecież jest biedna i nie stać ją na lokówkę xDD Obie rzeczy są nieistotne i nie mają wpływu na rozów fabuły !

Dulce_Maria_RBD

Nie uczepiłabym się jej włosów. Przecież są ludzie którzy mają naturalnie kręcone.

Kaya1456

Oglądałam ten serial na You Tube i niestety jest jeszcze więcej nieścisłości.. Nie da się ukryc że pod niektórymi względami scenarzyści nie byli konsekwentni. Serial trochę naiwny może nawet więcej niż trochę ale ogląda się go bardzo lekko i przyjemnie. Akcja bardzo rozłożona w czasie.. gdzieś od 130 odcinka wszystko się toczy okropnie szybko jakby twórcom przypomniało się nagle, że pora się streszczac i zakańczac różne wątki...Żadna rewelacja. Dla mnie najlepsze była Cristina i nic jej nie przebije:)

ocenił(a) serial na 10
Kaya1456

w szkolach z internatem.??

jescze rok temu prawie wszytskie szkoly do gimnazjum mialy mundurki..

moja szkola akurat miala oblesne mundurki, ale drugie gimnazjum mialy koszulki z croppa... a nie uczyla sie tam zadni bogacze, bo to zwykla szkola.

troche nie na temat, ale co tam.;pp

Ewka___

Tak, ale nie zapominaj że to jest Meksyk. Tam dzieci w szkołach publicznych chodzą normalnie ubrane, tak jak my teraz. Mundurki są w szkołach prywatnych.

Kaya1456

Z tego co jest na YT wynika że jak Marichuy straci wzrok, Juan Miguel pojedzie do Bostonu i przkwalifkuje się, pózniej poda się za niejakiego doktora Pablo Ciciero i ona sie w nim zakocha, nie widząc że to Juan Miguel.

Sabcia

Pytanie-jak można w parę miesięcy przekwalifikować się z psychiatry w chirurga? No i to dziwne,że go nie rozpozna, ślepota ślpotą ale bez przesady

Sabcia

Dokładnie strasznie naiwny ten serial... W dodtku Juan Miguel w 6 miesięcy przemieni się z psychiatry w okuliste, zdobędzie międzynarodową sławę jako okulista, i przeprowadzi na Marichuy genialną operację i cudownie ją uzdrowi:P Meksyk....

użytkownik usunięty
gocha_p

Mnie też zdziwiło to z tą Estefanią.I jeszcze ona taka wredna.A ta druga kolesiówa ta jej ciotka czy ktoś?To kto to dla niej jest?Bo ja nie widziałam pierwszych czterech odcinków.A co do tych mundurków to one wydaje mi się,że one są po to żeby wszystkie dzieci wyglądały tak samo.A,że nie stać ich żeby je zmieniać to mają cały czas te same :)

To tylko telenowela, jedna wilka bajka nie wiem jak z psychiatry można zrobic chirurga okuliste :P A co do tej drugiej babki, to ciotka Estefanii, ktora była przyjaciółka zony sedziego za czasów jej młodosci i to ona uknula intryge. :P

użytkownik usunięty
Sabcia

no wiem wiem bo znam stronke na której jest streszczenie do chyba 67 odcinka ;DDD

http://www.telenowele.fora.pl/televisa,71/cuidado-con-el-angel-streszczenia,9165 .html

Kaya1456

to jeszcze nic, najlepszy będzie odcinek, w którym AJ będzie rodzić dziecko w spodniach na tyłku :P, nogawką jej to dziecko wyjdzie czy jak?

tiuric

też się nad tym zastanawiałam,mogli jej jakaś ciązówke założyć chociaż :P

ocenił(a) serial na 10
Sabcia

Ale film i tak jest super:D Estefania przypomina żmiję wraz ze swoją ciotką, ale dobrze, że nie uda jej się z Jeanem i w 46 odcinku wyjdzie na jaw, że nie jest ona córką Cecili tylko Marichyh:D

ocenił(a) serial na 10
malwa17finka

ale Cecilia oddała swoją córkę bo myślała, że umrze, jej niby przyjaciólka ,,Isabell" powiedziała jej, żę ch córka nie żyje, teraz nagle im powiedziała, że jednak ,żyje i ma z jią kontakt itd., ukrywała to przed nimi, wzięła Estefanii i udają, że to ich córka... Cecilia była w szoku po tym wyznaniu od Isabell, skoro to jej przyjaciółka to jej nie okłamię, a jednak...

ocenił(a) serial na 10
malwa17finka

A Jean zrobi doktora, żeby wyleczyć swoją ukochaną:D fajnie... Ciekawe kurcze co będzie jak wyjdzie na jaw, że przed laty to właśnie on skrzywdził Mary;( szkoda, najważniejsze, że skończy się happy endem:)):D
kocham ten film, i nie moge się doczekać kolejnych odcinków:D

malwa17finka

Rankiem, po nocy poślubnej Marichuy znowu będzie miała ten sam koszmar, tylko że tym razem zobaczy twarz napastnika, będzie to Juan Miquel. Przestraszy go się i ucieknie na plażę, on ją dogoni, na chwilę się pogodzą. Ona dojdzie do wniosku że przecież on nie mógłby nikogo skrzywdzić. Wtedy on nie wytrzyma i wszystko jej wyzna. Marichuy będzie w szoku. Nie wybaczy mu. Ucieknie do Candelarii, a potem wraz z nią wyjedzie z Meksyku na wieś, do jakiejś hacjendy czy jakoś tak. Tam zakocha się w niej Leopardo(dawny przyjaciel Juana Miquela).

ocenił(a) serial na 10
Kaya1456

Taaa...i będą jakieś obietnice pocałunku dla Marichuy w zamian za nagrodę jakąś...;/ Nie wiem w którym odcinku będzie ih ślub bo nie czytałam, wie może ktoś?

użytkownik usunięty
malwa17finka

jaaa przez ile oni będą musieli przejść żeby sie ułożyło ;/

ocenił(a) serial na 10

nooo, nie zazdroszcze im..........;/ biedna Mary;/ ale skończy się kiedyś tam dobrze:D a wcześniej będzie tyle smutku;(

ocenił(a) serial na 10
malwa17finka

trudno uwierzyć, że to Jean Migel ją skrzywdził:(

ocenił(a) serial na 10
malwa17finka

był pijany ..pozatym nic jej takiego nie zrobił;]

ocenił(a) serial na 10
renia_14_1993

no niby tak, ale ona cały czas ma te koszmary, a jak prawda wyjdzie na jaw to od niego ucieknie i rozwód będzie chciała...

Kaya1456

Jezu to jest telenowela meksykańska tutaj wszystko jest nieścisłe!

Power_Attraction

a może mi ktoś powiedzieć co takiego Juan Miguel zrobił Marichuy??

natalkaff

no ja też tego nie wiem, ale gryzie mnie jeszcze jedno...
Ta żona Juana niby umarła i pojechała do Rzymu do przyjaciółki i podrywa mu męża, a tu nagle w dzisiejszym odcinku jest w Meksyku i jej córka ją widzi. o co tu chodzi?? czy ja coś źle obejrzałam, czy oni to zwalili. Prosze o odpowiedź :):)

daria_buziak_92

może już wróciła :P a nie pojechała do Rzymu tylko do Madrytu;)

ilonaa92

no tak, ale to od Meksyku i tak daleko. i co nagle z Hiszpanii się w 5min do Meksyku przeniosła??

ocenił(a) serial na 9
daria_buziak_92

W filmie wszytko możliwe jest, wiec moze i w 5minut ;)

Ja właściwie to pytanie mam, co do emisji serialu, a nie chcę nowego wątku dodawać, to napiszę tutaj: dzisiaj były 2odcinki, a zawsze był tylko 1...Wie ktoś może, czy teraz będą po 2lecialy czy to tylko tak jednorazowo dzisiaj?

Ameliana1234

były 2 ponieważ w poniedziałek nie było :P i to chyba tylko teraz tak, ale wielu z was nie wiedziało, ja również. to, że leci drugi odcinek odkryłam w wannie kiedy usłyszałam głosy bohaterów, a pewnie większość z was ominęła ten odcinek..

a wiecie może jak długo teraz nasza bohaterka będzie bez swego lubego..??

daria_buziak_92

Były 2 odcinki bo jest żałoba narodowa i zamiast programów rozrywkowych np właśnie Happy Hour leciał ten serial, tak samo nie było wczoraj You Can Dance ani innych tego typu

Anima_vilis_3

Jakby co, tu macie potwierdzenie: http://film.onet.pl/0,0,1952435,wiadomosci.html

ocenił(a) serial na 7
Anima_vilis_3

Chwila, chwila ja jestem jakaś nieskapnięta chyba, ale jak Estefania może być córką Marichuy??
Wytłumaczcie mi to, bo nie kapuje://

No bo Estefania jest chyba w tym samym wieku co Marichuy, albo nawet starsza..pomocy!

ocenił(a) serial na 7
arisa_

Kurde, jak zwykle źle przeczytałam wypowiedź^^

Już wszystko rozumiem, Marichuy jest córką Cecylii, a Estefania kłamie:)
Jeju zawsze musze sie pośpieszyć z zadaniem pytania..sorry i nie zwracajcie na mnie uwagi xD

Kaya1456

1. Jak to możliwe że rozprawy sądowe odbywają się w takim małym pokoiku.
2. Jeśli już ktoś procesuje si e z kimś innym o dziecko to powinien chyba zostać aż do końca rozprawy, prawda ? Onelia tak po prostu sobie wyszła.
3. Nie wspominając już o jej adwokacie który nawet do niej nie zadzwonił by zawiadomić o wyniku rozprawy.
4. Jeśli dziecko jest chore, powinno chyba leżeć w łóżku, przykryte po samą szyję(zwłaszcza jeśli ma gorączkę i majaczy), prawda ?

ocenił(a) serial na 7
Kaya1456

Jak tak ci przeszkadzają te nieścisłości to nie oglądj tej telki i tyle.

ocenił(a) serial na 9
Kaya1456

UWAGA SPOILER

ja zauważyłam taką trochę dwulicowość JM
z tego co oglądałam na youtube będzie miał jakiś " romans" z Ivette/Blancą
bedąc w dalszym ciągu mężem Viviany ;)
a sam prawił morały Marichuy ,że na próbach czule rozmawiała z Amadorem
;)

kolejną nieścisłością i niedopracowaniem jest piesek ofiarowany przez Marichuy Maicie ;) .Czemu JM uwierzył Estefanii skoro wiedział ,że jest intrygantka ? ;P

witchwoman

Bo tacy już są faceci, poza tym to jest telenowela więc tym głównym bohaterom zawsze musi być pod górkę.
On uwierzył Estefie, bo myśli że Marichuy zeznawała przeciwko niemu, nie kapnął się że teściowa na pewno go obsmarowała stąd sąd wiedział :P