PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485618}

Nie igraj z aniołem

Cuidado con el ángel
2008 - 2009
7,4 6,7 tys. ocen
7,4 10 1 6670
Nie igraj z aniołem
powrót do forum serialu Nie igraj z aniołem

zawsze mnie to zastanawiało, że w tych wszystkich telenowelach i serialach latynoskich (co prawda nie mam dużo do porównania, bo raptem 4 tytuły- tylko tyle oglądałam osobiście... no, nie licząc tego właśnie, którego jednak widziałam dopiero 2 odcinki ;D), wszystkie postaci są bardzo...nadpobudliwe.
chodzi mi o to, że aktorzy grają strasznie żywiołowo- cały czas wymachują rękami (często nawet "rzucają" całym ciałem), mówią bardzo głośno, jakby zaraz mieli na siebie wrzeszczeć... ja bym to nazwała (uwaga, zaraz rzucę skomplikowaną polszczyzną ;p) hiperbolizacją ludzkich odruchów... i to na prawdę spore wyolbrzymienie.
a szczególnie zauważyłam to właśnie w "Nie igraj z aniołem" i "Zbuntowanych". nie, żebym to jakoś specjalnie krytykowała, czy coś, tylko momentami to na prawdę dziwnie wygląda, a nawet irytuje.
więc pytam, jak to właściwie jest- bo może to po prostu styl charakterystyczny dla tej kultury, a ja się nie znam.
za zrozumienie i "oświecenie" mnie, wszystkim z góry dziękuję ^.^

kitket555

Z mojego (małego wprawdzie, ale jednak) doświadczenia, wynika, że latynosi tak po prostu mają. Są dość żywiołowi, co z punktu widzenia przedstawiciela naszej kultury, wygląda, jakby się czegoś naćpali. Faktem jest jednak, że w tym serialu po prostu jest przegięcie - fabularnie to dno dna. Naiwność fabuły woła o pomstę do neiba. Nie wiem, dlaczego to oglądam. Chyba dla odtwórcy głównej roli;)

ocenił(a) serial na 10
kitket555

To zależy również od granej roli oraz sytuacji. W CCEA Marichuy czasami zachowuje się tak jak mówisz . Wynika to z tego, że jest biedną i prostą dziewczyną. Porównaj sobie zachowanie Marii de Jesus z zachowaniem Juana Miguela .. Rezprezentują oni "dwa światy". ICh zachowanie jest adekwatne do środowiska , w którym żyją i w którym się wychowali ;)