Post dyskusyjny dla odcinka 5.19.
I jak wrażenia po?
świetny odcinek śmierć gabriela ciekawy bardzo, lucyfer był już się nie mogę doczekać następnego
Motyw z bogami naprawdę dobry, przyznam że mnie to zaskoczyło. Odcinek na
wysokim poziomie, tak jak powinno być w Supernatural! :)
Odcinek wymiata, normalnie brak mi słów.. GENIALNY!!! Ale nie mogę pogodzic się z tym, że uśmiercili mi ulubiona postać.. Szkoda Gabriela strasznie:( Miał klasę i potencjał. Dobrze chociaz, że zginął w wielkim stylu i w końcu opowiedział sie po stronie ludzkości..
Aaa miecz archanioła z puszki po coca-coli, to tylko on mógł na to wpaść.. Padłam ze śmiechu :)
Sądziłam że to będzie słaby odcinek a tu miłe zaskoczenie. Był absolutnie świetny! Szkoda tylko Gabriela ;( ale w końcu pomógł braciom...
no i ten koniec - Zaraza - fuuuuuujjjjjjjjjj...
Super odcinek, ciekaw jestem co to była za wstawka z "Pogromcami duchów" ;) może być śmiesznie w kolejnych odcinkach. No i płyta zostawiona przez Gabriela - miodzio :D
I jak się nazywała ta laska-bogini? - chodzi mi o aktorkę
co do aktorki to nie wiem ale ta wstawka z Pogromcami Duchów to była po prostu reklama nowego, krótkiego serialu CW - 'Pogromcy Duchów' właśnie, to spin-off od SPN :D
Whoa, to był odcinek! :) Się działo wreszcie!
Trickstera mi szkoda, lubiłam drania...
Trochę ta wstawka z Ghostfacers tak ni przypiął ni wypiął, bałam się, że może to oni będą ratować Winchesterów...
Odcinek najlepszy w tym sezonie, przynajmniej dla mnie fakt dużo sie
działo, fakt szkoda Gabryela również bardzo go lubiłam, a możę jeszcze go jakoś wskrzesza w końcu wszystko może się zdarzyć i ma taka nadzieje :).
A co do aktorki to Rekha Sharma
ehh MINUS śmierć Gabriela :( a reszta ok z dozą humoru. Ciekawe czy antychryst się pojawi (czyli ten dzieciak).
Odcinek świetny, ciekawy i wciągający.
Tylko jedna uwaga.
ZABIĆ SCENARZYSTĘ KTÓRY ZABIŁ GABRIELA O_o
Arrr.
Mam ochotę czymś rzucić.
Odcinek supern, do pełni szczęścia brakowało mi jedynie Castiela... :(
Mam tez cichą nadzieję, ze moze jak juz Bóg postanowi wrócić z wakacji, to może wskrzesi Gabriela... już przecież raz tak zrobił - to prawdopodobnie on wskrzesił Castiela :)
No i wreszcie ruszyła sprawa alternatywnego końca apokalipsy i aaach, coraz bardziej widać, że zbliża się finał serii :D
Popieram, ,ze odcinek był znakomity i oby wiecej takich odcinków...
Właśnie taki powinien być odcinek 100, żeby zachwycali sie nim wszyscy od małego do dużego...
Jak w finale tej serii pokonają Lucusia to pewnie z innymi Bogami bedą walczyć.
wątpie w to i tyle... żeby mieli ścigać śmierć. Uważam że 6 sezon praktycznie nie będzie miał nic prawie wspólnego z apokalipsą chyba że będzie kontynuować akurat ten wątek jak to było w przypadku żółtookiego gdzie pojawiał się sporadycznie w 1,2 sezonie bo pod koniec 2 chyba go killim o ile pamiętam...
Odcinek fajny . Trochę za szybko Lampka rozprawił się z Bogami . Ale sam sposób przedstawienia historii , gra aktorów . Rewelacja .
Bardzo podobała mi się Rekha Sharma grająca Indyjską Boginie Zniszczenia KALI , dobrze czuje się w rolach władczych kobiet( poprzednio Cylonka w Battlestar Gallactica ) .
może na teorie na 6 sezon oddzielny temat ?:P
A teraz ciekawi mnie dlaczego Kali mówiła do Gabriela Loki? wiem, że to germański bożek , ale jak on się tam wkręcił...
Dlatego, że w jednym z pierwszych sezonów został przez Winchesterów i Bobbyego wzięty za Lokiego, za którego się podawał.
Wielu bogów jednocześnie to świetny pomysł, dlatego, że jesteśmy przyzwyczajeni do schematu, ze tylko "jedni" mogą mieć racje. Trixtar-Gabriel w końcu dostał to na co zasłużył, a bynajmniej długo na to czekałem. Na chwilę był pokazany pierwszy z dorwanych jeźdźców, od razu poznałem, że to ten sam aktor co w Lostach grał pierwsza postać czarnego dymu.
Loki kojarzy mi się z aniołem z "Dogmy", był aniołem, który niszczył Sodomę, karał grzeszników i takie tam przyjemności...
A przy okazji, to chyba już zawsze będzie dla mnie Trickster, jakos mi do niego nic innego nie pasuje:)
Takie znalazłam http://www.czytelnia.siata.info/recenzja.php/16/Cwiek/Klamca
PS Halooo, opcja "edytuj" byłaby mile widziana! :)
Właściwie Sodome zniszczył Abaddon ( według Bibli , podań i starych Histori Hebrajskich )może uzywal imienia Loki ? . Całą prawdę o Aniołach ich nazwach i tym, czy naprawdę istnieli czy byli tylko personifikacją mocy Boga Chrześcijan można było znalężc w Biblotece Aleksandryjskiej , ironia losu .
W Dogmie wszystkie nazwy były jakięś niby z Bibli ale bardzo na luzie używane , 13 Apostół którego naprawdę nie było , Azazel to faktycznie był Demon , No i ten Loki , imię Bożka z mitologi Nordyckiej ale w "Dogmie" zrobili z niego ( nie wiem czemu ) Anioła Zemsty .
Oż w piętę, to rzeczywiście Matt xD Nie poznałam go, chociaż w odcinku jego
twarz wydawała mi się znajoma... Może dlatego, że ostatni raz widziałam go
jak występował w okularach. Jej, wstyd, a to przecież jeden z ulubionych
aktorów. Dzięki za cynk.
Odcinek dobry.
Szkoda Gabriela - taki ludzki Anioł z niego był.
Zaraza wstrętna.
Czekam niecierpliwie na dalsze odcinki, chociaż żal, że już niedługo przewa.
Odcinek rewelacyjny!
Szkoda tylko Gabriela. Polubiłem go jeszcze teraz jak sie wstawił za ludzkością. Sceny z Lucyferem po prostu genialne, btw nie wyobrażam sobie żeby grał go ktoś inny niż Mark Pellegrino. No i pojawił się kolejny Jeździec :) Nie moge się już doczekać następnego odcinka :D
Pozdrawiam :)
I O CO DO DIABŁA CHODZIŁO Z TYMI POSKRAMIACZAMI?! Proszę, oni maja odebrać
jakąś ważna rolę?
Super pomysł na wplątanie innych religii w serial. Niektórzy musieli odejść
w zapomnienie, bo normalnie nauka im zaprzeczyła, heh ziemia na skorupie
żółwia, któż nie śmiał się z tego na lekcji polaka. Bogowie, których
wyobrażenia były zbyt dosłowne, karykaturalne. Super, ale rozprawienie się
z nimi raz dwa, tak bez niczego? nawet nie drasnęli Lucka, kurczaki,
liczyłam na więcej efektów, no ale może to ten budżet..
Dla mnie poskramiacze to nie wypał może dla innych to będzie zabawne i śmieszne ale dla mnie ... żałosne. W sumie już wtedy jak był o nich odcinek w supernatural no... nie mogłem tego oglądać i wyłączyłem. Takie bzdury mi nie potrzebne... a aktorzy z siebie w tym serialu będą (robią) fanatyków debilów... że pożal się Boże :/
Aha, a co do boga Baldura(czy jak tam się pisze) to ten sam co z gry "Baldurs gate"?
eh! super odcinek! szkoda, że zabili Gabriela, ale mam nadzieję, że on jeszcze wróci - Bóg go wskrzesi!
zapowiadało się kiepsko, ale tak obrócili akcję, że jestem pod wrażeniem! i właśnie za to kocham SN - tylko tam odcinek z początku śmieszny, wręcz absurdalny może się zamienić w dramatyczny!:)
odcinek oceniam tak 7,5/10. Moim zdaniem za krótka była walka Gabriela z Lucusiem, praktycznie żadnej walki między nimi nie było. Odcinek niezły, Kali okazała się fajną postacią, podejrzewam, że jeszcze ją zobaczymy w jakimś z epizodów.
Przeczytałam Wasze opinie i napiszę swoją. Aż się boję napisać. Szczerze odcinek dla mnie bardzo kiepski. Chyba jeden z najgorszych z całego 5 sezonu. Były lepsze .
No nareszcie, ktoś kto ma takie zdanie jak ja :) Też bałam się to napisać... Podobał mi się początek, taki w starym dobrym stylu; potem to już był odcinek przegadany i nawet świetny Lucek tego nie naprawił :(
Tak dla porónania na TVN7 był odcinek o tych dzieciach, co mieszkały w ścianie, a z początku wszyscy myśleli że to duchy... Straszny odcinek, może dlatego ten z piątego sezonu wypadł dla mnie tak kiepsko...
Casa Erotica :D
- Polskie danie?
- Nie. Węgierskie :P
A zaraza fuj ble i ochyda, zwłaszcza jak charknął na tego gostka w sklepie. A myślałem że głód był obrzydliwy.
Acha w takim razie trzeba dosłowniej. Nie podobało mi się jak Lucyfer raz
dwa wszystkich bogów załatwił i nie było żadnej sensownej walki, a jak Archanioła Gabriela pokonał w 2 minuty, to już w ogóle porażka.
Mam nadzieję, że zabicie Lucka nie odbędzie się w 2 minutowej walce.
Miejmy nadzieję że nie... Sądząc po odcinkach, które ostatnio nam serwują,
to nie mam dobrych przeczuć: pół godziny gadania, zastanawiania się,
moralnych wątpliwości, potem parę trupów dla rozweselenia gawiedzi i
trzyminutowe przekombinowane zakończenie. Optymizmem napawa mnie fakt, że
poprzednie zakończenia serii były świetne :)
P.S. Czy tylko mi się wydawało przy oglądaniu tego odcinka, że pomoc
Gabriela była jakaś taka... wymuszona przez scenarzystę? że to nie w jego
(Gabriela) stylu zupełnie? I że scenarzysta/reżyser zabrnął w kozi róg, nie
wiedział jak z niego wyjść więc wcisnął Gabriela? Wiem, że pewnie tak nie
było, ale jakoś taka myśl mnie naszła oglądając. Bo ten Gabriel w roli
troskliwego, skłonnego do poświęcenia siebie obrońcy ludzkości mnie nie
przekonał...
do niekumatych przerywnik z lowcami duchow byl zapowiedzia tego ze Gabrys cos wykombinowal dziala szybko to przyszedl mu taki idiotyzm do glowy plus miecz z puszki po coca coli i uratowal sobie tylek, czesto jak cos kombinowal byl jakis przerywnik czy cos w tym rodzaju
z mojej strony - odcinek jeden z najlepszych 5 sezonu.
co za aktorka grającą Casse ?
eeeeee casa to nie aktorka, a tytuł kasety, którą chłopaki dostali od Lokiego/Trickstara/Gabriela (czy jak tam komu wygodnie go nazywać)
w takim razie chodzi mi o panią X w koronkowym komplecie z blond lokami z filmowej wiadomości Gabriela ;)
Bardzo dobry odcinek (akurat jak polubiłam Gabriela to musieli go uśmiercić :) )
czytałam że Hindusi się oburzyli z powody wykorzystania wizerunków ich Bogów w serialu, ale mi się wydaje że serial może obrazić tak naprawdę każdego ale to tylko fikcja i jednak należy patrzyć na nią z przymrużeniem oka.
Dla mnie to jeden z najlepszych odcinków tego sezonu, jezeli nie najlepszy. Mogli natomiast zrobic troche lepszą walkę... Bogowie to bogowie, lucek to archaniol co prawda, ale zeby tak rozwalić bogów w 2 minuty ? Ale i tak bylo smacznie.