Skończyłem czwartą serię i jestem po pierwszym odcinku piątej.
W Wikipedii ktoś napisał, że w Polsce skończyli emisję na czwartej ? Dlaczego ?
Oczywiście można powiedzieć, że z braku pieniędzy, albo może serial nie był popularny itd., ale jeden kolega jak zobaczył fragmenty to rzucił pół-żartem: "Dziwię się, że taki serial gdzie pokazują jak Bóg ma w dupie ludzi, a anioły to egoiści i też świętością nie grzeszą, pozwalają puszczać w polskiej telewizji :D"
;)
Nie, na pewno nie z powodu tematyki serialu nie puszczają go w telewizji polskiej.
TVN jest kochany i we wtorki bodajże, o 22:05 puszcza 4 sezon, 3/01/2012 będzie chyba 8 czy 9 odcinek.
Co prawda na 4 trochę się czekało, bo po zakończeniu emisji 3 sezonu, mieliśmy tylko późno godzinne powtórki, jednak w końcu wykupili i czwarty puszczają. Więc może i piąty nabędą :D
O tak? Nie śledzę tego w telewizji, bo ogólnie jej nie oglądam.
Wiem tylko tyle, ile mówią mi inni albo co wyczytam :)
Ale dobrze, że jest ktoś kto naprostuje :D
No to jak oglądacie w necie bo jest 21 wiek to potem nie domagajcie się aby puszczali w telewizji nowe sezony i nie dziwcie się że ich nie nadają bo dla telewizji liczy się jej oglądalność a nie oglądalność serialu w internecie.
Ja lubię ten serial tak bardzo że mimo iż widziałem już 4 sezon to i tak go oglądam w telewizji, jak będą nadawać dalsze sezony to też będę oglądał mimo że dzięki internetowi już widziałem (po pierwsze bo lubię po drugie w tv mam lepszą jakość obrazu).
A właśnie, może ktoś wie i obnaży tajniki magii...jak się bada oglądalność ?
Tzn. chodzi o to, że ani ja, ani moi znajomi, ani znajomi moich znajomych, ani moja rodzina, znajomi mojej rodziny itd. itd......
...jeszcze nigdy nie uczestniczyli w żadnej ankiecie na temat tego co oglądają :) Ani nie mają świadomości o jakimś urządzeniu szpiegowskim, które mieli by zamontowane w odbiornikach, które 'zlicza' i analizuje jaki kanał w danym momencie oglądają ;)
Jak się bada oglądalność danego programu, o konkretnej godzinie ?
Oglądalność bada się przy pomocy urządzenia o nazwie telemetr, posiadanie go nie jest obowiązkowe a jeśli się na to zdecydujemy to nawet dostajemy za to niewielką zapłatę.
No właśnie :/ Ale ACTA dojdzie do skutku ale jeszcze nie 26. Minie trochę zanim parlament to przegłosuje.
W stanach ustawa nie przeszła. Została zawieszona na czas nieokreślony...
Nie wiem dokładnie jak sprawa wygląda z parlementem czy to ma być nasz polski parlament(jak umowa zostanie podpisana) czy też może Europejski Parlament.
Swoją drogą jak Acta wejdzie to nic nie obejrzymy juz :( Ewentualnie w TV albo po 2 latach w trakcie Polskiej premiery DVD...
Tyle , że w tym całym dokumencie jest dużo niejasności i nieścisłości ale co tam ... kto by sie tym przejmował , okaże się 26 stycznia co w końcu zrobią nasi "genialni" rządzący ...
Ja tam nie widzę problemu, nie podoba nam się to więc trzeba zebrać 500 tyś. podpisów aby zarządzić referendum i zadecydować osobiście a nie zdać się na naszych przedstawicieli zwanych politykami.
Podpiszą łajzy. Sami nie wiedzą co... w praktyce 90% filmów na youtube padnie. 10% będą dnem nie wartym uwagi, demoty padną, fora internetowe padna, torrenty też, chociaż tutaj nie wiem jak sprawa się ma, bo nie wydaje mi się, żeby ze stanów przyjeżdzali do polski bo ktoś ściągnął supernatural... ale mogę się mylić.
teraz trochę może z innej beczki coś napiszę ale w temacie , Eminem zapytany został , czy jest poruszony faktem iż ktoś pobiera jego piosenki odp . NIE , więc wydaję mi się , że amerykanie zdają sobie sprawę z popularności serialu i nie będą robić z igły widły , aczkolwiek jeśli net ma być kontrolowany to nie wiem jak to będzie wyglądać. Trzeba poczekać co dalej z tą farsą będzie. Najbardziej bolesne jest , że jak ktoś tu napisał amerykanie się zbuntowali i sprawa ucichła , my się buntujemy sprawa nawet nie została przełożona bo i tak w czwartek podpisują umowę , więc albo rząd ma nas w głębokim poważaniu albo uważa , że tylko oni żyją w na terytorium Polski ... Ja podejrzewam , że dużo im zapłacili za podpisanie umowy , bo innego wyjścia nie ma , zostali przekupieni ... Skoro widząc tylu protestujących ludzi nic z tego nie robią to jak myślicie o co może chodzić , jak nie wiadomo o co to chodzi o pieniądze . Większości stron zostanie zablokowanych , na którym ludzie uczestniczyli w różnego rodzaju forach , YT , wrzuta , FB ba nawet twitter przestanie działać , demotywatory , kwejk itd , moje pytanie brzmi z czym oni tak na prawdę chcą walczyć . Przez tyle lat nikt do neta się nie wtrącał a teraz nagle zaczęło ich to interesować tak ni z gruszki ni z pietruszki ... Spisek jak nic ;P
Podpiszą to, nie mam co do tego wątpliwości. Ale zanim ustawa wejdzie w życie musi przejść głosowanie w naszym parlamencie i parlamencie europejskim. Po tym będzie tragedia dla fanów seriali i filmów. Nie popieram piractwa, zwłaszcza do takiego ktore bierze z tego korzyści materialne ale niektrych rzeczy w Polsce zdobyć się nie da.
oczywiście , że niektóre seriale i filmy w PL są niedostępne dla nas ....
Po podpisaniu umowy ACTA Parlament Europejski zostanie oficjalnie o tym powiadomiony w celu rozpoczęcia tzw. procedury zgody. W ramach procedury odbędą się dyskusje w różnych komisjach (komisja ds. handlu międzynarodowego, komisja ds. wolności obywatelskich, sprawiedliwości i spraw wewnętrznych oraz komisja ds. prawa) oraz prawdopodobnie wysłuchanie publiczne. Głosowanie nad zgodą odbędzie się prawdopodobnie w kwietniu lub maju.
Po udzieleniu zgody przez Parlament Europejski oraz zakończeniu procesu ratyfikacji przez państwa członkowskie, Rada będzie musiała podjąć ostateczną decyzję o zawarciu umowy. Decyzja zostanie następnie przekazana innym państwom, które podpisały umowę ACTA (Australia, Kanada, Japonia, Korea, Meksyk, Maroko, Nowa Zelandia, Singapur, Szwajcaria i Stany Zjednoczone).
Dopiero wtedy umowa wejdzie w życie dla całej UE.
Wbrew temu co twierdzą politycy to ta ustawa wcale nie powstrzyma nielegalnego rozpowszechniania filmów czy seriali a jedynie sprawi że stanie się to bardziej opłacalne dla dostawców pirackich krążków bo zamiast obejrzeć je za friko w necie trzeba będzie zapłacić za płyty z takimi właśnie materiałami co sprawi że produkcja takich płyt wzrośnie.
A mówicie. Jedna osoba będzie miała, da drugiej. Jak by co mam wszystkie sezony (s01e17 do s07e12) na dysku :>
Może mogłem tego nie pisać bo mnie łapnie ACTA haha
wiesz nie weszło to w życie więc nie ma się co teraz bać :P jakby weszło to wiesz ocenzurowali by hehehe
wiem domyślałam się , a z mojej strony był żart :P
ale wiesz trzeba być czujnym wielki brat patrzy hehehhee
Wiesz ja nie twierdzę że każdy będzie chciał kasę. Oczywiste że będą tacy co się podzielą z innymi i nic za to nie wezmą (co najwyżej zwrot kosztów płyt) ale jak nie będzie można nigdzie ściągnąć ani obejrzeć to znajdą się tacy co przywiozą z zagranicy i nie będą tego raczej robić za darmo.
Ja powiem tak , będzie jeszcze gorzej niż było ... tylko dlaczego nasz rząd tego do świadomości nie może przyjąć ...
Zgadzam się ... taka prawda
Ale wiesz oni wciąż podkreślają , że chodzi im o podróbki i prawa własności ...
BTW To jest jakiś chyba koszmar a ja sie nie mogę obudzić ...
Zresztą czy wówczas popularność wielu seriali nie spadnie ?
Po mistrzostwach w 2012 roku nie będzie co robić ze stadionami więc pewnie powstaną tam takie bazary jak kiedyś na stadionie dziesięciolecia i tą ustawą rząd chce sprawić żeby ludzie nie mieli zbyt wielu opcji i musieli się na nie udać hehehe
i tu masz w pełni rację... ale z drugiej strony jest coś takiego jak prawo do użytku własnego czyli nieważne czy masz oryginał czy kopie możesz to rprowadziać w wąskiej grupie znajomych tzn. pożyczyć rodzine lub przyjacielowi , wiec czemu nie zostaniemy wszyscy super przyjaciółmi ? :) ---> masz może film x kolego ? -no mam -to pożycz :D i po sprawie. A tak na poważnie to to jak to przejdzie i zacznie działać w 100% to nic tylko na goa spieprzać oni ze stanami nic w pólnego nie mają można piracić do woli, bo u nas bedzie pełna inwigilacja obywatela potem tylko jeszcze czip pod skóre i jak odejdziesz za daleko od domu to do paki albo kulka w łeb :/