6,4 4,9 tys. ocen
6,4 10 1 4880
Nielegalni
powrót do forum serialu Nielegalni

Co to ma być ja się pytam? Skoro to polska produkcja to aktorzy mają mówić po Polsku !!! Ewentualnie do tych zagranicznych powinien być lektor a nie jakieś napisy. Przez te je ba ne napisy, nie mogę serialu oglądać.

Andrzejek324

Mogłoby być po polsku, owszem. Ale skoro zdecydowano się na dialogi w językach obcych, to chyba nie po to, żeby potem przykrywać to lektorem.

Andrzejek324

co jest trudnego w czytaniu ?
w kinie też nie ma lektora..

wic01pl

Nic nie ma trudnego, ale do czytania są książki albo gazety. Ja czytam sporo książek, ale już jak mam czytać napisy w filmie to wymiękam bo nie umiem się skupić na akcji w filmie. Z tego powodu, do kina chodzę tylko i wyłącznie na polskie filmy.

Andrzejek324

Ale się zdziwiłem, bo standardem są właśnie napisy - patrz amerykańskie produkcje z niektórymi dialogami w innych językach. Są tam zawsze napisy. Jak usłyszałem lektora w Nielegalnych, to myślałem, że pomyliłem filmy i oglądam jakąś inną produkcję. Swoją drogą chciałbym posłuchać oryginalnych dialogów wyuczonych przez aktorów - w końcu nie po to się tego uczyli, żeby wszystko przykrył lektor. W końcu to polski serial i na lektora po prostu nie ma tam miejsca.

jorde

JA to ostatnio w szoku byłem, że jednak jest i wersja z lektorem. Przerzucałem kanały patrze Nielegalni i lektor aż nie mogłem uwierzyć, ale lipa po przeszuałem torrenty i gryzonia i z lektorem znalazłem jedynie odcinki od 6 do 9.

Andrzejek324

I co, jest gdzieś wersja tylko z lektorem? Bo właśnie też trafiłam w tv na odc 4 z nim i byłam w szoku, że jest i taka wersja. To bym obejrzała, no ale od 4 odc. nie będę zaczynać...

m_a_c_88

No właśnie nie mogę znaleźć. Od piątego w górę są, ale wcześniejszych nie widzę.