PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123354}

Nieustraszony

Knight Rider
2008 - 2009
7,0 7,2 tys. ocen
7,0 10 1 7212
Nieustraszony
powrót do forum serialu Nieustraszony

10/10

ocenił(a) serial na 10

Właśnie taka ocena serial super genialne dialogi, akcja, aktorzy, fabuła każdego odcinka, efekty specjalne.
Narzekacie że :
-Stary Nieustraszony lepszy już to widzę jak Hasselhoff(pijak) goni złoczyńców chyba zawału by dostał .
-Mustang nie pasuje a co mieli reaktywować starego Trans-sama mustangi to najpopularniejsze obecnie samochody w Ameryce .
-KITT niezniszczalny haha nie widzieliście wszystkich 17 odcinków więc nie wypisujcie bzdur już w odcinku z wyścigami został uszkodzony, nanowirus w 9 odcinku prawie go unicestwił a w pojedynku z karr-em (12) też mu się mocno dostało.
-Stary KITT został by unicestwiony w pierwszej lepszej strzelaninie to nie dziwcie się że ten ma tyle uzbrojenia (technika poszła do przodu)

A jak się wam ten nie podoba to oglądajcie starego ciekawe ile wytrzymacie nie ziewając.

deadpool260388

"serial super genialne dialogi, akcja, aktorzy, fabuła każdego odcinka" - oglądamy ten sam serial? Gdzie ty masz "genialne dialogi" - chociaż 1 sensownie skonstruowany podaj, akcja to chyba tylko jak pistolety strzelają i schyłać silnik, aktorzy - weź mnie nierozśmieszaj jak oglądałem serial to nie mogłem uwierzyć, że nie dali lepszych aktorów zobacz sobie ich filmografie i już wiadomo czemu grają jak grają, fabuła każdego odcinka na poziomie 15latka. Zresztą 17 odcinków i anulowano serial - bo fabuła i gra aktorska taka rewelacyjna była...

ocenił(a) serial na 10
Logan_Cole

Tak bo najlepiej pisać o serialu jak się widziało 5 odcinków nie(ironia)
ja widziałem wszystkie i z odcinka na odcinek jest coraz lepiej. Dla mnie nie masz najmniejszego pojęcia o tym co piszesz. Następny bezsens to to że według ciebie dobry aktor to ten co ma bogatą filmografie(haha) .
A jak ci się nie podoba nieustraszony to po prostu nie oglądaj pisz o filmach które lubisz i znasz a nie nabijaj postów recenzując te o których twoja wiedza jest nikła (czytaj zerowa )

KONIEC

ocenił(a) serial na 10
deadpool260388

Knight Rider to najlepszy serial na świecie, ja osobiście czerpie z niego wiele inspiracji do mojego filmu, i oczywiście jest o wiele lepszy od starego!!!:)

ocenił(a) serial na 9
deadpool260388

Głupoty piszesz. Starego KITTa nie dało sie tak latwo uszkodzić. Stary KITT miał Molekularna Powłokę Ochronną, która chronila go przez cały czas i trzeba było się mocno postarać, żeby go zniszczyć.
Jeżeli natomiast w Nowym Kitcie wylączysz komputer, to nanotechnologia go nie chroni w żaden sposób. A nawet jeżeli jest włączony, to KITT po kilku strzałach krzyczy, że powłoka nie wytrzyma dłużej. -_-

ocenił(a) serial na 10
fenix_the_best

Tak a jak stary wylądował w jeziorku chemikaliów to go ochroniła tak ;/
Do starego walili z rakiet ? nie sądzę, najwyżej z pistolecików więc w nowych realiach nie przetrwał by długo. Poza tym nowego nie tak łatwo uszkodzić oberwał z rakiety i żadnych poważnych szkód mu to nie zrobiło wielokrotnie do niego strzelali i to z broni wysoko kalibrowej i co rozwalili go .

ocenił(a) serial na 6
deadpool260388

Śmiem się nie zgodzić z Tobą. Tak jak pewnie większość wypowiadam się tylko po sześciu odcinkach, ale mam swoje powody dla których tego serialu nie lubię jakoś specjalnie.

dialogi - nieszczęsne (przytaczam z pamięci) "ale to taki 'tata' z podtekstem seksualnym". Nie podoba mi się wiele rozmów między informatykami, których postacie są moim zdaniem nieco zbyt przejaskrawione.

Nie rozumiem też, co niby ma obecna kondycja Hasselhoffa do opinii o serialu? 'Q' z filmów o Bondzie już niestety nie żyje, ale nie zmienia to mojego zdania, że stary 'Q' lepiej pasował do filmów o agencie 007, niż John Cleese, którego i tak lubię, ale za inne role. Tak samo jest z tym serialem. Niezależnie od tego jakby wyglądał serial ze starą obsadą, wiem że nie jest to mój szczyt marzeń. Z chęcią zobaczę stare odcinki i będę żałował, że nowej odsłony "Nieustraszonego" nie ogląda mi się z choćby podobną przyjemnością.*

Moim zdaniem Mustang jest nieco zbyt masywnym samochodem na nowego KITTa. Nie twierdzę jednak, że powinni reaktywować specjalnie do tej roli Pontiaca. Mi bardziej pasowałby w tej roli Camaro albo Corvette - nie zaprzeczysz chyba, że to są równie popularne i rozpoznawalne rdzennie amerykańskie wozy.

Ja kiedyś na forum napisałem, że KITT jest NIEMAL niezniszczalny, a to jest spora różnica. Po kolejnych pięciu odcinkach swoje zdanie podtrzymuję. Co to niby jest, żeby po uderzeniu rakiety samochód nie miał ani jednego wgniecenia?! Podobnie zresztą po zderzeniu bocznym. ...:::[SPOILER]:::... Rozbrajający był też sposób w jaki KITT się wskrzesił po otrzymaniu EMP - żaden z jego mechanizmów nie powinien po tym działać! ...:::[SPOILER OFF]:::...

Stary KITT nie zostałby zniszczony w pierwszej, lepszej strzelaninie, podobnie jak nie zostałby zniszczony Defender z "Vipera". Oba wozy miałyby problemy z rakietami, co jest raczej zrozumiałe i co w serialu powinno sprawdzić się lepiej, niż wóz którego rakiety się nie imają.

I nie zrozum mnie źle. Nie chodzi o to, że uważam serial za tragiczny, bo jednak nadal go oglądam. Po prostu zawiódł moje oczekiwania w paru kwestiach. "Nieustraszony" ad 2008 na pewno nie będzie moim ulubionym serialem tego typu, ale też nie uważam go za najgorszy. "Piątka nieustraszonych" była w mojej opinii w znacznie większym stopniu zmarnowana od tego serialu. Napisałem to wszystko dlatego, że Twoja wypowiedź jest taka zaczepna, jakbyś uważał że każdy krytykujący ten serial jest zaślepiony jego pierwowzorem.

* - To tylko dla zobrazowania czemu nie traktuję tego argumentu poważnie. Dawno nie oglądałem "Nieustraszonego", więc nie wiem którą z tych serii bym wolał.

ocenił(a) serial na 1
deadpool260388

Dziecko piernik... Nic lepszego nie przychodzi mi do głowy po przeczytaniu tych bzdur. Nawet gdybym próbował sie odnieść to nie ma do czego. Są granice głupoty, kiczu, tandety i paździerza, a tobie zalecam proszki a nie oglądanie telewizji.

ocenił(a) serial na 7
Aldon

KITT jako Mustang jest ok, bo Mustang to gablota z "własnym zdaniem", ale gdyby był Corvette'ą to ja dziękuję... Corvette'y są zajebiaszcze, ale zrobić z takiej KITTA to jak z Bonda - homoseksualistę (bez obrazy oczywiście)...