Ehh stary dobry serial w nowej wersji? Nie do końca. Dobrze się zapowiada ale parę rzeczy mi nie pasuje. Przede wszystkim samochód nie pasuje do tej roli. Według mnie to powinna być Alfa Romeo 159 i powinna mówić kobiecym głosem :) albo cokolwiek innego tylko nie mustang. Niestety to szczyt amerykańskiej motoryzacji więc wzięli to co mieli najlepsze i trudno się dziwić. Następnie gra aktorska tych "złych" jest tragiczna. Do tego już czarny, azjata i okularnik bardziej poprawni nie mogą być. Dalej można było sobie darować niektóre komputerowe efekty specjalne ale i tak nie jest źle. Muzyka totalnie nie pasuje do klimatu tego serialu. Nie wiem kto dobierał tą muzykę ale bardziej się nadaje do koljnego filmu o nastolatkach niż produkcji takiej jak ta. Do tego jeszcze ten wątek miłosny po co? Fabuła moim zdaniem jest dość ciekawa. Zdjęcia też nieźle wykonane. Ogólnie całkiem nieźle.
Nie zgodzę się tobą co do samochodu Trans Am z "pierwotnego" serialu był modny 25lattemu i był amerykański i najważniejsze tamten KITT był Knight Industries Two Thousand a obecny Knight Industries Three Thousand a Alfa Romeo jest włoska a jakby wzieli Corwete to by sie za bardzo wyróżniała w tłumie ostatecznie mogi by wziąść Pontiaka GTO tez amerykaniec ale (nowy) Ford Shelby Mustang GT 500 wydje się lepszym wyborem ponieważ jest bardziej znany i ma długa tradycje jako "Muscle Cars"