Nieustraszony

Knight Rider
2008 - 2009
7,0 7,2 tys. ocen
7,0 10 1 7220
Nieustraszony
powrót do forum serialu Nieustraszony

Ehh stary dobry serial w nowej wersji? Nie do końca. Dobrze się zapowiada ale parę rzeczy mi nie pasuje. Przede wszystkim samochód nie pasuje do tej roli. Według mnie to powinna być Alfa Romeo 159 i powinna mówić kobiecym głosem :) albo cokolwiek innego tylko nie mustang. Niestety to szczyt amerykańskiej motoryzacji więc wzięli to co mieli najlepsze i trudno się dziwić. Następnie gra aktorska tych "złych" jest tragiczna. Do tego już czarny, azjata i okularnik bardziej poprawni nie mogą być. Dalej można było sobie darować niektóre komputerowe efekty specjalne ale i tak nie jest źle. Muzyka totalnie nie pasuje do klimatu tego serialu. Nie wiem kto dobierał tą muzykę ale bardziej się nadaje do koljnego filmu o nastolatkach niż produkcji takiej jak ta. Do tego jeszcze ten wątek miłosny po co? Fabuła moim zdaniem jest dość ciekawa. Zdjęcia też nieźle wykonane. Ogólnie całkiem nieźle.

weasel_3

Nie zgodzę się tobą co do samochodu Trans Am z "pierwotnego" serialu był modny 25lattemu i był amerykański i najważniejsze tamten KITT był Knight Industries Two Thousand a obecny Knight Industries Three Thousand a Alfa Romeo jest włoska a jakby wzieli Corwete to by sie za bardzo wyróżniała w tłumie ostatecznie mogi by wziąść Pontiaka GTO tez amerykaniec ale (nowy) Ford Shelby Mustang GT 500 wydje się lepszym wyborem ponieważ jest bardziej znany i ma długa tradycje jako "Muscle Cars"