PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=843647}

Niewinny

El inocente
2021
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18619
5,5 2 krytyków
Niewinny
powrót do forum serialu Niewinny

Serial bardzo mi się podobał, wciągający i tajemniczy. Nie rozumiem tylko jednego wątku. Zarówno na początku jak i na sam koniec Sonia nazywa Mata imieniem swojego zmarłego syna, co wyraźnie oddziałuje na niego emocjonalnie. Myślałam, że może to Mat tak naprawdę jest jej synem, ale nie zostało to wyjaśnione. Czy ktoś zrozumiał o co z tym chodzi?

ocenił(a) serial na 6
Alice_In_Wonderland_9

A co tu tłumaczyć. Tak sobie radziła ze stratą syna. Dlatego umawiali się co jakiś czas i "odgrywali rodzinę".

ocenił(a) serial na 9
Alice_In_Wonderland_9

Przez tyle lat „udawał” jej syna, że pewnie to już była jakaś cząstka niego samego. On wierzył, że Danny był dobry, więc chciał w jej oczach też być dobry, dla niej się starać, nie rozczarować jej. Zresztą później, gdy zaczyna swój monolog końcowy mówi, że ona w niego wierzyła, dała mu przebaczenie co dało mu siłę. Nie sądzę by był jej synem, był dla niej namiastką tego co straciła.

ocenił(a) serial na 9
Kerolajn_w

Wydaje mi się, że ważne są też słowa wypowiedziane w więzieniu jak Mat pyta rodziców Dannego co by zrobili, gdyby na jego miejscu był Danny, gdyby on podczas bójki zabił niecelowo Mata. Chyba to dało Soni dużo do myślenia.