Polecam sięgnąć w komiks.
Serial o dziwo (na razie) dość wiernie go odwzorowuje, choć zmienia trochę kolejność wydarzeń. Poprawność polityczna została wciśnięta przez Amazona i czasami wali po oczach - jak zmiana koloru skóry bohaterów (ale nie-rasistowsko) czy płci (oczywiście na żeńską, bo w drugą stronę to już byłby szowinizm). Zawsze mogło być gorzej, ale zostało jeszcze bardzo dużo materiału, więc mają szanse coś jeszcze popsuć.
Najgorsze jest jednak obecne tempo wypuszczania kolejnych sezonów serialu, jest to nieśmieszny żart ze strony twórców. Człowiek czeka kawał czasu na drugi sezon i dostaje plaskaczem po mordzie. W dodatku czas ekranowy jest zapychany niepotrzebnymi rzeczami, jak rozterki biednych nastolatków.
Zdecydowałem się przeczytać komiks i ani trochę nie żałuję.
Polecam, twórca wykonał kawał dobrej roboty.
Jakim postacią została zmieniona płeć? nie czytałem komiksu a chetnie bym sie dowiedział
Shrinking Ray w oryginale był mężczyzną. Postać raczej trzeciorzędna, ale przewija się co jakiś czas.
A jest gdzieś dostępny komiks w wersji pdf ? Bo pamiętam, że w wersji papierowej u nas dość ciężko dostać 1 tom w normalnej cenie...
Korzystałem z wersji cyfrowej. Większość numerów (132/144) przetłumaczomych na język polski znalazłem chomlkuj w formacie cbz. Tu pomógł pierwszy czytnik z brzegu ze sklepu Play od Google, czyli ComicScreen. Na tablecie dość wygodnie się to czytało. Finał musiałem doczytać już na internecie. Cała seria jest dostępna za darmo na "readcomiconline", tyle że po angielsku. Niestety przeczytać wszystko na papierze to są wielkie pieniądze, odpuściłem temat.