PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862677}

Niezwyciężony

Invincible
2021 -
8,3 18 tys. ocen
8,3 10 1 17746
8,0 13 krytyków
Niezwyciężony
powrót do forum serialu Niezwyciężony

Oczywista inspiracja serią One Punch Man. Nie twierdze że to źle, ale aż bije po oczach.

ocenił(a) serial na 10
sck

Śmieszny jesteś. W jakich scenach?

ocenił(a) serial na 9
sck

Też jestem ciekawy w jakich scenach.

sck

Mogłem rozwinąć myśl. Nie chodzi mi o konkretne sceny, bardziej o budowę świata i trochę styl.
Raz sprawa z instytucją bohaterów, drużyny, lepsi gorsi (wrażenie że każdym kroku jacyś są). Potwory atakujące z każdej możliwej strony.
Dwa przerysowane niszczenie świata, którego przy takiej ilości ataków nikt by nie zdążył odbudowywać.
Trzy w kresce, postacie w momentach "poważniejszych" rysowane z większą dokładnością, gdzie fajnie kontrastuje to z resztą.
Może tylko mi się wydaje, zresztą dużo tu odniesień też do klasycznych marvelów i dc.
A może po prostu tyle tego już było, że nie da się bez skojarzeń zrobić czegoś nowego.
W każdym razie seria na pewno fajna.

ocenił(a) serial na 10
sck

Muszę się nie zgodzić. Serial Invincible jest adaptacją komiksu pod tym samym tytułem który zaczął być wydawany w 2003 kiedy one punch man zaczął się w 2009 (mowa o mandze). A jeśli chodzi o odniesienia do komiksu Marvela i DC nie sądzę że jest to umyślne kiedy historię od obu wydawców są tak po tylu latach tak zawiłe że wszystko mogło się w nich zdarzyć

Kinomaniak_filmweb123

Dobrze wiedzieć, nie wiem czemu wydawało mi się że to autorski pomysł na serial, a nie adaptacja komiksu. No i tak, skojarzeń nie da się uniknąć.
Natomiast pierwsza ekipa strażników to parodia justice league :)

ocenił(a) serial na 10
sck

Nie dziwię sie. Sam o komiksie nie słyszałem do czasu obejrzenia serialu. Wydaje się dobry ale brutalność i zwroty akcji nie mają porównania do serialu

ocenił(a) serial na 8
sck

Ja tu widzialem raczej ,,Dragon Ball Z" momentami...A Omni -Man to taka wersja Vegety : D