Niezwyciężony (2021)
Niezwyciężony: Sezon 2 Niezwyciężony sezon 2, odcinek 6
odcinek Niezwyciężony (2021)

Niezwyciężony | To nie takie proste

It's Not That Simple 50m
7,6 377  ocen
7,6 10 1 377
Niezwyciężony
powrót do forum s2e6

Chyba czegoś nie rozumiem, dlaczego Nolan pisał o wszystkich słabościach Viltrumitów, skoro (z tego co pamiętam) miał plan podbić Ziemię i nie było powodów, dla których chciałby się zbuntować?

użytkownik usunięty
tytus202

Moja teoria jest taka że jak przeprowadził się na ziemię przyzwyczaił się do życia na niej to zaczął mieć dosyć Wiltrumitów dlatego opisał wszystkie ich słabości a dopiero potem mu się narodził plan podbicia ziemi. Może to głupio brzmi skoro w S1E8 wyjaśnił Markowi dlaczego chce podbić ziemię i powiedział o tradycjach na jego planecie, jednak to co udało mi się wymyślić to Ci powiedziałem, nie jestem pewien czy mam rację czy nie, być może w komiksach jest odpowiedź na nasze pytania, ja ich nigdy nie czytałem.

ocenił(a) serial na 8
tytus202

Ziomeczek cały czas pracował pod przykrywką. Myślę, że nie pisał sensu stricte po to, żeby pokazać słabości tylko to było coś w rodzaju pamiętnika. Ukrył to zresztą pod płaszczem fikcji i to musiał być też mały nakład skoro wciskał to typowi, żeby ktokolwiek to przeczytał. Ogólnie wątkiem przewodnim serialu jest życie ze świadomością, że nie możesz zdradzić kim jesteś itd więc myślę, że właśnie to mógł być jakiś rodzaj autoterapii idk

ocenił(a) serial na 7
Szymon_Majewski

Bardzo sensowna teoria, dzięki.