PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565112}

Nikita

2010 - 2013
7,2 8,3 tys. ocen
7,2 10 1 8269
5,0 2 krytyków
Nikita
powrót do forum serialu Nikita

..to moment gdy zniknął z niego Percy, grany przez fenomenalnego aktora Xander Berkeley. Obecnie zacząłem oglądać serial "24" i tak również gra ten aktor - potrafi wnieść niesamowity klimat, surowość i to "coś", co sprawia, że lubisz go nienawidzić :) Gdy jego zabrakło, wszystko zaczęło się sypać i została "cukierkowa ekipa" z od czasu do czasu pojawiająca się Amandą, która sama nie była w stanie zrekompensować braku takiej osobowości jak Xander Berkeley. Wielka szkoda.

ocenił(a) serial na 9

Po części muszę się zgodzić, ze forma serialu spadła po 2 sezonie. Percy niesamowicie nakręcał akcje i napięcie. Choć siłą rzeczy musiano zakończyć jego wątek, i chyba lepszego wyjścia nie było.

Na pocieszenie powiem, że pamiętam kilka seriali, które najlepszą formę prezentują właśnie w końcówce 2 sezonu. Oprócz Nikity był to np. Dexter, Lost czy Fringe.

3 sezon Nikity mógłby wyglądać trochę inaczej, ale trudno. Dobrze ze chociaż mamy finałowy i szansę na dobre zakończenie ;)

outlands

.... a kto powiedział, ze dobre? ;).. nie licząc słowa "szansa".....

ocenił(a) serial na 9
CocoChanell

ja powiedziałem. że ma być dobre i już, innego nie akceptuję... ;)

ciekawe czy mają już jakiś zarys scenariusza...
może napiszemy i wyślemy do CW ?
w końcu co niektórzy tu piszą opowiadania i pomysłów nie brakuje...

outlands

Shane West pisał ostatnio na twitterze ze kręcą 4 odcinek i jest dużo strzelania...

użytkownik usunięty
outlands

Nie jestem przekonany, że "musiano" zakończyć jego wątek. Mieli ogromne pole do popisu (chociażby rozwiązania degradacyjne z oryginalnej Nikity - to byłby miły ukłon w stronę Pierwowzoru) a wybrali najgorzej dla samego serialu. Tak jak napisałem wcześniej, wielka szkoda. Serial naprawdę fajnie się zapowiadał...

Shane West ‏ na Twitterze:
"Just finished reading Episode 406....the final episode. Wow. Sad, sweet and exhilarating. Nikita fans you are in for a TREAT!!!!"

użytkownik usunięty
CocoChanell

Sądzę, że to co "oni" (twórcy, aktorzy, etc tego serialu) uważają za bardzo dobre, dla nas może być jednym, wielkim efektem specjalnym, porozwieszanym na karykaturalnych, "błyszczących" postaciach.
Jaśniej - w oryginalnej Nikicie podstawą klimatu były relacje międzyludzkie i pokazanie jak dalece Sekcja kontroluje swoich członków. Pomijam bezwzględność i bezkompromisowość Madeline i Operations - Legendarne Kreacje.
Obawiam się, że w ostatnim, finałowym, skróconym tak przy okazji, sezonie "nowej" Nikity, nacisk będzie położony nie na aspekt psychologiczny a fizjologiczny...

ocenił(a) serial na 4

Masz racje, serial się zapowiadał bardzo ciekawie no właśnie zapowiadał się i na tym się skończyło zabrakło mi tej tajemniczości, nie dopowiedzenia tak jak w la femme nikita zamiast tego zrobili cukierkową opere mydlaną gdzie wszystko jest podane jak na tacy

Zgadzam się. Wybitny aktor i wybitna kreacja. Nic nowego, Xander Berkeley kradnie show zasadniczo w każdym filmie/serialu, w którym się pojawia. Nawet, gdy jest to rola epizodyczna.

W '24' był kapitalny.