to tak z przekąsem. ... :) Jasne ze z napisami ogląda się lepiej... ja np pobieram napisy angielskie i się uczę ... takie 2 w 1....
google kopalnią wiedzy, wystarczy wklepac napisy do filmów ect. Poza tym na FW pewne rzeczy nie przechodzą w oparciu o Regulamin, wiec napisać nie mogę.... a raczej.... nie chce.
Rozumiem ;) Ale ja jednak jestem niecierpliwa więc nie czekam na napisy tylko oglądam po angielsku rozumiem i się uczę przy okazjii.
P.S Czy tylko ja jestem taka dziwna że jedną z moich metod uczenia się języka angielskiego i poszczególnych zwrotów jest oglądanie na YT ulubionych scen i uczenie się kwestii na pamięć? ;)
Haha, nie tylko Ty, chociaż na pamięć kwestii to ja się nie uczę, tylko sobie odtwarzam i jak jakiegoś słówka nie znam to sobie sprawdzam i próbuję zapamiętąć, a gdy się ohląda sceny to się utrwala :)
SummerWine, wpisz tytuł, numer odcinka z dopisem 'english subtitles', a gdzieś znajdziesz napisy, bo stron to ja nie zapamiętuję.
Ja się najwięcej słówek uczę słuchając piosenki. Plusem jest fakt że mój rozum dość szybko je zapamiętuje xd