Nikita
powrót do forum 3 sezonu

Póki co 3x13 http://nikitahq.com/spoilers-scoop-on-3x13/

Villemo339

A tak właśnie o tym myślałam, bo wzmianka juz o synie Ariego była i co dalej "_ oj zobaczymy , nie moge się doczekać

Villemo339

Ty umiałabyś to dokładnie przetłumaczyć? bo google transalte to porażka plis

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

Tak dokładnie to nie... Zrobię, co będę mogła.

In Episode 313, we’ll get to know a precocious teenager named Stefan. (And yes, you can expect a wink-wink nudge-nudge nod to “The Vampire Diaries.) Stefan just happens to be the son of Gogol boss Ari Tasarov, but he’s in the dark about his father’s line of work. Stefan is caught off-guard to learn that his own personal Alfred-the-butler buddy, Kreig, is actually a highly trained mercenary. When Stefan goes missing, Kreig abducts Amanda and Nikita to shake them for info. But which one of them has the kid?

W odcinku 13 poznamy przedwcześnie dojrzałego/rozwiniętego (cokolwiek chcą przez to powiedzieć) o imieniu Stefan. (Tak, możecie się spodziewać nawiązania do Pamiętników wampirów). Stefan jest synem szefa Gogola, Ariego Tasarova, nie ma jednak pojęcia o pracy swojego ojca. Jest zaskoczony, gdy dowiaduje się, że jego kolega Kreig jest właściwie świetnie wytrenowanym najemnikiem. Gdy Stefan znika, Kreig porywa Amandę i Nikitę, by wydobyć z nich informacje. Jednak która z nich ma dziecko?

Villemo339

Dzieki:) to co ari do googla wruci skoro go wywalili:) Nikki i Amanda porwane razem łoł się bd działo już się nie moge doczekać :) napewno na odcinek sporo poczekamy, bo zapewne 3 tygodnie przerwy walną w styczniu jak rok temu :( Wie ktoś może o planowanych przerwach w emisji? bo nie niem czy mam już płakać czy się cieszyć :(

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

Ari raczej nie wróci do Gogola. Spoiler mówił o Gogolu, bo (raczej) z tym go ludzie kojarzą. A ponieważ ten facet tutaj porwie też Amandę, zgaduje, że albo Ari i Amanda zostaną wrogami, albo Ari zginie (zabity przez Amandę?) albo żona Ariego ma tu coś do powiedzenia, chociaż to ostatnie wydaje mi się trochę naciągane. Przerwy będzie więcej niż trzy tygodnie, bo zacznie się po piątkowym odcinku i trwać będzie bodajże do 18 stycznia, z tego, co dzisiaj widziałam. Ale za to nie sądzę, żeby potem były już jakieś dłuższe przerwy, bo są trochę ''w tyle'', a muszą te 22 odcinki wyemitować do maja ;)

Villemo339

Jednak która z nich ma dziecko? tego nie rozumiem? jakie dziecko?

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

Syn Ariego jest określony jako ''dziecko''

Villemo339

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bucUGOkPzy4 Mały spoiler z przyszłego odcinka :)

ocenił(a) serial na 7
margaret126

http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2013/02/10-spoilers-stiles-teen-wolf-lov e-life-a-vampire-diaries-reunion-and-a-major-reveal-on-nikita.html
Spoiler z 18 odcinka

Villemo339

Wkoncu sie cos o mojej ulubionej bohaterce dowiemy :)

kKahlan

Amanda (Melinda Clarke) przetrzymuje Alex (Lyndsy Fonseca) jako zakładniczkę i mówi Nikicie (Maggie Q), że ją wypuści w zamian za Ariego (gościnnie Peter Outerbridge). Michael przydziela Nikitę i Seana (Dillon Casey) do zajęcia się wymianą więźniów, ale Ryan (Noah Bean) dodaje Owena (Devon Sawa) do zespołu w ostatniej minucie, co wywołuje podejrzenia Michaela. Będąc w niewoli Alex zaprzyjaźnia się ze współwięźniem o imieniu Larissa (gościnnie Olga Fonda) i ślubują sobie, że razem wydostaną się z więzienia, co ostatecznie wywołuje konflikt z planem Nikity, zmuszając Alex do wyboru między Nikitą a jej obietnicą wobec Larissy.

ocenił(a) serial na 9
Villemo339

Syna będzie miała Amanda

santanashadow

Przpraszam że znowu o tym pisze alę szukam wczesniejsze tamaty i nie umiem zanleść, ktoś tu kiedyś wkleił filmik jak nakręcali wymiane Alex za Ariego z odcinka 14 podalby ktoś ten link jeszcze raz proszę o pomoc :)

santanashadow

To jest na bank syn Ari'ego, jak się już pewnie dowiedziałaś.

Villemo339

| Nadchodzący odcinek ujawni pozytywnie przerażającą historię Amandy. Nie wiedzieliśmy wiele o postaci Melindy Clarke zanim założyła Wydział i nie bez powodu - ona sama niewiele pamięta ze swojego niewyobrażalnie traumatycznego dzieciństwa. Retrospekcje w osiemnastym odcinku trzeciego sezonu dadzą nam niepokojący wgląd w jej rodzinne życie. Spotkamy nawet jej młodszą siostrę.

Kocham Amndę czekam z niecierpliwością na odcinek 13,14 i 18

Villemo339

Fani spotkają nową agentkę Wydziału w szesnastym odcinku o imieniu Rachel, która jest przywódczynią grupy agentów, których plan pomocy innym agentom zejść na złą drogę. Kiedy twarda i niezależna Rachel zostaje skonfrontowana z Ryanem i Alex, oni wkrótce dowiedzą się, że jest więcej odnośnie jej i jej planu niż początkowo myśleli.

Villemo339

Z tego co wiem to zansz dobrze angielski możesz powiedzieć co mówi Amanda do Niki jak ona odzyskuje przytomność na krześle w zwiastunie 3x13 To jest interesujące......i dalej nie mogę zrozumieć

kKahlan

Jest to coś w stylu "cześć, to bardzo interesujące reunino"... to się normalnie tłumaczy jako ponowne spotkanie, ale jest też używane jak w stanach organizuje się np zjazdy absolwentów po latach, nie wiem czy w polskim jest jakieś jedno słówko to określające.

margaret126

► reunion
1. określenie na każde z miast lub prowincji wcielonych do Francji na mocy postanowień traktatu westfalskiego i orzeczeń francuskich urzędów królewskich, uzasadniających historyczne prawa Francji do tych obszarów;
2. dawniej o spotkaniu towarzyskim połączonym z tańcami

kKahlan

Dzięki za odpowiedz :)

margaret126

W tym wypadku na pewno chodzi o 'ponowne spotkanie'.

Przy okazji dzięki kKahlan za dodatkowe informacje :).

ardnaskela_filmaniak

Jct to wrzuce tu w tym temacie jakies info jak sie dowiem :)

Villemo339

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B0Gzry1C03M

Scena z Reunion

margaret126

podaj link jeszcze raz bo ten nie wchodzi :(

kKahlan

W sumie nie wiem czemu się tak dzieje, spróbuj wejść przez twittera. Tam z lewej będzie chyba jako pierwszy filmik.
https://twitter.com/GogolAgent

ocenił(a) serial na 7
margaret126

http://www.ksitetv.com/la-femme-nikita/nikita-reunion-images/20340
zdjęcia

margaret126

Dziekuję mam :) Widze że twittera se bd musiała w zakładki dac :)

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

Załóż konto, polecam :D

ocenił(a) serial na 7
Villemo339

Przy okazji, jakby kogoś interesowało, to tytuły odcinków (mam nadzieję, że niczego nie pomieszam):
3x13 Reunion
3x14 Life we've chosen
3x15 Inevitability
3x16 Tipping point
3x17 Masks
3x18 Broken home
3x19 Self-Destruct
3x20 Incepcion

Ale dwa ostatnie są niepewne. W przypadku 3x19, to ktoś napisał o tym na twitterze, ale nie mam pojęcia, jakie jest źródło. W przypadku 3x20, sam scenarzysta nie był pewien, czy tytuł się nie zmieni.

Villemo339

ooo 3x18 jak nazwa mówi to myslalabym że to bd chodziło o Mikite "broken home" ale wiadomo że dowiemy się wkońcu coś o mojej Amandzie kochanej

Villemo339

a wiesz ile ma być odcinków nikity 22 czy 23?

kKahlan

22, chyba że coś zmienią w ostatniej chwili.

ocenił(a) serial na 7
ardnaskela_filmaniak

22. Już pewnie bysmy wiedzieli, gdyby miał być dodatkowy :)

Villemo339

szkoda 23 było by dobrze:) Ja normalnie błagam o ten 4 sezon :) Specjalnmie dla nikity wstaje o 3:00 w sobotę by to obejrzeć i zach.omikować :) Przez co zapraszam do mnie na ch.omika, odcinki nikity i spartacusa zawsze okolo 5 rano już są u mnie :) cho.mik: kKahlan

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

Takiej fazy to nawet ja nie mam :P
Też mam dużą nadzieję na sezon 4, chociaż powiem szczerze, że jeżeli Amanda zginie, to raczej serial nieco przestanie mnie interesować.

Villemo339

Nawet jeśli zginie to się załamie ale dalej bd oglądać ze względu na Nikki IAlex

kKahlan

Ja zazwyczaj od Rumiko biorę, a na Ciebie jakoś się nie natknęłam.
Hm... dziwne.
A w ogóle to z czego Ty ściągasz, że tak wcześnie udostępniasz na chom.iku?

ardnaskela_filmaniak

słodka tajemnica:)

kKahlan

Zapraszam do mnie do ściągania, nie wiem o której ty godzinie ściągasz ale u mnie nie musisz czekać bo ok 5 rano już jest :) Sam sprawdz :)

kKahlan

Zależy, o której pójdę spać. Hehe**.
Nieraz koło 6, kiedy indziej później.

Ale Ty wcześnie wstajesz.

ardnaskela_filmaniak

Ja mam codziennie na 5:00 do roboty wiec mi to róznicy nie robi, poza tym jak se pomyslisz po co masz wstać ( Nikitę) to wstajesz z przyjemnością :)

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

http://uk.eonline.com/news/395470/spoiler-chat-scoop-on-supernatural-revenge-par ks-and-rec-the-following-and-more?cmpid=sn-000000-twitterfeed-365-kristin&utm_so urce=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=twitterfeed_kristin&dlvrit=51396

Villemo339

Mam takie pytanko dla ciebie? http://www.ksitetv.com/category/la-femme-nikita w tym linku zawsze oglądam zdjęcia i opisy, czy ja źle patrze czy oni coś poknocili , bo czekam na zdjęcia z porwania Alex czyli 14 odcinka, z widze zdjęcia i z 13 odc i 15 odrazu podali, może ty wiesz gdzie te zdjęcia lub info się najszybciej pojawiają ?

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

Nie ma zdjęć z 14 odcinka. Albo oni coś pochrzanili, albo może zdjęcia byłyby za bardzo spoilerowe, dlatego czekają do przyszłego tygodnia. Stawiam na to pierwsze.
(fani sami musieli się prosić o zdjęcia z Reunion, bo też długo zwlekali)

Villemo339

Dobrze niech nie podają jakoś się ten tydzień wytrzyma :) Ach nie moge się doczekać Alex vs. Amanada

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

Pewnie jakoś w tygodniu będą te zdjęcia, tak jak z Reunion. Za 3x16 dłużej poczekamy, bo ten odcinek chyba już po Wielkanocy wypadnie.
http://www.huffingtonpost.com/2013/03/08/nikita-season-4-craig-silverstein_n_283 9952.html?utm_hp_ref=tw ---> wywiad z Craigiem. Druga cześć w przyszłym tygodniu.

Villemo339

Dziękuje za link :)

Villemo339

Chłopaki ostatnio nie dajecie nic o "Nikicie"! Dajcie coś dobrego!

Pożegnaj się z Wydziałem! Tak, prezydent zatrudnił zespół Navy SEAL, aby rozwiązać Wydział, ale wszystko się komplikuje, kiedy pewna czarna skrzynka kończy w niepowołanych rękach

kKahlan

Mam clip!
Dziwne, że nie ma go jeszcze na yt, tak przy okazji.

http://www.hypable.com/2013/03/14/nikita-3x14-sneak-peek/

A ma ktoś linka do jakichś zdjęć z tego odcinka?
Bo nie mogę ich nigdzie znaleźć.
Do 15 są, ale i tak nic mi nie mówią.
Tylko ciekawe, kim jest ta ruda dziewczyna.
Czy to ta Larissa i występuje też w następnym odcinku czy kto inny..?

ocenił(a) serial na 7
ardnaskela_filmaniak

Zdjęć nie ma. Po prostu. CW robi sobie jaja.