Witam, szukam tytułów anime podobnych do NGNL.
No głowy przychodzą mi takie produkcje jak Sword Art Online czy Log Horizon, jednak chciałabym
znaleźć coś bardziej w typie NGNL właśnie.
Coś przychodzi Wam do głowy?
Widziałem trochę materiałów z anime "Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?", i wygląda podobnie. Z tego co czytałem jest bardzo podobne do NGNL pod względem fabularnym, ale nie oglądałem Mondaji więc polecić nie mogę :)
To prawie to samo główny bohater to również taki badass tylko że w mondaiji nacisk jest bardziej na walkę
Sprecyzuj co to znaczy w typie, bo NGNL jest praktycznie całkiem inne niż pozostałe dwa tytuły. Tamte kręcą się wokół uwiezienia w świecie gry (z którego gracze mniej lub bardziej chcą się wyrwać). Do nich podobna jest cała seria z .Hack - w początku tytułu. Takim czymś pośrednim, czyli wymuszoną grą, można uznać też BTOOOM! (świetne anime, bo .hack mnie nudziło - ale to kwestia gustu).
NGNL jest dość oryginalne, bo sprowadza się do pojawienia w świecie gier dwóch hikikomori (chociaż w tym świecie są bardzo społeczni:p).
Więc pozostaje pytanie, co Cię tak fascynuje w tym anime, równoległa rzeczywistość, taki baśniowy świat (magia, różne rasy), aspekt gier w anime, czy coś jeszcze innego?
Może to nie jest anime typu " Mamo, zostałem wessany w grę " , ale ekhm...http://www.filmweb.pl/serial/Accel+World-2012-641832