PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=705586}
7,7 5,0 tys. ocen
7,7 10 1 4957
No Game No Life
powrót do forum serialu No Game No Life

Witam, szukam tytułów anime podobnych do NGNL.
No głowy przychodzą mi takie produkcje jak Sword Art Online czy Log Horizon, jednak chciałabym
znaleźć coś bardziej w typie NGNL właśnie.

Coś przychodzi Wam do głowy?

ocenił(a) serial na 8
pontif3

Widziałem trochę materiałów z anime "Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?", i wygląda podobnie. Z tego co czytałem jest bardzo podobne do NGNL pod względem fabularnym, ale nie oglądałem Mondaji więc polecić nie mogę :)

Spajkpl

To prawie to samo główny bohater to również taki badass tylko że w mondaiji nacisk jest bardziej na walkę

ocenił(a) serial na 7
pontif3

Sprecyzuj co to znaczy w typie, bo NGNL jest praktycznie całkiem inne niż pozostałe dwa tytuły. Tamte kręcą się wokół uwiezienia w świecie gry (z którego gracze mniej lub bardziej chcą się wyrwać). Do nich podobna jest cała seria z .Hack - w początku tytułu. Takim czymś pośrednim, czyli wymuszoną grą, można uznać też BTOOOM! (świetne anime, bo .hack mnie nudziło - ale to kwestia gustu).
NGNL jest dość oryginalne, bo sprowadza się do pojawienia w świecie gier dwóch hikikomori (chociaż w tym świecie są bardzo społeczni:p).
Więc pozostaje pytanie, co Cię tak fascynuje w tym anime, równoległa rzeczywistość, taki baśniowy świat (magia, różne rasy), aspekt gier w anime, czy coś jeszcze innego?

ocenił(a) serial na 5
pontif3

Może to nie jest anime typu " Mamo, zostałem wessany w grę " , ale ekhm...http://www.filmweb.pl/serial/Accel+World-2012-641832

ocenił(a) serial na 9
pontif3

Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatteiru Darō ka?
Świetna animka, bardzo podobna do SAO, tylko problem polega na tym że ma jeden sezon i nie wiadomo kiedy wyjdzie drugi :(