PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=849236}

Nocna msza

Midnight Mass
2021
6,4 17 tys. ocen
6,4 10 1 16560
6,9 20 krytyków
Nocna msza
powrót do forum serialu Nocna msza

Jak na razie jestem na prawdę oczarowana historiami autorstwa tego reżysera. Parę miesięcy temu obejrzałam dom na wzgórzu - w końcu porządny horror z porządną fabułą, gdzie krew nie leje się strumieniami, a główni bohaterowie to nie jakaś banda durnych nastolatków którzy po kolei giną w straszliwy sposób. Nocna msza z kolei bardzo mnie zaskoczyła swoją treścią, spodziewałam się tu oklepanego już wątku egzorcyzmów, demonów i tym podobnych, a tutaj bardzo miłe zaskoczenie, w końcu coś innego. Co więcej, jestem zakochana w filmach gdzie reżyser się nie spieszy, gdzie pozwoli buduje się postacie oraz tło, gdzie jest miejsce na parę pięknych ujęć w których nic specjalnego się nie dzieje -to wszystko na prawdę tworzy klimat. Historia może nie jest zbytnio przerażająca, na pewno nie tak jak Hill House, jest w niej jednak ciągle napięcie i dużo smutku. Nie określiła bym tego serialu jako horror, a bardziej jako mroczną wciągająca historię z przesłaniem. Mam nadzieję, że reżyser w miarę tworzenia nowych historii utrzyma poziom, w końcu doczekałam się kina grozy na poziomie!